Vienna Open, Wien, Österrike
18/10 - 21/10
http://www.viennaopen.com/

1:a start i Vienna Open
Klar för final!!
I denna tävling spelar man dubbel varje gang man kvalar, jag lirade med Robban i denna start. Robban hade det lite tyngre än mig, han försökte hela tiden hitta nagot bra lir men det ville sig inte riktigt. Han landade pa 1281 och det kommer inte att räcka för final, jag hade 1375 och vi ligger just nu pa en 7:e plats i dubbel tävlingen. Mina 1375 räcker lätt till final men inte till topp 8 som far bye i finalen.
Jag spelade stabilt hela vägen, utan nagon riktig hög serie. Alla serier mellan 213 och 245!
Profilen är den samma som förra aret, 38 fot, men med en annan olja. Det gör att det svänger mer och torkar upp tidigare. Jag spelade med en ny boll fran Global 900 (Creature S40) första 2 serierna sedan gick jag in i banan med min Agent.
Imorgon blir det ett nytt försök tillsammans med Peter Ljung, vi ska försöka se till att det är svenskt i toppen i dubbel tävlingen!!

2:a start i Vienna Open:
Denna start började jag spela med min Special Agent, trodde den skulle kunna hjälpa mig att fa till nagra fler strike rader. De 5 första rutorna gjorde den det, men sedan var det färdigt. Kändes exakt som första starten, fast denna starten hade jag mina 1375 i ryggen sa nu försökta jag hitta nagot lir för att skjuta riktigt högt. Sa blev inte fallet, istället tappade jag lite fokus och landade pa 1275. Min dubbel partner Ljung spelade ihop 1312, sa varan dubbel score var inte mycket att hänga i granen!!
Efter starten gick jag in i Pro-shopen och borrade upp en ny boll, Columbia Wrath High Flush. Jag ska spela en gang till Lördag kl:12:00 tillsammans med Tomas Gross, da far vi se om mina planer med bollen är bra eller inte! Om inte sa far jag bara se till att hitta ett bra spel till finalen pa Söndag.

3: start i Vienna Open:
Då var det dags att testa en ny boll, kände ganska snart att den nya Wrath High Flush rullade ungefär som jag ville. Kanske lite för aggresiv på de nyoljade banorna men efter 1-2 serier rullade den kanon. Synd bara att den som höll i bollen inte var lika kanon! Hittar inget riktigt flyt i spelet, får hela tiden kämpa och gneta till mig striken. Då blir det inga toppar, ligger runt 220 hela tiden. Tyvärr är det för lite i denna tävling. Jag gjorde 1315 och min partner (Tomas Gross) 1400, det räckte till en 18:onde plats i dubbel spelet.
Cuten för topp 56 blev otroliga 1360, imorgon är det dags för final! Bara hoppas att spelet lossnar, annars blir det ingen kul söndag!

Final Vienna Open:
188 i första serien och allt verkar vara som tidigare i veckan. Har spelat 3 kvalpass och nu finaldags, alla 4 gångerna har jag börjat på bana 17-18!! Kan man ju tycka att jag borde veta vad som ska göras, det gör jag nog också. Synd bara att knölen inte klarar av att tala om det för kroppen!!!
Men i andra serien hände något oväntat, 268 från ingenstans!!! Lite senare i passet drog jag till med en serie på 269 också och landade på 1372, det innebar en 9:onde plats av de 60 som spelade (24 gick vidare, cuten 1310). Jag spelade med den ny borrade Columbia bollen, Wrath High Flush. Nu kommer de 8 bästa spelarna från kvalet in i tävlingen, 32 kvar alltså och dags för matchspel i bäst av 3 serier.
Jag fick möta en kille från Polen, Tomek Janicki, kan inte påstå att jag hade någon koll på denna lirare men i detta format vet jag att alla kan slå alla. Måste väl ändå erkänna att jag ska vinna denna match 99 gånger av 100, detta var den 100:a gången isåfall!!
Pinsamt dåligt, som vanligt på nyoljat, hittade inget spel alls på bana 2. Trodde ändå jag skulle få en chans i 2:a serien då Polacken satte uppe ett hål i sista rutan, men så blev inte fallet. Janicki gick upp och spärrade (2-10) och mitt Vienna Open äventyr 2007 blev natt-svart!
Slutade 21:a.
I matchen efter min fick Janicki möta Dennis Eklund, där tog det stopp för Polacken! Dennis krossade honom och alla andra denna Söndag. Ett enormt STORT GRATTIS till Dempa, han spelade grymt bra under hela tävlingen! En välförtjänt segrare!
Nu blir det hem och en resa till Karlskoga på tisdag, match mot Nobel kl:19:00. Efter den matchen ska Larsen´s klot vila en vecka, de behöver laddas!!!

 

Martin Larsen
2007-10-23

« Tillbaka