Ebonite Lahti Open, Lahti, Finland
13/10 - 16/10
http://www.lahtiopen.fi/
Placering: 4:e

Start 1:
De här första starterna börjar bli ganska bra för min del, i Wien räckte mitt resultat till kval vinst och det finns chans att det gör detsamma här i Lahti.
Det var en lite annorlunda start, jag började nämligen spela med en blank boll (Bandit) som normalt hade varit ett bra val efter ett par serier. Men här funkade den fint i början och jag spelade dessutom riktigt bra första 2 serierna (231, 241), men sedan, från ingenstans började jag spela skit illa. 3:e serien var verkligen inte bra, bara 3-4 ok slag resten farligt nära tomrutor, men slapp undan med en tom bara. Med en dubbel i sista rutan räddade jag 184, då med Tropical Heat.
I nästa serie spelade jag bättre och om man då plussar på ordentligt med tur kunde det tydligen bli 246 i den serien. 430 i serie 3 och 4:a kunde helt klart varit 50 mindre. Men då känns det ju ännu bättre att kunna ta vara på den turen, för sista 2 serierna var riktig världsklass! Jag testade Outlaw i sista rutan (4:e serien) och den såg grymt bra ut, vilket den också var. Jag flyttade in mellan 4:e-5:e pil och försökte "mjuk skruva" lite mer, det var vinnar draget för dagen! 268, 256 sista 2 och 1426 totalt, kval ledning med 39 pinnar före 2:an just nu.
Lahti är ju känt för en låg siffer nivå, men i år är profilen lite lättare. Trots det kommer det nog inte att krävas mer än ca 1285-90 för att kvala in till finalspelet. Jag är jätte nöjd med min start som mest troligt kommer räcka till en topp 8 placering och i och med det en "bye" i finalen på Söndag!

Start 2:
Det blev en start till, kände att jag behövde träna lite. Det var nog bra också, kroppen kändes stel och banorna lite annorlunda. Som många gånger förr, speciellt här i Lahti, blir banorna tajtare (svänger mindre i slutdelen av banan) ju längre tävlingen går. 
Jag testade igenom kloten och lite olika sätt att attackera banan, det blev 1220 efter en serie runt 140. Hoppas jag fick med mig lite kunskap inför morgondagen.
När jag går in i finalspelet är vi 20 spelare kvar i tävlingen och spelar då 5 serier om 10 platser.

Final:
Det första finalpasset blev ett stabilt pass, 4:a serier mellan 213 och 219. Dock var det en serie som stack ut, tack och lov åt rätt håll. Jag kom bra överens med bana 19-20 och gjorde 268 där. 1133 och en andra plats så långt, det krävdes 1042 för att få spela vidare bland de 10 som gick vidare.

Topp 10, nyoljat och en spelare per bana, siffrorna från förra passet med oss och 4:a till stegen, det var förutsättningarna inför mitt andra final pass.
Det kändes som ett bra läge att få spela stegfinal om en EBT titel till, precis som det gjorde i Wien för några veckor sedan. Då lyckades jag tyvärr sumpa den chansen. Det gjorde jag inte nu, rätt länge såg det ut som jag skulle knipa första plasten på stegen. Men tyvärr fick jag lite problem på ett par av banparen, jag räddade ett par av serierna till resultat runt 200. Det var egentligen bara första serien som var bra, resten av detta passet blev ett slit för att till slut fixa 3:e platsen. Endast 1030 detta passet, mixade känslor, tyckte nog att jag borde kunnat lite bättre, men satte ändå 4.a kryss på slutet för att klara mig till stegen.
Tror jag lurades in i ett felaktig klot val de sista serierna, men det är lätt att vara efter klok.

Väl i stegen fick jag möta en ung finsk grabb som heter gjorde sin första stegfinal i dessa sammanhang, en lätt uppgift för mig trodde många. Men Samuli spelade bra, dock var inte det största anledningen till att han vann den matchen. Jag är rejält besviken hur jag spelade, en av mina sämre stegfinal insatser!! Jag slog alldeles för många dåliga slag, det var bara att packa ihop och hämta ut priset  för 4:e platsen.
 

 

Martin Larsen
2011-10-17

« Tillbaka