Brunswick Madrid Challenge, Madrid, Spanien
26/6 - 29/6
http://www.brunswickmadridchallenge.com
Placering: 1:a

1:a start:
Efter att ha haft 3 veckors semester från bowlingen efter PBA Summer Swing skulle jag börja träna, ofrivilligt blev det dock nästan en vecka till pga att ryggen strulade lite. De 3-4:a tränings passen som hans med innan denna tävling gjorde inte direkt att jag kände mig i topptrim, då kändes det ganska skönt att de inte valt att lägga en tuff profil här i Madrid. Den är 40 fot lång och helt klart vänligare än normalt, spelet börjar mellan 2-3:e pil och flyttas sedan sakta innåt. Några kan faktiskt stå runt 2:a pil i stort sett hela tiden, men jag valde att spela med Storms nya klot Optimus runt ribba 13 i början. Den tog med sig käglorna riktigt bra och att jag inte hade mer än 750 på de 3 första serierna berodde bara på att jag slog ett par riktiga skit slag, helt klart en bättre start än jag väntat mig. I serie 4:a fick jag räddat ihop 215 efter lite strul ibörjan när det var lite skillnad på de banorna och det forsatte i serie 5 men efter jag valt att byta till IQ Fusion halvvägs in i den serien hittade jag en bättre reaktion och slog faktiskt ett par rätt bra slag. 229 i den serien och så en fin avslutning i sista serien för 256 och 1457 totalt! Väldigt nöjd med det men det är också som sagt ganska vänligt här, jag ligger just nu 8:a på det resultatet. Brian Voss leder på 1544, han och 9 till kommer få 2 bye i finalen, nästa 10 spelare får 1 bye. Chansen att mina 1457 håller för topp 10 är inte stora men 1 bye känns rätt säkert! Blir nog en start till imorgon, om inte poolen blir för lockande:-)

2:a start:
Bowling suget var inte tillräckligt för att spela en start till, antar att semester känslan inte riktigt lagt sig än!! Istället blev det ett besök på den imponerande Santiago Bernabeu stadion (85 000 sittplatser) där Real Mardrid spelar sina hemma matcher och lite mat på Hard Rock, där kunde vi också följa den mycket spännande fotbolls matchen mellan Brasilien och Chile.
När det återstår en start ligger jag på en 15:one plats och kommer med all sannolikhet få en bye.

Final:
Det blev mycket riktigt en bye så jag slapp att spela det första passet på morgonen, inte alls fel då det skulle visa sig bli en ganska lång dag på banorna!
De första passet innehöll 20 spelare, efter 4:a serier gick hälften vidare och det var väl ingen skräll att det skulle krävas en hel del strike för att få spela vidare. 923 blev cuten för och det var hela 4:a resultat över 1000, Jesper Svensson var bäst på 1052 inklusive en 300-ing. Jag var inte så mycket sämre, 1016 lite avstannande med 225 i sista serien. Skön start på finalen!

Nu klev de 10 bästa från kvalet in i tävlingen och 4:a nya serier var formatet, återigen var det topp 10 som gällde men nu skulle vi också ta med poängen till topp 10 där det var 4:a nya serier innan 3 gick vidare till stegen.
Därför kändes ännu bättre när jag började med 290 i första serien! Ganska tuffa tag när jag sedan slår 256 och ser att jag ligger 4:a!! 546 och 4:a!!! Jaja, tuffa banor var det inte men och andra sidan spelar det ingen roll man måste spela lika bra för att vinna på lätta banor, alltid några som hittar kanon läget. Min nya Optimus (Storm's nya boll) såg dock till att jag inte behövde slå perfekta slag hela tiden, den tog med sig käglorna ner i gropen på ett mycket trevligt sätt och när den gjorde så 11:a gånger i 3:e serien för 279 klättrade jag iallafall upp i ledning på 825!! Vilket för övrigt var nytt personligt rekord på 3 serier. Avslutade detta passet med 233 efter att lämnat 10:an kvar 3 gånger i rad, bytte då till IQ Fusion och räddade upp den serien bra. 1058 och ledning med 50 pinnar inför nästa 4:a serier.

Banorna oljades om, fråga mig inte varför, hade helt klart inte behövts men så stog det i reglerna. Troligtvis tar de bort den oljningen till nästa år. Då jag hade kanon spel på nyoljat så kändes det ju ganska fint för min del, men till en början blev det gärna 10:an kvar detta passet. Både jag och Barrett som var 2:a lämnade en del enkelkäglor kvar. Jag lyckades dock sätta ihop några kryss mot slutet och 238 kändes helt ok. I nästa serie slog jag 259 något överbetald skulle jag säga och Barrett slog 255 väldigt överbetald, klart att andra spelare ser sådant och det stärker ju lite när man vet att alla ser att man har lite mylla! När jag sedan kryddade det hela med en riktigt bra serie (278) såg det mycket bra ut, nu hade jag 80 pinnar ner till Carsten Hansen som jagade ordentligt, han avslutade också med 279. Jag hade dock inga problem i sista serien heller, 256 och 1031 detta blocket! Det betydde att jag nu spelat 3 stycken 4:a seriers pass och det sämsta var det första på 1016!! Helt otroligt, 3105 på 12 serier är nog något jag inte kommer få uppleva så många gånger till! 
Jag tog första platsen på stegen med 59 pinnars marginal och hade 157 pinnar ner till Barrett som knep 3:e platsen efter att Mats Maggi från Belgien lämnat 9:an i ruta 11:a.

Finalmatchen blev mot Dom Barrett efter att han slagit ut Carsten, 257 mot 225. Jag tror det var en blandning av att final banorna var lite tajtare och några lite spändare slag som gjorde att vi båda hade lite problem, det var dock Dom som hade störst bekymmer. Han slog några mindre bra slag och blev straffad med 2 hål. Förutom mitt slag i 5:e rutan som helt klart hade "hjärnsläpps" stämpel på sig, då jag missade 1:an ordentligt till höger, så höll jag ihop spelet och satte ett par kryss här och där. När jag skulle avsluta serien så hade jag strike och gå på i ruta 8:a och behövde bara spärra en av 2 rutor för att säkra segern, såklart en kanon känsla men men men. Då är det väldigt lätt att man "bara" ska göra något säkert, man ska helt klart se till att göra allt man gjort innan för att strajka. Jag fick iallafall inte bort safe tänket och slog lite väl hårt, lämnade 2,8,10 för andra gången på hela dagen. Idiot, är första tanken då, tog 2 och så hade jag ju en chans till att avgöra.
Den banan svängde lite mer och såklart ville jag inte överkompenserar för förra slaget och eventuellt träffa mitt på 1:an, det gjorde jag helt klart inte, återigen träffade jag tunnt och denna gången stog "hinken" (2,4,5,8) kvar och den är inget man drömmer om att spärra i det läget!! Det som inte ens skulle vara spännande var nu i allra högsta grad just det! Spärr och sedan 8:a var vad som behövdes för att stänga ute Dom. Gissa om det blev lite extra puls och gissa om det var en skön känsla att lyckas spärra den uppställningen?!?!?! Så lyckades jag till sist träffa fickan igen och lämnade 10:an kvar, saken var klar, min 8:onde EBT titel var säkrad!!
Vinster kommer ibland när man minst anar det, jag hade ju inte direkt tränat så mycket som var tänkt men vila kan också vara vinstgivande! Det ändrar dock inte känslan av att vinna som alltid är enormt tillfredställande! Packa ihop väskorna och veta att man snart är på väg hem till tjejerna med en seger i väskan, det är grejer det!!!

Tack för alla fina gratulationer och tack till Storm som åtrigen släppt en kanon boll, skaffa er en Optimus när det är dags att börja bowla igen!  
 

 

Martin Larsen
2014-07-30

« Tillbaka