Gbg-tour final, Göteborg, Sverige
31/5 - 31/5
http://www.gbgtour.se/dynamic/start_show.asp?tournament=674
Placering: 1:a

32 spelare kommer göra upp i 2014/2015 slutfinal av Göteborgstouren, start kl: 11:00 nu på Söndag den 31/5 i Strike & co. Kegel's Winding Road ska ligga på banorna, 39 fot och medium svår/lätt. 

Topp 32:
Strike & co och jag har väl kanske inte alltid kommit jättebra överens men denna söndag verkade vara annorlunda, 536 efter 2 hjälpte ju helt klart till att släppa lös svingen. Ja hittade ett perfekt läge mellan 2-3 med min Zero Gravity, när den blev lite trött valde jag att testa IQ Fusion men den såg bara bra ut i ca en serie, resten av blocket spelade jag med Rocket.
Bra klotval hjälper ju helt klart till, att jag dessutom hade en ganska gynnsam banlottning gjorde också sitt till, det helt enkelt många strike! 1465 och i denna rundan fanns det också möjlighet till försäkring (sämsta serien byts ut mot näst sämsta, då min näst sämsta var 237 och sämsta 212 fick jag ytterligare 25 pinnar!
33 poäng före 2:an och god marginal ner till 16:ondeplatsen.

Topp 16:
4:a serier till, poängen med från första passet och topp 8 går vidare, men det fanns också en extra morot. topp 2 skulle stå över ett steg och gå rätt in i topp 4:a.
Jag började med samma boll och spelade fortsatt bra, 257, 217, 227 och slutade sedan med 244 och vann dessa 10 serier med nästan 90 pinnar. Min Unhinged rullade ganska mycket i detta passet.

Topp 8:
Topp 2 stog över detta passet, jag och Mattias Wetterberg.
De andra 6 delades in i 2 grupper med 3 i varje, 2 karuseller (1 serie och sämst ut) och de 2 vinnarna bildar final karusellen med mig och Mattias.
Det blev Anton Elofsson och Mikael Tonsjö.

Topp 4:
Första serien höll på att bli den sista för mig, vi spelade nu amerikanskt på ett banpar som vi spelat på under de 4:a serierna innan. Jag trodde att de 5 minuterna vi spelade in oss på hade hjälpt mig men jag hade lite fel, några fel beslut höll på att kosta mig chansen att vinna. Det var verkligen jämnt mot slutet, jag satte en bra strike i 10:onde rutan men behövde en till för att säkra min plats och då hade jag helt klart tur. träffa ok men 10:an stog kvar, sent kom det en kägla och putta ner den i rännan!! Det gjorde att Mikael inte kunde slå mig, 211 var 9 mer än Mickes, Anton och Mattias hade mer. Mikael ut.
Nästa serie var om möjligt ännu jämnare, jag hade nu valt att byta boll till min älskade Hy-Road. Inför sista rutan kunde vem som helst åka ur, jag var först och lämnade 4:an kvar i sista rutan och nu hade Anton och Mattias chans att slå ut mig. Anton's tur, bra slag men 10:an stog kvar, då räckte det med spärr och ett ok slag för min del. Det fixade jag och när Mattias kryssade var Anton's äventyr slut. Anton 225, jag 228 och Mattias 236.

Final mot Wetterberg, ibland önskar man att även lite mindre tävlingar skulle kunnat filmats och sänds på TV. Precis som de 2 serierna innan blev detta en dramatisk och mycket jämn serie som svängde hit och dit. Mattias började bäst men lämnade 7-10 efter en trippel, jag kontrade men lämnade också 7-10 i ruta 6. Då ledde han igen innan 4-9 stog kvar och då fick jag chansen. Att vinna är alltid skönt, men att ta chansen och sätta dit de bra striken när man måste är sådant som stärker. Jag gjorde verkligen det nu, efter en lång dag med en hel del bra bowling lyckades jag sätta dit ett par riktigt bra kryss på slutet för att säkra segern, 236 mot 206. Mycket skönt efter den mindre bra insatsen i Ålborg förra veckan och så klart gott före vår avresa till EM nu till veckan!!

Yees, winning never gets old!!

 

Martin Larsen
2015-05-31

« Tillbaka