EBT Masters 2009, Aalborg, Danmark
25/5 - 26/5
http://www.bai2009.dk/page1145128.aspx
Placering: 3:e

Innan tävlingen:
EBT Masters är finalen för 2008 års Europa Tour, det är de 16 bästa spelarna från förra året som ska göra upp. Tävlingen spelas på kort- och lång-olja.

Serie 1-6, kortolja (35 fot): 
Jag fick inte den bästa starten, kanske inte jätte konstigt efter urladdningen dagen innan. 16 serier och vinst i BAI 2009!
Profilerna som används under Masters är lika långa och har lika mycket olja som de vi spelade på under BAI, men oljan ligger på lite olika ställen. Generellt kan man säga att de har tuffat till profilerna lite, men det blir också helt annat när det bara är duktiga spelare.
Jag började som sagt inte i högsta fart, 188 föjlt av 195. Jag tyckte inte jag spelade så dåligt men jag var helt fel på hur man skulle spela. Det var en hel del spelare som slog väldigt höga siffror, men det gjordes mest med gamla urethane klot (Ljung var bäst 1449 med Sumo) eller plast bollar (Paulsson 1429). Jag insåg mitt misstag, kanske lite sent med räddade ändå 1314 med en bra avslutning. Då använde jag min Pluto och försöka göra det så enkelt som möjligt (vilket inte alltid är så enkelt). Lite segt att vara så långt efter men jag låg ändå 7:a och 8:a klarar cuten efter 18 serier, men poängen tas med hela vägen så det var inte en bra start.

Serie 7-12, långolja (45 fot):  
Efter en lunch paus var det dags för 6 nya serier och nu på långolja, då startade jag aningen bättre 257, 254 och vips så var bowling skit kul igen!! Men det skulle gå över ganska snabbt och inte för att jag började spela så dåligt utan för att banorna torkade upp ordentligt och det blev ganska tufft för oss som kastar med höger hand. De 4 andra grabbarna som använder den andra handen hade roligare (de har för övrigt väldigt kul på kortoljan också), ähh jag är inte bitter
Jag fick ihop 1354 i detta passet och var 4:a på det, men det hjälpte inte för jag tappade 1 plats och ligger nu 8:a. Hur är det möjligt??? Remy Ong vann squaden på 1471, och 2:a var Robban. All heder till honom, riktigt bra gjort att skjuta 1443 när nästa höger hänta var jag på nästan 100 pinnar mindre.
Både jag och Robban använde Storms Hy-Road.
Inför sista passet leder Remy stort och efter honom är det 3 andra vänster hänta och jag är just nu cuten.

Serie 13-18, mixed (35-45 fot): 
När spelet började kl: 09:00 kändes kroppen riktigt tung, jag började känna mig lite sliten i axeln efter alla serier. Jag försökte i alla fall fokusera och genomföra mina 6 serier, kan väl inte påstå att jag gjorde det speciellt bra. Men en bra sista serie på 248 gjorde att jag klarade mig som sista man vidare till topp 8, round robin. Jag fick bara 1248 och tappade mycket på de andra grabbarna, men som sagt vidare i alla fall.

Serie 19-26, mixed (35-45 fot): 
Som jag skrev innan, tappade jag mycket på grabbarna i toppen, så jag tänkte nog att det skulle bli riktigt tufft att plocka in mer än ett par platser under man-mot-man spelet.
Men döm av min och alla andra spelares förvåning när tävlingsledningen helt plötsligt säger att vi ska spela från scratch (alltså inte ta med poängen) nu! Jag ska inte hänga ut någon, men lite konstigt är det att alla spelare har haft uppfattningen att poängen ska följa med hela vägen under tävlingen och nu helt plötsligt får vi reda på att så är det inte.
Eftersom jag var 8:a och nästan hopplöst långt efter kan man ju tycka att jag borde hoppa högt efter det beskedet, men riktigt så funkar det inte. Eftersom alla spelare hade spelat de första 18 serierna med tanken på att alla poäng skulle följa med blev det ett j-vla liv i hallen, ett tag pratades det om att vi inte skulle spela färdigt tävlingen. Men istället kom vi (topp 8) överens om att spela tävlingen enligt reglerna, men samtidigt förde vi själva en inofficiell resultat lista. Där tog vi med alla poängen och sedan gjorde vi vår egen prislista, så det finns alltså 2 olika resultat listor efter denna tävling! Båda finns på Bowlingdigital, lite udda men så blev det.

Hur gick det nu då??
Jo jag spelade bra mycket bättre nu än tidigare på morgonen och så gjorde jag en ändring i min taktik att attackera kortoljan. Den var ganska lurig i början så nu valde jag att spela med min spärrboll de första serierna. Det visade sig vara ett bra drag, började med 252, tyvärr fick jag stryk matchen med 1 pinne . Men jag fortsatte och spela ok och till slut blev jag 3:a (officiellt) efter Paul Moor och Jason Belmonte, men enligt vår egen lista där alla 26 serierna räknades blev jag 6:a (där vann Jason). På slutet spelade Hy-Road och Stomp som jag gjorde i stort sett hela BAI som jag vann tidigare under helgen.

En väldigt underlig avslutning på tävlingen, men det viktigaste är att jag känner att mitt spel var ok. Efter 66 serier på 5 dagar kände jag mig dock ganska sliten, bara att hoppas kroppen orkar återhämta sig innan SM finalen till helgen! 
 

 

Martin Larsen
2009-05-28

« Tillbaka