Storm San Marino Open, Serrevalla, San Marino
9/7 - 12/7
http://www.sanmarinoopen.com/

Kval, start 1:
Då var man på plats nere i San Marino, resan gick bra och så fortsatte det i en serie. Jag började med 258 och siffrorna innan har visat att det skulle behövas höga scorer för att kvala in. Efter att ha pratat med Rajjen som spelat tidigare i veckan packade jag om mina väskor och en av bollarna som fick följa med då var Momentum Swing, det var också den bollen som jag började spela med. Jag spelade då ganska mjukt och halv tajt mellan 2:a och 3:e pil. Jag höll mig där i 3 serier sedan var det dags för en riktigt förflyttning, bytte boll till Power Swing och flytta 8 stav vänster i banan. I sista serien flytta jag lite till och bytte till Hy-Road. Tyvärr blev det samma resultat med alla 3 taktiker, det spelade ingen roll vad jag gjorde alla serier hamnade runt 220 och det är tyvärr inte så bra här. Det blev 1365 och just nu en 19:onde plats, men det är nog på gränsen för att få spela final. Nya tag imorgon, då får vi hoppas på bättre flyt. En som hade skaplig flyt idag var Mr Andersson, Robban och Årup singlade slant om vem som skulle få den sista platsen i squaden. Robban vann och sedan flöt det bara på, det slutade med att han vann squaden på sina 1436!!

Kval, start 2:
Hmmmm inte mycket att skriva om nu, spelade bedrövligt dåligt. Detta passet blev träning och test av olika bollar, vet inte om jag blev mycket klokare. Måste bara spela mycket bättre och inte sätta så mycket sida på bollen. Man måste rulla lite mer bakom annars blir det känsligt.
Mina 1365 kan komma att räcka, jag tål 14 spelare på 6 starter.
Vi får se om det blir någon mer start idag, jag är på vänte listan och det är ganska många före mig.

Kval, start 3:
Det blev en start till under fredagen, men nu är det lördag och jag vill inte påminna er eller mig själv om fredagen över huvud taget!!!
Den är glömd och nu går vi vidare......

Kval, start 4:
Äntligen back in buisness!! Jag började med att besöka pro-shopen för att polera min Power Swing och Hy-Road, jag var inte helt säker på att det var det enda som skulle hjälpa mig men det var i alla fall ett lyckat drag!!
Jag började med Power Swing och fokuserade på att försöka svinga bättre och inte bromsa svingen, som jag tror att jag gjort innan. Det var lite knöligt i början men efter att jag avslutat med en bingo fick jag fart på grejorna!! 215 i första och sedan 257, 269 efter det började min Power Swing bli lite klen. Då bytte jag till Hy-Road och den funkade riktigt bra, dock lite längre in i banan än vad jag var innan. Jag började vid ribba 12 och slutade vid 23, tyvärr fick jag inte riktigt till strajkandet på bana 3-4 (sista serien). Bara 205 och det gjorde att jag inte får någon bye imorgon, men 1416 är i alla fall sten klart för final och det känns riktigt gott med tanke på hur jag spelat innan.

Final:
Steg 1: 36 spelare skulle bli 18 efter 4 serier. Jag började med 56 i ruta 4:a, då kändes det inte så kul. Men en bra uppryckning och 215 i första gav mersmak. Det var Power Swing som gjorde jobbet och den var strike sugen som bara den, jag landade på 962 och klarade cuten (854) lätt. 
Nu blir en bit mat och så hoppas jag att formen håller i sig, i steg 2 ska 24 spelare spela 4 serier och bara 1o klarar sig vidare. Nu kommer det krävas bra spel och lite flyt!!
Steg 2: Detta passet spelade jag med Markus Bernt och Mika, vi tränade på samma ställe alla 3 så banan förändrade sig mycket snabbt. Det gjorde att jag precis innan vi började bestämde mig för att spela längre in än innan och med Hy-Road istället för Power Swing. Siffrorna flög i höjden precis som väntat och jag hade lite problem med att få loss 10:an, men efter att ha träffat fickan alla slag i 2 serier hade jag 475 och log då precis på gränsen. Tyvärr fick jag inte alls till det i nästa serie då det banparet var mycket torrare, bara 189 med en hel del motflyt och nu var jag ca 20 pinnar efter cuten. Jag visste at det krävdes en kanon serie för att fixa det och jag började med 4 kryss, sedan stod 10:an där ingen och 7:an efter det. I ruta 7 var det nära att allt var slut, jag lämnade 2-10 men spärrade den!!! Då fanns chansen fortfarande och jag tog tillvara på den, satte 5 kryss och landade på 920. Det betydde 10:onde och sista man vidare!!! 11:an hade 913. Alltid riktigt skönt att sätta dit ett par kryss när det som bäst behövs!!
Nu väntar matchspel i bäst av 3 serier och jag får möta kval vinnaren Paul Moor.
Steg 3: Trodde jag att det var bäst av 3??!! Ibland har man dålig koll, det var bäst totalt på 2 serier som gällde. Nu spelade det ingen större roll, jag fick stryk så det räckte i båda serierna. Tyvärr slog jag ett par mindre bra slag och det hade jag helt klart inte råd med. Mina 455 vara BARA 79 för lite 
Jag är ändå ganska nöjd med mitt spel idag, det känns som jag spelade helt ok Lördag och Söndag. Det känns skönt inför nästa tävling i Barcelona till helgen som kommer.
Nu är det bara 4 spelare kvar i tävlingen och 3 av dem är vänsterhänta, det verkar vara något magiskt med denna hallen och Söndagar. De 2 senaste åren har vänster spelare vunnit och det är stor chans att det blir i år igen.

Nå väl 16:onde plats är inte så illa, nu ser vi fram emot nästa helg och en trevlig vistelse i Barcelona.

 

Martin Larsen
2009-07-12

« Tillbaka