Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, Barcelona, Spanien
16/7 - 19/7
http://www.tbowling.cat/t_barcelona/index.htm
Placering: 4:e

Kval, start 1:
Det är alltid härligt att vara i Barca!!! När till och med bowlingen börjar bra blir det inte sämre, jag spelade min första start idag (torsdag) och jag vann starten (vilket är garanterat en final plats) på 1399. 
Profilen som ligger är samma som låg i våras i denna hallen, 41 fot och ganska vänligt att ta sig till fickan men 10:an kan bli kvar och som vanligt är banparen ganska ojämna. Det gör att siffrorna kommer inte bli jätte höga, i våras krävdes det 1340 men jag tror det kommer bli lite mindre nu.
Ni som läst mina inlägg tidigare från Barcelona kanske kommer ihåg att jag kastat en del skit på bana 11-12, här kommer lite till!!!!! Det där banparet har något imot mig, jag hade 180 över på fyra serier när jag kom dit. Nu j-vlar tänkte jag, nu ska det få smaka.... men skit fick jag, som vanligt!! 193 efter en del strul på framför allt 12:an, jag vet ungefär vad som händer men klara inte av att fixa till det. Förutom det är jag mycket nöjd med min första start, jag höll mig till Hy-Road hela tiden och den rullade kanon. Det visade Mika i starten innan, då han dundrade in 1484 (med sin Hy-Road)!!!

Vi får se vad som händer de närmaste starterna, men troligtvis kommer jag att spela en gång till innan det är dags för final. Just nu ligger jag 3:a, så nu är det dags att njuta av Spanien!!

Kval, start 2:
Det blev sol och vila istället för någon mer dyr träning, jag sparar mina kryss tills imorgon.

Final:
Steg 1:
För att inte ha spelat på ett par dagar började spelet riktigt bra. Banorna kändes inte så mycket annorlunda än de gjorde när jag kvalade och dessutom fick jag började på samma banpar (3-4) vilket in sin tur gjorde att jag slapp spela på 11-12!! Det gjorde inget. Precis som i kvalet använde jag Hy-Road hela vägen och det gick helt ok, 258, 237, 237 och 212 i sista med lite strul. Jag hade bara 2 slag på hela blocket som jag lämnade mer en en kägla, det är lite lättare att spärra då.
Nu är vi bara 24 spelare kvar och jag har bara Mika framför mig, nu är det 4 serier kvar innan 3 spelare ska lira stegfinal. 
Steg 2:
Detta passet fick jag inte lika bra ban lottning, nu slapp jag inte 11-12. Jag spelade med Mika och vi fick börja på 9-10, där jag avslutade passet innan och hade lite problem att få loss 10:an. Det fortsatte så nu också, jag spelade för dåligt och lämnade 10:an 6 gånger  första serien (201). Sedan lyckades jag äntligen lösa 11-12 och fick ihop 234, men det var i 3:e serien det hände saker. Mika som var i överlägsen ledning gjorde 167, Josh Blanchard som var en bit efter gjorde 299 och jag 257. Så inför sista serien var vi 3 plus Stuart Williams inom 20 poängs marginal, snacka om att det inte behövs något matchspel för att det ska bli spännande!!!
Tyvärr fick jag problem på bana 3-4, min Hy-Road reagerade inte alls så bra som den gjort innan och efter att jag lämnat 4-9 i 6:e rutan var jag tvungen att hitta på något (Mika hade 277 läge, Josh började med 9 kryss och Stuart hade en dubbel och en tom). Då bestämde jag mig för att testa Pin Slasher och jag satte dit 3 raka!! Tyvärr gjorde Stuart också det men så lämnade han 10:an i sista rutan och jag fick chansen. En chans som jag inte tog, jag drog tag i bollen lite för mycket och träffade högt. Där flög chansen att vinna denna tävlingen, surt men 4:a i detta startfältet är ändå helt ok.
Josh blev 1:a på stegen efter att ha slagit 1071, 2:a Mika och 3:a Stuart.
Nu blir det 2 dagar semester här i Barca sedan hem och förbereda mig för USA resan.

 

Martin Larsen
2009-07-19

« Tillbaka