SM final, Vårby, Sverige
30/5 - 31/5
http://www.bowlingsm.se/
Placering: 1:a

SM final, serie 1-16: 
Det har varit en mycket lång och varm dag, men så in i den värt alla svett droppar!! För nu är det nämligen klart att jag kommer få representera Sverige i årets World Cup! Efter en mycket klen start jobbade jag mig in i tävlingen och efter 15 serier var jag i topp för första gången, lyckades hålla mig där även efter 16 serier.
Min game plan när tävlingen började var att försöka spela runt ribba 10 och hålla en ganska tajt spel linje, varför? Jag har spelat ett antal gånger i Vårby och alla gånger innan denna har det varit fördelaktigt spela så. Jag vet inte varför jag inte gav upp min plan för än jag hade nästan 100 under pari efter 3,5 serier (då hade Rajjen hackat lite på mig innan), men det var som tur är inte för sent att ändra sig. Jag bytte från Stomp till Columbia Power Swing och flyttade 2 pilar vänster, och gjorde 120 över pari de sista 2,5 serierna!! Klarade cuten till topp 24 med 34 pinnar.
Jag valde att spela likadant i de nästa 2 passen (konstigt va?) och jag klättrade hela tiden i listan och som sagt efter 16 serier var jag i topp!!
 
Nu behövs vila om jag ska ha någon chans att slå 100-års chansens vinnare Mats Lunderqvist i morgon dagens match.

Kvartsfinal:
Från topp 8 är det matchspel i bäst av 3 form som gäller, måste passa på att gnälla lite nu också. Jag förstår inte riktigt upplägget på SM finalen, under Lördagen går man från 48 spelare till 8 och spelar många serier hela dagen (16 serier från 08:00 till 23:00). Poängen tas med hela vägen och det är en mycket utslags givande dag, so far so good!! Det är precis vad vi bowlare vill, men att sedan stryka alla poäng och låta resten avgöras över 2-3 serier???? Varför spelar vi då så många serier under Lördagen, vad är logiken?? Vi vill väl att den bäste spelaren över hela helgen ska bli Svensk Mästare eller??
Nog om det, jag fick som sagt spela min kvartsfinal mot Mats (Doc) Lunderqvist och efter att Mats hade spelat 9 serier under Fredag kväll och sedan 16 till under Lördagen (vilket är lite mer än han är van vid kände jag nog att jag hade lite fördel. Bland annat fick jag ner mina fingrar i hålen, det hade Doc helt klart problem med. Det visade säg också i siffrorna och jag kunde vinna matchen med 2-0, mot en inte alltför besviken bowling eldsjäl! 

Semifinal:
Dags för semifinal och motståndet var Sumpan grönt, Tobias Karlsson. Tobbe hade spelat mycket bra tidigare så jag visste att detta skulle bli en tuff match. Kanske det var därför jag verkligen fokuserade och spelade 2 av mina bästa serier på hela helgen, 505 på två och vinst med 2-0!!
I den andra semin drog Micke Kanold det längsta strået mot Rajjen Jansson. Så det blir alltså Sumpan motstånd i finalen också. 

SM final 2009:
Final i min första SM final, coolt!
Precis som i matchen mot Doc kände jag att jag hade ett övertag innan matchen började, men inte av samma anledningen. Nu hängde mest på fotboll, mitt lag är så klart Blåvitt (toppen i tabellen) medans Kanold hjärta klappar för Djurgården (inte riktigt i toppen av tabellen). Ni som hänger med lite i allsvenskan vet också att IFK slog DIF med 6-0 tidigare i våras!! Så klart råkade jag nämna detta precis innan vår final skulle börja
Nu till bowlingen, vi spelade på samma banpar som vi spelade semifinalerna på och tackvara att alla 4:a valde att börja spela runt 4:e pil började det bli ganska torrt där nu. Spelet var nu vänster om 5:e pil och jag bytade boll från min Power Swing till Kinetic Pearl, Kanold spelade Hy-Road och Virtual Gravity.
Då vi fick gå så långt in i banan fick vi svårt att få loss käglorna och siffrorna blev inte höga, jag vann första serien med 184 mot 181 då hade jag lämnat 7-10 2 gånger. 2:a gången var i sista rutan när serien var över.
I 2:a serien var det Mickes tur att få 7-10 kvar på fickträff och jag hade chans att stänga matchen i sista rutan, men kägla 9:o stod kvar på en lite hög träff. Då fick Kanold chansen att utjämna matchen till ett 1-1, men han lämnade också en kägla och saken var klar SM GULD i min första SM final!!! 

Helt otroligt, målet med helgen var topp 9 för att få åka på World Cup och det gick ju kanon, dessutom ett SM Guld och en biljett till individuella Europa cupen! Vilken helg!!

Nu ska jag försöka återhämta mig och vila 2 dagar innan det bär av igen, Ålborg (igen) där EM börjar till helgen.

 

 

Martin Larsen
2009-06-01

« Tillbaka