Europa Mästerskapen, 5-manna, Aalborg, Danmark
11/6 - 12/6
http://www.emc2009.dk/
Placering: 2:a

5-manna, 3 serier kortolja:
Torsdag kl : 14:00
Tyvärr finns det inte plats för alla 6 i laget, även om alla gjort sig förtjänta av att spela. I första passet som spelas på kortolja blir Mathias Årup som får stå utanför, vi spelar:
Dennis Eklund
Martin Paulsson
Erik Andersin
Robert Andersson
Martin Larsen

Som tidigare fungerar inte internet på vårt hotell, så det blir ett par rader nu innan vi ska dra igång pass 2.
Som väntat var det plast- och urethane-bollar som gällde på kortoljan. Våran startman (Steklund) gick ut stenhårt med 279 och vi andra försökte hänga på, det lyckades vi ok med. Vi fick ihop 1136 och det var mycket mer än något annat lag. Vi visste att England hade gjort ett kanon pass och landade på 350 över, men om vi skulle kunna komma till 200 över skulle vi ha ett kanon läge inför långoljan. I Serie 2 var det min tur att dra det stora lasset, 279 (för andra gången med plastbollen i detta EM) och vi gjorde runt 1050. Banorna började ändra sig ganska mycket nu och några av våra spelare bytade bollar och gick längre in i banan, jag valde dock att stå kvar med spärrbollen mest för att det kändes safe. Kanske lite för safe, fick lite svårt att slå strike på slutet men jag täckte alla rutor i alla fall. Hela laget höll ihop spelet ok och återigen gjorde vi runt 1050. Totalt 238 över och jag själv hade 728 (med spärrbollen. Vi ligger 2:a efter England och har ett bra läge att ta en av de 4:a final platserna!!

5-manna, 3 serier långolja:
Inför långolje spelet gjorde FK en ändring i laget, som ser ut så här:
Dennis Eklund
Mathias Årup
Robert Andersson
Erik Andersin
Martin Larsen

Återigen började det tungt för oss (framför allt för mig), vi hittar inget riktigt bra spel och då blir det många stela dåliga slag. Jag vet inte varför, men jag spelar skit illa på den här profilen. Det blir lätt så när man inte känner att man har något att spela på. Vi drog till med 970 i första och då hade jag 166. Men vi jobbade oss in i matchen och inför de sista 5 rutorna hade vi ett litet övertag på den jagande trion: Norge, Danmark och Tyskland. Men banorna var riktigt torra och allt kunde hända. Det gjorde det också, som tur var till vår fördel. Vi satte ett par strike och de andra ett par tomrutor så inför sista rutan var saken klar vi blev 3:a och får möta England igen!!! Undrar vilken profil de väljer denna gången
Den andra semifinalen spelas i mellan Finland och Tyskland!!

Tyvärr hade jag lite oflyt i All Event ligan, jag missade bronset med 1 pinne och silvret med 8!! Tråkigt men så är det, om jag bara löst långoljan lite bättre skulle jag blivit minst 2:a. Men jag spelade helt klart för dåligt i 3 och 5-manna (på lång).

Semifinal:
England hade ju fått pisk av oss två gånger innan i EM (2 och 3-manna) och båda gångerna hade de fått välja profil. Så man kan säga att det fanns ett gäng engelsmän som hoppades på tredje gången gilt, men det sket sig ordentligt för dem igen. De valde att spela matchen på långolja, men deras 950 räckte inte långt. Vi fick ihop 1034, något inbromsande.
Finland vann den andra semifinalen mot Tyskland på kortolja och vi trodde kanske att de skulle välja kor mot oss också i finalen.....
Final: 
...men så blev inte fallet. De valde lång, troligen för att de tycker vi spelade kort för bra. Men vi kände ändå att vi skulle ha en bra chans mot dem och vi började kanon. Efter halva matchen hade vi ca 50 pinnar plus. Men en mycket dyr 6:e ruta från våran sida samtidigt som finnarna satte ett par kryss och matchen hade vänt. Tyvärr var ruta 7 och 8 inte heller våra vänner så inför de sista 2 hade vi 20 pinnar upp till grabbarna från öst.
Det höll sig så tills Petteri Salonen satte trippel i ruta 9 och 10, då var våra chanser borta tyvärr. Det slutade 953 mot 993 och ett silver till med i resväskan hem. Just nu vet jag inte om vi ska vara glada eller inte, vi spelade aldrig riktigt bra under hela dagen så egentligen är det ok med en 2:a plats. Men det är å andra sidan inte ok att spela som vi gjorde under en finaldag (då blir det inget guld). 

Nu blir det vila, imorgon ska 5 av oss vara med och kämpa om de sista medaljerna i Masters spelet (match spel i bäst av 3 series format).

 

Martin Larsen
2009-06-12

« Tillbaka