Europa Mästerskapen, Masters, Aalborg, Danmark
13/6 - 13/6
Http://www.emc2009.dk/

Runda 1, topp 24:
Det är de 24 bästa från alla distanserna i EM (24 serier) som får vara med och spela Masters final. Topp 8 får en bye och står över första rundan som börjar redan kl: 08:00.
Eftersom jag var 5:a slipper jag den tidiga starten och går in i 2:a rundan som drar igång kl: 10:00. Det gäller att vinna 2 av 3 serier och den högst rankade väljer vilken profil matchen ska börja på (och eventuellt spelas en 3:e och avgörande på)

Runda 2, topp 16: 
Som för 2 av de andra 3 svenskarna som var kvar i topp 16 fick jag möta en norrman, Svein Roger Olsen. Min start var väl inte den bästa, jag valde att börja på kortoljan (med plastbollen) och lämnade 10:an kvar. Den var tydligen för svår och Svein Roger började med att spärra ett 5 hål!! Men där stannade hans lycka, han lämnade ett par 2-10 uppställningar och dessutom fick han 9:an kvar ett par gånger på bra träffar. Det hade han inte råd med för jag spelade bättre och bättre. 214 mot 148 i första och 256 mot 198 på långoljan!!!

Runda 3, topp 8: 
Då alla topp rankade spelare vann första omgången fick jag möta han som var rankad 4:a (jag var 5:a) och det var Joonas Jähi, en ung väldigt lovande spelare från Finland.
Han fick välja profil och valde kort, inget som oroade mig direkt. Men det borde jag gjort, bana 10 som den kortoljade banan var riktigt tajt. Eftersom jag använde plastbollen hela tiden på kort fick jag väldiga problem att välta alla 10, min plastboll ville inte svänga tillräckligt medans hans urethaneboll gjorde precis vad som behövdes. Joonas gjorde 215 och det kunde lätt blivit mer, men det räckte ju långt för jag fick inte mer än 182 (då tömde jag 9:onde rutan för att testa en annan boll inför en eventuell avgörande serie där).
Men det blev tyvärr ingen avgörande serie på kort, jag började serien på långoljan med att lämna 2-10 och Joonas började med en bingo. Måste erkänna att det kändes ganska hopplöst då, jag fick aldrig någon kontakt och det blev torsk med 221 mot 185.
Lite tråkigt att Joonas gör 154 och 183 i nästa match..... men så är det när vi spelar detta korta format. vissa banpar hittar man kanon spel och vissa är man chanslös på. till slut var det dock en mycket värdig vinnare av Maters spelet, engelsmannen Dominic Barrett.

Sammanfattning och tack:
Så då var detta EM över och jag måste säga att det känns rätt gott, jag har spelat väldigt mycket den senaste tiden och ser fram i mot 2-3 veckor bowling-semester!! Det blir föst en vecka hemma i Götet sedan bär det av till den spanska solkusten för lite golf och party (3 x 30 års fest)!!
Sammanfattningen av detta EM måste ändå bli godkänt från min sida (2 silver och 1 brons) och lite mer än så för hela laget (1 guld, 2 silver och 1 brons), fram för allt tycker jag debutanterna gjorde en riktig bra insats!! Det är bara att jobba vidare inför nästa års stora mål, VM i München.
Jag vill tacka hela truppen (både ledare och spelare) för ett trevligt och givande EM, dessutom vill jag tacka alla fans som stod på läktarn och hejade på oss. Det är alltid mycket roligare att spela med sådant stöd, hoppas verkligen alla och några till planerar in en liten semester i München nästa år!!
Hej svejs på er och ha en riktigt trevlig sommar!! 
 

 

Martin Larsen
2009-06-15

« Tillbaka