PBA Motor City Open, Detroit, USA
4/8 - 6/8
http://www.pba.com

Kval, serie 1-5:
Måste nog erkänna att det var lite extra pirrigt i magen innan denna tävlingen, inte så konstigt kanske med så många bra bowlare runt omkring. 
Efter den amerikanska nationalsången var det dags att börja uppvärmningen och jag tyckte nog det svängde ännu mer idag än igår. Virtual Gravity blev bollen som fick börja rulla och den skötte sig så pass bra att den fick vara med hela passet. Första 2 serierna spelade jag ok, träffade fickan mycket men inte riktigt hundra i släppet så et blev ganska många 9:or, men ändå riktigt skönt att tekniken satt ok och att jag spärrade riktigt bra (inga spärrmiss). Det blev 215 x 2 och sedan var det dags för sidbyte (hallen här har 2 sidor med 24 banor på varje sida), där visade det sig svänga lite mindre och det passade mig bra, 257 med tom i första rutan. Serie 4 spelade jag stabilt, spärrade 3-10 i sista för 234. I sista serien fick jag lite problem på högerbanan (den började torka upp ganska mycket), men löste det sista 2 slagen och fick ihop en rad med kryss då så det blev ändå 225!!
Ibörjan av passet spelade jag runt ribba 19-20 och de sista slagen var jag 10 stav vänster om det!! I kväll ska vi spela direkt efter grabbarna i squad B, undra hur torrt det blir då??!!
Vi får se, men det var i alla fall en riktigt skön start. 1146 och 4:a efter vår squad. Gott snack!!

Kval, serie 6-10:
Torrt var det ja, detta måste vara det torraste jag spelat på!!
Jag började spela med min Storm Fast och jag slog ganska fast då också. Siktade ribba 32 och fick ihop 227 i första serien, riktigt ok. I nästa serie hittade jag ett kanon lir vid ribba 32-33 och med lite flyt i början fick jag till en höjdare på 268!! Kägla 4:a kvar i 8:onde rutan och sedan lämnade jag 5:an snurrande i 11:e rutan. En grym start och dessa 2 serier spelade vi på den höga sidan av hallen, den som svängde mest på förmiddagen.
Tyvärr var det inte så nu, när vi kom till den låga sidan var det ännu torrare. Hur hårt jag än slog fick jag inte igenom den bollen jag använde första 2, så i ruta 7 var det dags. Den gamle svarte (Stompen) åkte upp, den tog jag med för att kunna använda på Cheetah, trodde inte riktigt jag skulle behöva den på 44 fots profilen. Tyvärr fick jag inte till det alls i den serien ändå, 171 var inte kul. Problemet var att jag tog för mycket i bollen när jag skulle spela så hårt så i de sista 2 serierna flyttade jag lite till nu siktade jag 7:e pil!! Inte läge att missa vänster, då skulle den landat i vänster rännan. Det var inte läge att missa höger heller, då satt den som limmad mitt på nosen. Det som gällde var att kasta den till 7:e pil, hårt, utan att dra till bollen och inte kasta den till höger!! Det är som tyngdlyftarn säger, INTE LÄTT!! Därför är jag väldigt nöjd med min avslutning på 215 och 202, det gjorde att jag fick ihop 1083 och mina 2229 på de 10 första serierna räcker till en 13:onde plats.
imorgon är det 5 serier till, då spelar alla på nyoljade banor och efter de totalt 15 serierna går 24 man vidare till Round Robin spelet. det känns riktigt kul att vara med och kriga om plats där, måste säga att jag är mycket nöjd med förts dagens spel, bara att jobba vidare imorgon.

Kval, serie 11-15:
Usch vad tungt det kan vara med bowling ibland, jag som bara behövde spela ok idag för att fixa cuten.... 
Jag började ok med 216, trots att jag inte spelade helt 100. Banorna kändes tajtare idag, det svängde ganska tidigt samtidigt som det inte ville svänga på slutet. Det var ett av problemen idag, men inte det största. Jag spelade helt enkelt för dåligt, för många spända slag och jag kunde inte ta rätt beslut. Hade faktiskt en del otur också, men så är det när man spelar dåligt.
Jag började spela med min Virtual Gravity, men den svängde lite för tidigt och lämnade många enkelkäglor. Så efter 216 i första och 192 i andra bytte jag boll till min Hy-Road. I den tredje serien spelade jag faktiskt bra och borde haft mer än de 227 jag fick, då kändes det som jag skulle fixa till allting. Men så blev det inte, istället fick jag stora problem. Iläggen på banorna blev torrare och jag träffade ganska många gånger mitt på och försökte jag justera det lämnade jag 2-10 istället. Jag testade på att flytta och att ändra tempo, men inget fungerade. Vad jag än gjorde blev det skit. kanske lite för mycket vilja!!!
Jag avslutade med 356 sista 2 serierna och fick ihop totalt 991, vilket gav 220 över pair på 15 serier och det krävdes 264 för att gå med till topp 24.
Självklart j-vligt tungt med tanke på hur bra jag spelade fösta dagen, det känns som ett misslyckande nu. Men att bli 32:a i en tävling med detta startfältet är inte så illa ändå (försöker trösta mig själv) det finns en en hel del riktigt duktiga bowlare bakom mig i resultat listan, värre var det för killen som ledde efter 10 serier och drog till med 872 idag vilket gjorde att han missade cuten med 2 pinnar!!!

Innan tävlingen började hade jag nog sagt att topp 40 var ok, men nu känns som sagt var en 32:a plats tung. Jag ska försöka skaka av mig den känslan och gå vidare, nästa utmaning blir att spela Cheetah TQR på Lördag och sedan Viper och Chameleon TQR på Söndag. Innan dess ska jag se över mitt material och kanske träna lite.

 

Martin Larsen
2009-08-05

« Tillbaka