Weber Cup 2009, Barnsley, England
2/10 - 4/10
http://www.webercup.com/
Placering: 1:a

Trevlig present: 
På min 30-årsdag fick jag ett mail som innehöll laguppställningen till årets Weber Cup (bowlings svar på golfens Ryder Cup) och Mr Larsen ska vara med!!! Det är en enorm ära att få vara med och representera Europa i mötet mot USA, riktigt fräckt!! Tävlingen spelas matcher över en serie i singlar, dubblar och 5-manna baker. Först till 17 vunna matcher vinner!!
Så här ser laguppställningarna ut:

Europa
Osku Palermaa (kapten) - Storm
Mika Koivuniemi - Brunswick
Dominic Barret - Storm
Paul Moor - Ebonite/Columbia
Martin Larsen - 900 Global

USA
Tim Mack (kapten) - Storm
Chris Barnes - Columbia
Pete Weber - Storm
Tommy Jones - Ebonite
Jason Couch - Ebonite

Nu är det snart dags att försöka smiska till jänkarna och för alla som är klot intresserade kan jag meddela att jag har avtalat med 900 Global att enbart spela med deras klot under denna tävling.
Min utrustning under Weber Cup, läs mer om bollarna på javascript:void(0);/*1254478874672*/
Globe Ball (spärrboll)
Lunatic
Bounty Hunter
Break Point
Break Point Pearl
Som vanligt använder jag också de underbart sköna Tour Ultra skorna från Global.

Hela tävlingen kommer att TV sändas LIVE i Sky Sport X-tra, bara att börja kolla om det finns någonstans i närheten!!

Pass 1, Fredag kl: 19:00 (lokal tid):
Tyvärr slutade dagens spel med en 4-2 ledning för USA.
Dom Barrett började med att slå Pete, tyvärr började Pete spela väldigt djupt in i banan vilket gjorde att vi som skulle spela efter den matchen fick stora problem.
Jag måste erkänna att det var lite extra nervöst att kliva upp på banan som är uppbyggd bara för denna tävling, med stora läktare på båda sidor.
Trorts det kände jag att jag lyckades slå ok slag i början men det var så liten skillnad mellan strike och 2-10, tyvärr började jag med kryss, 2-10, kryss, 2-10. Men Jason Couch hade också problem och trots att jag inte lyckades dubbla någon gång var han tvungen att täcka sista rutan för att slå mig. Det gick ett sus igenom publiken när han var väldigt nära att lämna 7-10, fick dock bara 10:an kvar och spärrade den för att slå mig. Tråkigt att börja med en skit serie och få stryk, men jag tror det blir bättre imorgon.
Paul hade också stora problem i matchen efteråt men lyckades dubbla i ruta 9 och 10 för att slå Tim, då var det 2-1 till oss.
Då satte grabbarna från over there in de stora kanonerna, Barnes slog Mika och sedan klev MR Jones upp och dunkade in 12 raka för hans 3:e 300 serie (med sin Ebonite Magic Touch) i Weber Cup (3 år i rad!!!). Då hjälpte det inte att Osku drog till med en 260 serie.
Inte var de något snällare i den avslutande Baker serien, då började Couch med en spärr sedan körde de ut för 290, bara för oss att buga och komma tillbaka imorgon. För min egen del kändes det skönt att få slå 2 kryss (med Break Point Pearl) i den serien, får ta med mig det till Lördagens spel. Som sagt, kul och skönt att vara igång, det är en speciell känsla och stämning här. Hoppas vi kan skärpa till oss lite imorgon och se till att ta över ledningen!!
På bowlersjournal.com kan ni följa serierna ruta för ruta.

Pass 2, Lördag kl: 14:00 (lokal tid)
Dagens eftermiddags pass rullade Europas väg!! Vi vann med 5-1 och leder just nu med 7-5, det enda lite jobbiga med det r att det är inte tackvare mig. Jag har problem att slå strajk, jag täcker mina rutor men spelar inte tillräckligt bra för att lossa alla 10.
Det har varit väldigt jämna matcher förutom den som jag och Paul förlorade mot Pete och Couch. Överlag var vi starka i slutrutorna och hade lite flyt eller jänkarna hade lite oflyt.
I den sista baker matchen var det bara jag som inte strajkade, men det räckte ju när alla andra bara kryssa på. Hoppas även jag kan hitta ett bättre spel, då kan det bli riktigt kul. Mika, Osku och Dom har spelat fantastiskt!!

Pass 3, Lördag kl: 19:00 (lokal tid): 
Vilken dag för det blåa Europa laget, vi låg under med 4-2 när vi började dagens spel och nu leder vi med 11-7!!!
Som jag skrivit innan har jag haft det lite tungt här i Barnsley, jag mest spelat på banan när den varit lite sönder spelad och inte löst det bra alls. Inför detta passet bestämde coach Palermaa att jag skulle starta passet på nyoljat och återigen blev det Couch som stod på andra sidan.
Vilket beslut, vilken revansch, vilken känsla att få spela inför 500-600 personer inklusive min familj och då dunka in 290 (med Break Point Pearl) för att köra över Couch och ta oss till en 3p ledning!! Obeskrivligt, mega fräckt!!
Efter det fortsatte vi att spela bra och jag måste nog säga att turen var på vår sida, dessutom tog vi vara på alla chanser vi fick!! Precis när det verkade som att USA skulle få kontakt igenom Barnes mot Barret gick Barnes IT tumme (utbytbar tumhylsa) sönder och han var tvungen att byta ut sin Power Swing som rullat kanon. Det måste väl ändå ses som ett riktigt dåligt break!
Helt enormt att få spela i samma lag som dessa grabbar med detta publik stöd, Mika har spelat så bra så det finns knappt ord för det. Han har satt dit allt i sista rutorna, Osku och Dom har också strajkat på väldigt bra. Paul har haft det lite tyngre men verkar vara på väg in i spelet mer och mer.
Inför sista dagens spel har vi allt i egna händer, men det är inga dun ungar vi lirar mot, det gäller att vi är ordentligt på tårna för de grabbarna vill inte få stryk. Det kommer bli tuffa tag i Barnsley Metredome på Söndag, mycket munhugg och andra sykningar. Men också en hel del bra bowling och troligtvis en grymt bra stämning (det har det varit såhär långt)!!

Pass 4, Söndag kl: 14:00 (lokal tid):
Fem raka vinster gjorde att vi hade chans att ta hem Weber Cup bucklan in den sista baker matchen, men tyvärr hittade USA gänget ett bra spel vi kunde inte matcha deras 268. Så ställningen just nu är 16-8, vi behöver en till!!!
Jag började dagen med att spela dubbel med the Big Finn (Mika) och vi klappade till TJ och Tim. Sedan tog Paul hand om Pete och Osku/Dom var inte snälla mot Barnes/Couch.
4:e matchen var stor för min del, jag fick möta en av tidernas bästa, Chris Barnes! Såg inte så bra när Chris började med 3 kryss och jag hade bara täckta rutor tills 5:e rutan, men sedan vände det!! Jag satte ett par kryss, en av dem ramlade 7-10 sent och rutan efter gick CB upp och lämnade just 7-10. Serien slutade 232-200 till min fördel, vilken känsla! Direkt efter det gick Mika och Osku upp på banan, det såg till att TJ och Mr Mack inte fick någon poäng de heller!! Det känns som det Europas tur i år!!
Men som sagt vi lyckades inte spela hem titeln i den avgörande baker matchen, så det blir ett spel pass till.

Pass 5, Söndag kl: 19:00 (lokal tid):
Med ställning 16-8, fick jag en livs chans. Att få chans att avgöra min första Weber Cup och det imot en av världens bästa, Chris Barnes!! Men en god blandning av att CB spelade väldigt bra (258) och att jag kanske kände av vilken chans jag hade och slog ett par mindre bra slag gjorde att jag bara kunde hänga med honom i 3-4 rutor. Det hade ju varit stort att slå Barnes 2 gånger samma dag, men så blev inte fallet, 
Inte heller Osku lyckades stänga matchen när han mötte Tommy Jones, TJ verkar vara stark när han möter Osku. I början av tävlingen sopade han ju till vår kapten med en 300-ing!
Det betydde 3 raka vinster för USA och nästa match lutade lite åt jänkarna också. Dock endast pga att banan var ganska sönder spelad på högern och Mika skulle möt vänster släggan Couch. Mika brukar inte förlora så ofta mot vänsterhänta, men nu talade allt för Couch. Men det blev bra spännande, Mika avslutade och behövde dubbel sedan 9 käglor för att vinna. Gissa om vi var redo att börja fira när han satte det andra krysset?!
Han behövde alltså 9 för att segern Weber bucklan skulle hamna i Europa, hans Brunswick C System träffade dock för högt och lämande 3-10. 195-195 och det blev roll-off, 9-10 rutan. Där var Couch bättre och vann med 59-39, det var 4 raka för USA (16-11). Fasen, nu började det kännas lite jobbigt, vi har ju många fler chanser, men man vet aldrig vad som händer om det går troll i spelet eller huvudet.
Därför var det grymt skönt att vår vänster lirare Paul Moor såg till att USA.s kapten (Mack) inte fick någon chans, det måste ha känts grymt skönt för Moor som haft det lite tungt innan under tävlingen. 
Skönt var det inte bara för Paul, vi (hela Europa laget) som gjort en kanon tävlingen kände en enorm glädje!! Att få vara med och spela hem Weber bucklan till Europa inför 500-600 människor och live TV kändes enormt stort, helt fantastiskt!!! 

Vill passa på att tacka Matchroom för en mycket proffsig tävling hoppas många här hemma får någon möjlighet att se något från sändningarna, vill också tacka kapten Palermaa som trodde på mig och 900Global som sponsrade mig med min utrustning!!

Weber Cup 2009, EUROPA 17 - USA 11!!
 

 

Martin Larsen
2009-10-06

« Tillbaka