PBA Scorpion Championship, Detroit, USA
22/8 - 25/8
http://www.pba.com
Placering: 23:e

TQR:
Lördag kl: 09:00 (lokal tid) är det dags för att försöka kvala in till Scorpion Championship, som innan är det 7 serier som gäller och 13 spelare får en plats till i tävlingen.
 
Efter att ha tränat och spelat en sweeper (som jag faktiskt vann!!) på profilen måste jag nog säga att det lutar åt ännu en TQR med låga siffror. Den känns inte lätt, utanför 10 är OB (som golfarna säger) och när det då är såpass mycket friktion i mitten av banan som det är här blir det tufft. Det gäller att spela riktigt bra, spärra och inte ta ut svängarna för mycket.
Finalen i sweepern spelades i Arena delen av hallen och den finns att se på x-frame.

Det kändes som att det fanns lite mer friktion utåt idag, men fortfarande inte läge att spela ut bollen utanför 10. Jag valde att börja spela tajt mellan 2-3 pil med min Hy-Road, det kändes bättre med lite blanka klot. Man kunde hålla de lite rakare och så slog de bättre, min första serie var helt ok 213. Men sedan fick jag nöjet att följa efter 3 grabbar som tyckte det var en bra ide att skruva fläsket ut banan innan för 4:e pil, bra tänkt, idioter!!!! Jag visste inte var jag skulle ta vägen, men tackvare en dubbel is sista rutan fick jag ihop 19 ändå. I 3:e serien bytta jag boll till Storms Fast, det kändes som jag fick lite mer häng med den.Spelade rät bra ett tag, tyvärr ett par skit slag som kostade tomtuta varenda gång dock. Men 3 serier i rad i mellan 208 och 214. Då kändes det ganska bra och jag var innanför cuten med lite marginal, skit kul att det var dags att följa efter bröderna skruv igen då!! Jag vet inte om det satt i huvudet eller om banorna var väldigt torra (kanske en blandning), men det blev återigen 190. Inför sista serien såg det ut som jag skulle behöva göra runt 210 för att klara det och det banparet var mycket tajtare än skruvpellarnas. Men istället fick jag problem att fälla 10 käglor, jag spelade bra och träffade fickan med fickan 7:an kvar 2 gånger och 10:an 2 gånger. Men med en dubbel och hel täckt fick jag ihop 207, totalt 34 över och de visade sig var tillräckligt. Det krävdes 22 över för att ta en av de 13 platserna till huvud tävlingen.
Riktigt kul att få uppleva en tävling till på touren, mycket att lära igen men självklart ska jag försöka ta mig till match spelet igen (topp 28). I morgon är det träning och på Måndag är 14 serier!! 

Efter träningen bestämde jag mig för att borra en Hammer Black Vibe, hoppas den kan komplettera de andra bollarna jag har. De som verkar rulla bäst är Storm Fast och Columbia Full Swing. 

Scorpion Championsip, serie 1-7:
Måste säga att det är helt skadat vad svåra profilerna är här, ibland känns det helt hopplöst. Jag började passet med en bra serie, 203 trots 2 hål. Olika uppställningar med kägla 2 och 10 känns oundvikliga på denna profil. Man behöver inte missa i siktet, det räcker med lite tempo eller tilt variation så står den där. Så klart blir det 4-6 eller i bästa fall 3-6-10 om man missar andra hållet.
Efter första serien strulade det ordentligt, i andra serien körde jag varannan strike och varannan hål av något slag. Totalt 6 kryss och 4 ringar, 165, himla kul, INTE!!!!! När jag dessutom fixade till en 160 serie till i 3:e kändes det ju lagom underhållande. Efter de serierna var ju 4:e serien på 186 nästan helt ok, skämt å sido, det enda jag tänkte på var att försöka hitta något lir och täcka rutorna som var täck-bara. Jag såg att siffrorna var väldigt låga och det var många serier kvar.
Jag började spela bättre plus att banorna kändes lite snällare efter ett par serier, min Full Swing kändes ok. Jag tycker faktiskt jag förtjänade mer än de 45 över pari (sista 3 serierna) som jag fick. Inget riktigt flyt, vad är LLLLLLlllllarsen??
Jag gick i mål på 1368, det var ju inte så bra, men bara 46 poäng ifrån cuten. Helt otroligt, världens bästa bowlare (kanske saknas några) och det är bara 14 över pari för att vara i topp 28 av 72!!!!
Jag spelade mest med Full Swing, testade även den nya Vibe:en den rullade bar men lämnade 10:an väldigt lätt.

Scorpion Championship, serie 8-14:
Nu gällde det att skärpa till sig om man skulle ta en plats ibland de 28 som får spela matchspel, men även detta pass började ganska tungt 182 och 186. Det var tungt men ändå kände det som att det inte var så dåligt, när man tittade runt omkring såg man väldigt många frustrerade spelare och svåra uppställningar överallt!
I pausen ändrade jag lite ytor på några bollar men det blev Full Swing som fick rulla igen. Under inspelning funderade jag på att försöka spela lite längre ut, Mika och några andra spelade proilen som de brukar spela US Open profilen, helt rakt vid 10. Men jag är för dåligt på det och valde att spela inne vid 4:e pil ändå, efter 2 serier kändes det beslutet sådär. Men jag var ändå bara 60-70 poäng efter cuten och inget var kört, jag tyckte jag hade ett ok läge på slutet i första blocket, så jag gav aldrig upp!!!!
Jag är så i h-lvete stolt över mig själv att jag höll humöret uppe och aldrig, aldrig gav upp!!! Det har jag verkligen lärt mig här, speciellt när profilerna är så tuffa, man får aldrig ge upp hur tungt det än känns!
I 3:e serien fick jag ihop 224 trots att jag lyckades bränna den första enkel kägla på rätt länge och jag började känna att jag spelade rätt bra och banan tillät mig att tilta bollen lite mer som jag gillar.
4:e serien började med 3 spärrar, sedan lossnade det och som det lossande!!! Satte till 11:e rutan för 256, helt plötsligt stod det + före mina siffror! Nästa serie började jag med 8 kryss, sedan 10:an kvar och tyvärr 2-10 i sista rutan för 256 igen!! Nu hade jag spelat upp mig så jag hade ca 60 poäng ner till 28:onde platsen. Det gjorde ju inte ont att jag lyckades dräpa dit en 256 serier till då!!!! Helt skadat coolt, 256 x 3!!!! Fick nästan be någon nypa mig, är det sant eller?!?! Det kändes overkligt.
Vem kunde tro att man skulle kunna slappna av och ta det lugnt i sista serien utan att det var någon risk att missa topp 28 efter att man haft nästa 70 under pari efter 9 serier??
Jag fick ihop 120 över totalt och cuten blev +14, lite svårt att förstå va??
Vet inte vad jag ska skriva mer, är bara så himla nöjd!

Imorgon är det dags för matchspel igen, coolt. Jag ska möta en kille som heter Thomas Smallwood, han spelar lite konstigt, han har i tummen men använder den knappt. han lägger bollen i handen, men använder bara en hand (höger). Han är dock väldigt duktig och har spelat bra här i Detroit, vinnaren av oss får möta Mr Barnes. det hade ju varit skapligt fräckt!
Efter spelet idag pratade jag med Columbias klot kille här (Chad), jag ville borra en Full Swing till och så blev det plus ytterligare än Hammer boll (Black Widow Sting). Lovar att skriva lite mer om ämnet klotborrning på PBA touren lite senare (under PBA World Series rubriken).

Matchspel, topp 28:
Det blev tyvärr inget spel i topp 16 denna gången heller, kanske rättvist men också tungt.
Jag vet inte riktigt varför, men under hela tiden vi spelat i denna hallen har jag haft problem i mitten av hallen. Både på låga och höga delen har jag haft höga serier, men i mitten har det varit tungt. Så klart har jag fått spela båda mina matcher precis mitt i hallen.
I början av matchen hade jag ingen aning om hur jag skulle komma till fickan, testade spela rakt, testade spela som i kvalet, olika bollar men det kändes precis som om det låg något i vägen mitt framför fickan. Mina bollar blev antingen tunna eller mitt på, Smallwood hade inte heller något kanon läge men skillnaden var att när han väl träffade fickan fick han strike varje gång. Men precis som igår, gav jag inte upp och det tyngsta med denna förlust var att matchen borde varit i minst en serie till. Jag kunde stänga serie 5 med dubbel i ruta 9 och 10, satte första på höger banan och slog sedan ett kanon slag på vänster banan. Jag var så nöjd när jag släppte den, inte lika nöjd när 9:an stod kvar på en mega smäll. Det var grymt tungt för bollen satt som limmad i fickan!!! Det gjorde att Smallwood kunde stänga matchen med en dubbel, den chansen tog han tyvärr. Tungt med tanke på att jag kände att banan började komma dit jag ville, men så är det. Har fortfarande mycket att lära vad det gäller matchspelet, det är så mycket taktik i detta bäst av 7 seriers formatat.
Jag använde mig av 2 olika Full Swing och Black Widow Sting, Smallwood spelade mest med Cool Noize.

Men jag klarade mig till topp 28 igen och det känns ändå helt ok, jag vet att jag kan mera men det är verkligen tufft här. Självklart lite nervöst och på så tuffa profiler blir det inte lättare. Tror att jag blev runt 25:a, det betyder att det är många fler bakom mig än framför

 

Martin Larsen
2009-08-25

« Tillbaka