PBA Shark Championship, Detroit, USA
22/8 - 22/8
http://www.pba.com

TQR:
Lördag kl: 15:00 (lokal tid). 7 serier, 13 platser. Alla profiler har ändrats från förra året och Shark profilen sägs vara den som tillsammans med Viper justerats ganska mycket till det svårare hållet. Ska bli spännande att se hur den är, den kan nog komma att bli riktigt tuff speciellt i TQR passet.

Riktigt tufft var bara förnamnet och jag har ju sagt hela tiden att jag är här för att lära. Nu fick jag då en läxa som heter duga.....
Efter att ha klarat kvalet på Scorpion var jag väldigt sugen på att göra det samma på Shark profilen. Jag har ju spelat ganska mycket bowling och en hel del på PBA profilerna hemma, ibland är det dock en nackdel att ha sådana erfarenheter i huvudet. I detta fallet var det så, så som vi spelat och löst banan hemma på Shark (även som man sett att de gjort på touren förut) är inte det bästa sättet nu. Tro mig, efter 156 i första serien, sedan en ok serie på 206 för att följa upp det med 135, 137 var jag ganska övertygad att jag var fel på det. Jag tycker som ni, jag borde fattat det mycket tidigare. Men ibland står det still och rutorna flyger iväg när man testar olika saker. 
Det jag gjorde fel var att jag försökte mjuk skruva bollen, löst och lite runt i mitten. Här gäller det hålla en MYCKET tajt linje, som på många andra profiler är det en stor fördel att rulla bollen mycket framåt. Om man inte spelade så blev det som det blev för mig och många andra. Väldigt många hål (2-10 eller 4-6), det är precis som om någon står och puttar iväg bollen när man öppnar linjen lite. Det finns 2 spelare hemma som jag tror skulle lösa detta bra, det är min 2-manna partner Robban och vår förbundskapten Leandersson. Hade jag själv fått en re-entry, tror jag nog att det gått bra mycket bättre men det är ett spel som jag måste bli bättre på.
Det krävdes 3 under pari för att ta sig vidare ibland de 13 som klarade sig, själv fick jag ihop 96 under efter att ha avslutat med 70 över sista 3 (alltid något). Klart det känns tråkigt när man spelar så dåligt och inte ens är nära när det inte krävs mer, men så är det ibland, bara att försöka lära sig något av det. Det man kan se av de 13 som klarade sig är att hälften av dem är äldre spelare som spelar mycket enkel bowling, de andra är spelare som är mycket bakom bollen och inte tar ut svängarna så mycket.
Jag provade många olika bollar, men den enda som egentligen rullade bra var Storms Virtual Energi.
 

 

Martin Larsen
2009-08-22

« Tillbaka