99th Petersen Classic, Chicago, USA
28/8 - 28/8
http://www.thepetersen.com/

Chicago utflykten:
Eftersom jag inte klarade cuten till Shark tävlingen hade jag ett par dagar utan någonting att göra i Detroit, när Andrew Cain sa att han skulle åka till Chicago för att spela Petersen Classic och att det kanske fanns plats för mig kändes det som ett bra val att spendera ett par dagar på. Bil resan är ca 4 1/2 timma och vi åkte ner under Fredagen och bodde hos Robby Spigner (en duktig bowlare som varit över och spelat lite i Europa). Lördagen spenderade vi med att äta Chicagos mest berömda Hot Dogs, faktiskt väldigt goda, men det är inte varje dag man står i kö ca 45 min för att äta korv!!! Jag fick också möjlighet att se lite av den enormt stora staden Chicago med bland annat Sears Tower, den högsta skyskrapan i Nord Amerika! Det var grymt fräkt, vad som inte var så fräkt var trafiken. Tror vi spenderade 2-3 timmar i bilen på en strecka som borde tagit oss 45min. 

Petersen Classic:
En kvart innan det var dags för start i tävlingen fick jag reda på att det fanns en plats ledig, gott snack!! När man ändå åkt 5 timmar var det kul att få spela. Jag har hört så mycket om denna tävling från många olika spelare, bland annat har Ljungen spelat den för många år sedan och alla har sagt att det är något man inte får uppleva någon annanstans. Ska försöka förklara. Bowling hallen har ca 30 banor varav 16 av dem är avstängda med ett stort plank runt om hela, så man kan inte se banorna innan det är dags att börja spela. När man checkar in lämnar man ifrån sig de 2 klot som man vill använda (max 2) och dessa tas om hand av tävlings ledningen (det enda som kotrolleras är att vikten inte är mer än 16p). Bollarna ligger sedan på returen där man startar. Man får ingen träning och när man kommer in hallen märker man också att alla pilar är borta!! Man spelar 8 serier amerikanskt och jag lovar att alla banorna är olika. Några har ingen olja, några har olja hela vägen ner, en del har några meter olja och sedan ingen för att längre ner ha olja ingen. Svårt att förklara men man kan säga att de gjort vad man kan göra för att göra det så j-vligt som möjligt!! Jag vet inte hur men på något sätt har de sett till att maskinerna sätter ner käglorna huller om buller, vissa käglor är också bly tunga. Som krydda på detta hänger det en stor vägg ner från taket några meter efter övertramps linjen så man inte ser käglorna efter 1 eller 2 steg
Tävling leds i år på 1645 och om någon börjar väldigt bra eller har en hög score på G efter 6 serier så är det alltid paus efter 3 och 6 serier. Då alla måste lämna hallen, man kan vara ganska säker på att det är ännu svårare efter pausen om någon spelar för bra!!!
Det är helt enkelt en väldigt udda men kul tävling som jag är mycket glad över att fått spela, hur gick det då???
Jodå, jag började med 195, hel täckt (vilket ger bonus). Men sedan gick det tyngre, det skulle dröja tills 6:e serien innan jag fick min första dubbel. Då small det dock ordentligt, 218 är inte illa!! Min sämsta serie var 156, men många var runt 170-180. Jag fick ihop 1472 och jag var väldigt nöjd med att ha fixat 1400. Mest för att jag hade ett litet bet med Jason Belmonte, han spelade denna tävling för ett tag sedan och klarade inte 1400. Det hade jag slagit vad om att han inte skulle göra så nu fick jag min chans, vinst igen då jag fixade det!!! Jag slog även Andrew Cain som tagit med mig hit med 5 pinnar!!
Jag spelade nästan hela tiden med min spärrboll, det kändes minst osäkert. Men även den kan få för sig att ta vägen var som helst.

Jag kan rekommendera att söka lite på Petersen Classic (youtube eller google) för det finns en del kul att titta på!!

Som sagt en riktigt kul och upplevelserik resa, nu gäller att komma tillbaka till verkligheten och imorgon är det tränings dags inför PBA World Championship. Jag ska också få uppleva mitt livs första Baseboll match imorgon då hela Team Turbo gänget ska gå och titta på Detroit Tigers!!

 

 

Martin Larsen
2009-08-29

« Tillbaka