Ebonite Lahti Open, Lahti, Finland
16/10 - 18/10
http://www.lahtiopen.fi/eng/index.php

Kvalstart 1:
Efter att väckarklockan ringt 04:30 och efter att det första planet fick vända om till Landvetter då kabintrycket var för dåligt var det kanske inte så konstigt att det inte gick så bra i en första starten kl: 19:00 på kvällen! Dumt att spela kanske någon tycker?? Kan vara så, men man fick ändå en hint om hur man ska spela och vilka bollar som rullar bäst. jag fick ihop 1179 med 3 serier mellan 161 och 166, får nog försöka hålla upp lägsta nivån lite i nästa start!
När det gäller Lahti så finns det en sak som sticker ut, svårigheten att fälla 10 käglor! Det känns som man behöver spela med boll som vill svänga ganska mjukt och tidigt, annars är det otroligt lätt att lämna 10:an eller någon kägla kvar. Cuten kommer inte bli mer än 1290, så det gäller att spela bra/enkelt och täcka upp rutorna. Bollarna som kändes bäst var Siege och Break Point.

Kvalstart 2:
Man får väl säga att jag lyckade hålla upp lägsta nivån något bättre i denna starten, 205 blev sämsta serien!!!
Jag valde att börja spela med Break Point och det visade sig vara ett klokt val trots att det första jag gjorde var att lämna 8:an på en riktigt lusing (som om jag inte visste att jag var i Lahti!). Jag försökte hålla en tajt linje runt 2:a pil, gjorde det ganska bra. Började med 239, 233, tyvärr blev det inga högre serier men jag räddade många av de andra i sista rutorna. Jag känner därför inte att jag kunde gjort mycket mer, spärrade riktigt bra, hade bara 2 tomrutor på hela blocket! En gedigen Lahti instats, 1345 totalt och just nu en 6:e plats. Topp 8 får en bye i fianlspelet, tyvärr är jag mitt resultat 20 pinnar för lite. Me jag kanske gör ett nytt försök i morgon. I alla fall mycket skönt att fixa cuten, det är lätt att bli frustrerad här om man inte får till det någon av de första passen.
Bollarna för dagen, eller måste nästan säga bollen för dagen var Break Point. Använde Full Swing 7-8 rutor annars var det bara 900 Globals blåa Break kula!

Kvalstart 3:
Det blev en start till, så här i efterhand var det väl kanske inte så klokt (1158)! Jag spela ok precis i början, men fick inte loss käglorna. Efter ett par serier var det ganska kört för mig, då tappade jag fokus. Sedan var det inte så bra spel, men jag fick i alla fall testat igenom alla klot och förhoppningsvis kan det hjälpa mig i morgon.
Jag kommer med största sannolikhet att behöva börja spela tidigt, då jag ligger 8:a (sist av de som får en bye i finalen) just nu och det återstår 2 starter. 
I finalen börjar spelare 9-40 att spela 6 serier, efter det går 12 vidare och de 8:a bästa från kvalet kommer in och spelar 5 serier om 10 platser.

Final:
Ibland känner man bara att man inte räcker till, jag försökte verkligen det mesta och jag kunde inte bara få loss käglorna. Jag har inte mycket att säga om detta, det skulle bara bli en massa gnäll och skit snack. Normalt är man ganska sur när man missar cuten, men inte idag. Jag räckte inte till idag, så är det bara! Fick ihop 1207 och det räckte till en 28:onde plats totalt, det krävdes 1250 för att få spela vidare. Jag var dock aldrig riktigt nära de siffrorna.
Jag spelade där i mot med en kille som borde ha klarat cuten om han bara hade klarat att stå på ett ben vid linjen,  Mads (Round House) Sandbaekken!!! Men även han hade tydligen bestämt sig för att 6 serier var nog för idag!!   (Han ville jag skulle nämna att jag spelade med honom, så jag var tvungen att vara lite små elak)
Detta känns som en tävling man ska lägga bakom sig och gå vidare, been there, done that, gooo home!!!!

Det var andra året Lahti Open spelades, en väldigt tuff tävling med bra format och ett riktigt bra startfält. Då är det ju ännu roligare att båda åren har tävlingen vunnit av medlemmar i Team Pergamon, förra året vann Osku och nu klev senior fram och visade att han kan (var väl ingen som inte visste det, men ändå). Tomas (SC/FK) Leandersson spelade en strålande bowling under Söndagen, det var faktiskt ett tag sedan jag såg honom spela så bra. Tomas, Mika och Mike Wolfe var i en klass för sig, men Tomas drog alltså det längsta strået (223 mot Mikas 219 i finalen)!! Han avnände sig av Seismics nya boll, EPICENTER under hela tävlingen. Tydligen ett vinnande drag!! Stort grattis Tomas!!! 

 

 

Martin Larsen
2009-09-19

« Tillbaka