Ballmaster Open 2010, Helsingfors, Finland
7/1 - 10/1
http://www.ballmaster.fi/en/ballmaster-0

Kvalstart 1:
Det är 40-års jubileum för Ballmaster tävlingen och prispotten är extra stor och det märks i startfältet (över 500 spelare). Spelare från hela världen är här, inklusive några av de bästa från PBA-touren.
Normalt sett brukar banorna vara ganska tuffa i Tali, nu har det bytt både banor (för något år sedan) och också maskiner. Det kanske gör att reaktioen inte är samma som förut, men också profilen är nog lite vänligare än vanligt. Jag tyckte det fanns lite mer marginaler än det brukar, i kombination med att jag spelade bra och tog rätt klot beslut blev det en grymt bra start!
Jag började spela ganska tajt runt ribba 12 med min Special Agent, 265 i första serien gav helt klart mersmak!! Hade lite tur i slutet av andra för att få i 236, sedan fick jag lite problem. Det tredje banparet var lite tajtare och jag träffade tunt i 5 rutor, bytte till Virtual Gravity och fick problem med carryn istället. Men en dubbel i sista rutan så blev det i alla fall 207, testade också min Hy-Road i 12:e rutan och den fick rulla resten. Som den rullade också, 801 sista 3 och totalt 1505!!!!!! Helt otroligt, denna tävling är väldigt tuff och det är ganska vanligt att man får slita för att kvala in här, men jag behöver inte försöka mer i år
Men trots att jag sköt 1500 finns det ett stort svart moln över ett av slagen, det är en ordentligt extra tävling med möjlighet till skaplig bonus om man slår 300! Jag började 5:e serien med 11 raka kryss (efter 7 talar speakern om för hela hallen), tyvärr blev trycket för stort jag fick inte alls tag i bollen  och missade 1:ans kägla riktigt tungt. Shit happens, för ofta tyvärr.....
Jag måste också nämna att trots mina 1505 var jag inte ens nära att vara bäst i starten, Mike Fagan (som missade kvalet under AIK) dundrade in 1572!! Han sköt 270 serier i 3 av de 4:a första!!

Cuten ser ut att hamna runt 1350.

Final:
Jaha, då var det samma visa igen. det känns som jag kommit in på fel bana om man säger så.... Det börjar bli många gånger jag lyckats placera mig precis utanför cuten. Vad beror det på?? Det finns säkert ett antal olika faktorer, men de tänker jag hålla för mig själv.
Klart är dock att det inte är en kul grej och något måste göras för att jag ska komma tillbaka på rätt sida!!
Finalpasset idag (som började kl: 07:30) bestod av 48 spelare som skulle bli 16 efter 8 serier. Jag började ok och hade 59 över efter 3, precis runt topp 16 då. Men då stötte jag på lite problem på ytterbanparen, tyvärr blev det bara 177 och 200. Banorna blev väldigt luriga stundtals och jag lyckades inte riktigt lösa problemen som uppstod. Men jag kämpade på och mot slutet närmade jag mig 16:onde platsen igen. 254 i 7:e och en bra serie till skulle kunna ta mig vidare. Inte så bra att börja sista serien med ett stort hål då, trots det gick jag i mål på 226. men som sagt, det är inte min tid just nu. Det fattades 2 pinnar, verkligen tungt. I alla fall gott att det var en klubbkompis som tog 16:onde plasten, Peter Ljung.
Tråkigt att inte få chansen att spela round robin, när det väl är en riktigt bra tävling. Nu får jag åka hem och tänka över framtiden, så får vi se vad och var herr Larsen ska spela nästa gång.
Bollarna som rullade för min del idag var Virtual Gravity och Hy-Road.

 

Martin Larsen
2010-01-10

« Tillbaka