Potatismaran 2009-10, Alingsås, Sverige
1/1 - 5/1
http://www.klotet.se/
Placering: 4:e

Potatismaran, 12 serier: (29/12-09)
En veckas jul vila och sedan direkt till Alingsås verkar vara en bra kombination, så gjorde jag förra året och vann!! Samma sak kan komma att hända i år, det är inte ofta man har chans att försvara en vinst/titel men än så länge lever chansen för mig! Jag åkte hem från Alingsås som ledare av årets Potatismara!! Det var väldigt vänliga förhållande under årets tävling och vinsten är långt ifrån säker, men även om det var lätta banor och ultra lätt kägelfall (twister käglor/leksaks pinnar) så är det inte helt enkelt att slå nästan 500 pinnar över pari. Det är vad som krävs för att putta ner mina 2889 från 1:a platsen.

Profilen var 37 fot lång och hade vad vi brukar kalla "vuxen bumpers", alltså det är så torrt på kanten att det knappt går att få bollen ner i rännan. Jag började spela med min Rouge Cell vid ribba 10, ut mot rännan. Det visade sig vara ett helt ok val då jag började med 279 i 1:a och 1001 efter 4:a. Efter det fick jag lite problem med att banan började ändra sig, jag var tvungen att flytta in i banan (ganska mycket) och hittade ingen bra linje eller boll. Men jag höll ihop spelet bra och hade nästan inga tomrutor, de två sämsta serierna var 197 och 201. Men i serie 8 hittade jag vad jag sökte, ett kanon läge mellan 3:e och 4:e pil med min Reign! Det blev en rätt trevlig avslutning med hela 1250 de sista 5 serierna!! Med sådana siffror kan man kanske tro att jag var i en klass för sig, men icke, det fanns några av mina kära klubbkompisar som också ville vara med och snacka!
Kim Bolleby ledde länge starten och spelade grymt bra, men tyvärr strulade det till sig ordentligt för honom på banan 1, han fick ihop 2822.
Men den äldre vänster släggan, Peter Ljung fick inga problem, jag och Peter var nästan exakt lika inför sista 2 rutorna. Han var först upp i sista rutan och satte trippel för att tvinga mig att slå strike, 9 spärr för ledning med 1 pinne! Alltid kul med lite fajt och speciellt kul när jag lyckas dra det längsta strået, jag avslutade också med trippel och gick i mål 12 pinnar före Ljungens 2877!
1:a och 2:a plus att vi tog en ordentlig ledning i 4-manna tävlingen, en trevlig kväll helt enkelt!!

Nu är det bara att hålla tummarna tills den 6/1 för att se vad det räcker till!! 
 

 

Martin Larsen
2009-12-30

« Tillbaka