Brunswick Eurochallenge, St. Maximin, Frankrike
11/3 - 14/3
http://www.brunswickeurochallenge.com/

Innan tävlingen:
Nu är det snart dags för Brunswick Eurochallenge igen och nu siktar jag på revansch! Jag har kvalat väldigt bra ett par år men har haft en hel del mot flyt i det korta final formatet. Men vem vet, i år kanske det är min tur att ha tur?!
Normalt sett brukar det vara rätt tuffa banor, vi får se hur det blir i år. Profilen som ska ligga är 39 fot och det ser ut som det blir spel utifrån, i alla fall från start.
Tävlingen ska gå att följa via scoring online!

Kvalstart 1:
Trevlig start, men med lite små sur avslutning. 
Topp 16 i kvalet får en bye i Söndagens finalspel, vilket innebär garanterat topp 32 i tävlingen plus ordentligt sovmorgon. Siffrorna här nere är mycket höga, så det kommer nog krävas närmare 1470 för att ta sig till topp 16. Det hade jag en bra chans att klara av inför sista serien, men tyvärr fixade jag inte flytten från höga delen av hallen ner till låga. Bana 3-4 var väldigt mycket torrare och jag tog inte rätt beslut tillräckligt snabbt, 203 blev det och totalt 1440 (just nu en 12:e plats). Detta efter stabilt och bra spel med min Wild Ride från serie 1 till 5, sista rutorna spelade jag med Break Point Pearl. Kanske kan vara läge att byta tidigare i morgon, för då blir det ett nytt försök. Ändå verkligen skönt med en bra start, klar för final och bra spel.

Kvalstart 2:
I dag kändes det som att banorna var lite "segare", inte riktigt den glid kick som fanns igår. Det gjorde att min Wild Ride inte rullade alls lika bra, därför blev det Break Point som rullade från start. Jag började också lite längre in (linje 17-12) än igår (linje 15-10).
Målet med starten var ju att kvala in i topp 16, det kommer att krävas runt 1460 så det kändes rätt bra att börja med 268!
Tyvärr fortsatte det inte lika bra, jag spelade ok men fick inte till några fler höga serier. Alldeles för många serier runt 220-230 (inte så illa normalt sett, men för lite här), det funkar inte när man ska skjuta närmare 1500. I 5:e serien började jag testa lite nya bollar och linjer för att ta en sista chans, men det blev som det ofta blir, skit!
Totalt blev 1333 och bollarna för dagen var Break Point och Break Point Pearl.
Troligtvis blir det inga fler försök utan istället inriktar jag mig på den långa och tidiga vägen på Söndag. Det är faktiskt helt sjuka siffror här, det lutar åt att det kommer krävas nästan 1400 för att kvala in!

Men vet aldrig hur känslan är i morgon när jag vaknar, spel eller en liten utflykt till Paris!?

Final:
När finalspelet började stod det 48 spelare på banorna, vi skulle spela 6 serier för att få fram topp 16. Det krävdes 1407 för att kvala in till finalen, så det var ju kanske klart att det skulle krävas höga siffror för att nå topp 16 också. Men jag trodde nog inte att det skull bli så högt som 1391!!
Jag började lite små stelt med 220, sedan spelade jag stabilt under 4:a serier och de var mellan 237 och 269! De första 3 serierna använde jag min lite äldre Brunswick boll, Wild Ride. Dock var spelet lite längre in än när jag kvalade in, nu började många spela mellan 2:a och 3:e pil. Så efter 3 serier kändes det som den bollen var för klen, då bytte jag till Break Point Pearl och flyttade in mellan 3:e-4:e pil. I 9:onde rutan i 5:e serien satte jag en flyt strajk och sedan 3 bra i sista rutan för 269, då kändes det topp 16 ganska klart (50 pinnar ner till cuten). Men det går fort när det är så strajk vänliga banor, jag fick problem på höger banan och inför sista rutan behövde jag helt plötsligt täcka för att klara mig. Lyckades dock dubbla för 195 och totalt 1412!! Riktigt skönt att få spela vidare, mitt resultat räckte till en 10:onde plats. Bäst på morgonen var Fredrik Öhgaard på hel 1560!!

Topp 32, matchspel:
Nu skulle det visa sig, har mitt matchspels flyt vänt eller ej?? De två andra åren jag varit här har jag spelat bra, men åkt ut i topp 32 ändå.
Nu blev det svenskt motstånd i form av Nina Flack och hon var inte så vänlig!
Vi spelade riktigt bra båda två och inför sista rutan i serie 1 behövde jag 2 kryss för att vinna serien, satte första men sedan (precis som förra året) stod 10:an kvar 257 mot 257, innan HCP! Alltså 1 - 0 till Nina.
I den serien tyckte jag höger banan svängde lite mer, men jag spelade den inte med så stor skillnad. Tyvärr var blev jag en ruta sen i min förflyttning, vilket gjorde att jag lämnade ett stort hål i ruta 2 i andra serien. Nina strajkade på som fasen, men jag gav mig inte utan satte strajk fram till sista rutan. Då fick jag chansen igen, behövde 2 till, men, men, men, men det är som förgjort för mig i denna hallen under matchspel. Denna gången lämnade jag 4:an kvar och stryk 257 (+8) mot 244, 501 (Wild Ride i båda serierna) och torsk 2-0!!
Så man kan väl säga att flytet vände INTE!!!
På tre år har jag åkt ut i samma runda med totalt 6-1 och på de 7 serierna har jag haft ca 300 pinnar över pari!!! Man kan hålla sig för skratt!!!

Vilken tävling, skadat höga siffror. Men jag är faktiskt ganska nöjd med spelet, känns tråkigt att göra 1900 på 8:a och inte få spela vidare 
Överlag sett spelar jag ok, slår bara inte tillräckligt bra slag när jag verkligen behöver!

Får försöka titta framåt (även om det känns surt just nu) mot nästa tävling, ska då försöka försvara min titel i Kuwait!

 

Martin Larsen
2010-03-14

« Tillbaka