Kuwait International Open, Kuwait City
27/3 - 31/3
http://www.kuwaitbowling.com/

Innan tävlingen:
Då är det ca en vecka kvar innan det bär av till Kuwait och tanken/målet är att jag ska åka dit och försvara min titel från förra året! Det kommer bli väldigt tufft, men inte omöjligt!
Tävlings formatet är samma som förra året, det börjar med 3 dagars kval på totalt 18 serier (6 serier varje dag). Efter det går 28 spelare plus de 4:a bästa lokala vidare och spelar 8 serier till. De 15 bästa plus den bästa lokala spelaren (som är utanför topp 15) efter dessa 26 serier går vidare. Sedan är det Round Robin (alla möter alla över en serie med 20 poäng i bonus) som gäller, inför denna omgång börjar alla om från noll. Det hela avslutas med stegfinal (topp 5) där 1:an på stegen har 2 chanser i finalen.
Det ska bli mycket intressant och kul att spela denna tävling igen, jag tycker det känns som tekniken börjar sitta bättre igen och jag gillar verkligen upplägget på denna tävlingen. Dessutom borde chansen att få känna på lite värme vara ganska stor!!

Vi har fått reda på att den tänkta profilen som ska ligga är WTBA's Athens, 40 fots profil som bland annat användes på 3-manna SM i Jönköping.

Serie 1-6:
Efter lite gym och en liten stund i solen var det dags för första passet, det är 4 starter per dag och vi spelade i det tredje idag. Ledaren efter de första två passen hade 1344, så vi visste att det skulle vara små tufft.
Nummer ett i en sådan här tävling är att hålla fokus uppe och inte börja jaga, det lyckades jag bra med.
Hallen här nere har alltid varit väldigt ojämn, de sa att det fixat till banorna nu, men jag är skeptiskt. Det var fortfarande väldigt stora skillnader mellan banparen, profilen gör kanske sitt till också. Den ändrar sig fort beroende på var folk spelar, det gäller verkligen att vara vaken på vad som händer. Det är inte ofta jag använder alla bollar jag har i väskan och när jag gjort det är definitivt inte ofta jag är nöjd med slut resultatet. Men så blev det idag, så här såg det ut för mig idag: Serie 1, 226 med C-System 2.5. Serie 2, 221 med samma boll. Serie 3, 254 med Hy-Road. Serie 4, strulade mycket men räddade 188 med Evil Siege. Serie 5, 247 med Evil Siege. Serie 6, 216 med Reign. Jag hade även min 6:e boll (Power Swing) uppe i ett par rutor. Helt klart nöjd med 1352 efter alla dessa boll byten, det betyder att jag bytade till rätt boll i rätt tid!! 
Det var många som enligt mitt sätt och se det började lite för långt in i banan, jag och Årup började runt 10-12 och höll en ganska tajt linje. På slutet var det helt klart torrt, då var det 5:e pil som gällde.
Efter 3 starter ligger jag tvåa efter klubbkompisen Mathias Årup som spelade ihop 1381! Det är en lång sträcka kvar, men det är alltid skönt med en stabil start.

Se resultaten på  http://www.abf-online.org/

Serie 7-12:
Efter att ha börjat denna start riktigt bra strulade det till sig en stund. Banorna var lite tajtare idag, kanske för att vi spelade sista start och det oljats 4 gånger. Jag började i alla fall spela med min Power Swing då min C-System kändes lite för klen, 246 en kanon start!! I nästa serie fick jag stora problem på bana 7, inte en enda boll i fickan, det var en blandning av dåliga slag och att banan var mycket torrare. Räddade 208 med dubbel i sista rutan på bana 8, under denna serien bytade jag boll till Evil Siege. Den rullade även i 3:e serien, då riktigt bra (236). 90 över efter 3 och allt kändes under kontroll, men så kan man inte tänka här. De nästa 2 serierna visade detta, återigen fick jag problem med den ena av banan (på båda banparen). 196 och 179 så var man nere på jorden igen! 179 kom på bana 15-16, där hade jag stora problem igår också. Får tänka till där imorgon, kanske läge att gå höger och dra den rakare där.
Efter de tunga serierna kändes det riktigt gott att rädda till sista serien till 227 och totalt 1291, under de sista serierna använde jag Reign.Totalt tappade jag en plats, ligger nu 3:a. Robban spelade grymt bra sista 3 serierna (totalt 1371 idag) och tog över ledningen, just nu är den viktiga 15:onde platsen (de som går till Round Robin efter totalt 26 serier) på 162 pinnar över pari (jag har 243).

Serie 13-18:
I denna starten blev det bevisat att Athens profilen kan spelas från olika delar av banan! Idag gjorde jag och lagkompisen Robban nästan exakt lika mycket (1377 resp. 1375), det var vi bäst i starten på. Självklart kul för oss båda, men det var inte det som gör att denna start sticker ut lite mer. Både jag och Robban började attackera banan längre ut än vi gjort innan, jag spelade linje 9-7 i första serien (269) och Robban något liknande linje (237). Det är resten som var lite annorlunda, efter ett par serier flyttade Robban in (skruvade lite mer) och lirade ganska långt in på slutet! Medans jag höll mig på kanten hela tiden och till och med flyttade ut till ribba 5 sista 2 serierna!! Ni som känner mig och Robban vet att det brukar nog vara mer tvärtom, jag in och skruvar och Robban tajtare längre ut. Men icke idag, vet inte om det är åldern som börjar sätta sina spår hos mig! Dessutom gick jag ifrån att använda alla bollar i första passet till att idag bara rulla min (för denna tävlingen ny borrade) Power Swing!!
För min egen del kändes det rätt skönt att hitta ett spel längre ut, nu känns det som jag har 2 alternativ att spela banan. 
Totalt leder Robban före mig inför morgondagens första 8 serier, det som vi hoppas på nu är att Årup ska klara sig vidare. Han ligger precis på gränsen när den sista starten håller på.
Efter dessa 8 serier går 15 (+1 lokal) spelare vidare (vilket jag borde klara, har ca 200 pinnar ner till den cuten) till man-mot-man spelet och då börjar alla om från noll. Första halvan av det spelet är i morgon eftermiddag, ser alltså ut att bli en lång dag (16 serier) i morgon. 

Serie 19-26:
Dessa 8 serier blev en ren transport sträcka, självklart skönt att slippa vara inblandad i kriget om de sista platserna men också ganska segt att inte ha något att spela för. Jag fick i alla fall ihop 1753 och därmed var jag först efter dessa 26 serier, 47 pinnar före Robban.
Jag passade på att testa lite olika linjer och bollar nu, det var inte samma häng utifrån som igår. Därför blev det spel lite längre in, en hel del med Evil Siege och Reign på slutet.
Nu väntar allvaret, dags för man-mot-man spel med 20 pinnar i bonus för vinst.

Round Robin, serie 1-8:
Trots en mycket bra start blev det en tung eftermiddag som slutade med att jag ligger 9:a, dock bara 71 pinnar efter 5:e platsen. Jag började strålande med två gånger 240 och vinst i båda, men sedan kom det grus i maskineriet. 4:a tunga serier runt 190 och torsk i 3 av dem. Jag började detta pass med Evil Siege, den rullade riktigt bra i början, men när den började svänga för tidigt bytade jag till Reign. tyvärr lyckades jag inte få upp farten riktigt så det var väldigt lätt att den svängde lite för mycket, testade därför också min Power Swing och den rullade ok men den är lite för klen för att fälla alla 10. Samtidigt som det började strula med spelet och flytet att få strike började jag också känna av en överansträngd muskel i höger skinka, precis när jag ska skjuta ifrån i sista steget hugger det till. Som sagt allt skit på samma gång, så kan det vara ibland. Jag avslutade i alla fall med 2 serier över 215, tyvärr ingen vinst men ändå åt rätt håll. Dock inte i närheten av klubbkompisarna Osku och Tore som var i en klass för sig. Osku (1909) spelade hårt så in i den och Tore (1890) skruvade runt hela banan, inget som är lätt att härma. Men efter dem är det ganska tajt, jag har bara 117 pinnar upp till 3:e platsen som är Paul Moor och på 8 serier med bonus kan det hända väldigt mycket. Nu hoppas jag bara på att en natts sömn kan hjälpa och att jag vaknar upp taggad och het som f-n i morgon!!!

Round Robin, serie 9-16:
Aj aj aj, detta blev inte som jag tänkt mig. Kände mig ok på morgonen och fick en ok start, men sedan är det bara att erkänna, jag räckte inte till. Tycker att jag vågat prova det mesta, men jag hittade ingen bra lösning på hur banorna blev efter ett par serier. Spelade för dåligt och tyvärr föll jag igenom ordentligt, orkade inte riktigt suga tag i spelet. Ramlade ända ner till 14:onde plats, vilket helt klart är en besvikelse. Robban spurtade upp sig till en 8:onde plats och Tore (300 i näst sista serien!!) behöll sin 2:a plats i stegen, men ingen var nära att rå på finalspelet gigant, Osku! Han var 256 före Tore, snacka om dominant!


 

Martin Larsen
2010-03-31

« Tillbaka