Elitserie helg, Sverige
27/2 - 28/2
http://www.swebowl.se/table.aspx?TournamentId=58524

Elitserien:
Av lite olika anledningar blev det ändrade planer för min del denna helg, från början var det meningen att jag skulle åkt till Barcelona för att spela det 4:e stoppet på EBT. Men istället stannar jag hemma för att spela en mycket tuff elitserie helg med grabbarna i Pergamon. Vi kommer att spela 4 borta matcher över 2 dagar.
Lördag:
Kulladal - TP (kl: 10:20)
Team Malmö - TP (kl:14:40)
Söndag:
Full House - TP (kl: 10:20)
Falkenberg - TP (kl: 15:00)

Kulladal -TP:
Helgens första match började riktigt tufft, vi gjorde 1787 och fick stryk serien med 3-2. Kulladal gjorde 1827 och redan då kunde man ana att siffer nivån skulle bli hög. Detta var andra match efter oljning, vilket vi inte är speciellt vana vid i elitserien. Vi brukar oftast spela på nyoljade banor, men ryktet har sagt att i Baltikskan blir siffrorna som högst när lagen spelar andra match. 
Profilen som används (vet inte hur lång den är, gissning är 39-40 fot) är helt klart lite åt det lättare hållet och jag måste säga att vi listade ut det och anpassade vårt spel till de ganska gynnsamma förhållanden mycket bra. De sista 3 serierna var alla mellan 1814 och 1878, slutresultatet blev 7327 och vi hade alla gubbar mellan 885 och 939. Då räknar jag mig och Pär som en gubbe  jag gick nämligen ut efter 3 (693) så Pär fick känna på banorna lite och han gjorde inte bort sig (225).
Trots Kulladals mycket starka start orkade de inte hänga med när vi höjde trycket, de saknade ett par riktigt bra spelare, med dem på banorna hade det nog blivit annorlunda.
Vi vann matchen med 14-6, Michael Ahlqvist var match bäst på 939, han använde en Cell Pearl. Själv kasta jag C-System 3.5 i 2 serier sedan Momentum Swing i sista.

Team Malmoe - TP:
Efter lite lunch var det dags igen, återigen var det andra match efter oljning, fast denna på andra sidan hallen. Det blev lite skillnad på banorna, vi tyckte inte att det fanns samma häng på denna sidan. Alltså lite mindre marginaler, men fortfarande helt klart möjligt att slå höga resultat.
Efter förra helgens 20-0 seger mot just Team Malmoe hade vi pratat ihop oss och ville helt klart undvika underskattning, vi gjorde allt för att köra på från start och lyckades mycket bra med detta. 1740, 1830 och härliga 10-0 efter 2!! Skulle vi orka med att upprepa fullpotts bedriften???
Nej, så blev det inte. En mycket tung förlust för Micke Ahlqvist och (8-10:an) Hagelberg (2 gånger samma dag!!!??) i tredje serien och i 4:e serien var det Tomas och Johans tur att tappa en pinne. Vi gick alltså i mål med en 18-2 vinst och 7170 mot Malmös 6463. I denna match var Mattias Wetterberg matchbäst på 951 efter att återigen avslutat med 279 (vilket han gjorde mot Kulladal också)!!! Själv hade jag 902, stabilt utan höjdar serier. Jag började spela med Momentum Swing men bytte till C-System 3.5 i andra serien.

Nu är det dags för en soft kväll med lite god mat i Malmö, innan vi ger oss av till Ängelholm tidigt i morgon!

Full House - TP:
Matchen mot nykomlingen Full House blev en riktigt rysare, publiken i den fullsatta hallen i Ängelholm fick se en kanon match.
Hemma laget var taggade till tusen och gick ut i ett rasande tempo, vi var inte riktigt med på noterna och halkade efter ordentligt. Efter 2 serier låg vi under med 7-3 och var ca 140 pinnar sämre, då snackade vi ihop oss och kom fram till att vi inte riktigt attackerat banan som vi borde. Det var nämligen väldigt mycket skruv (lång väg till fickan) som var rätt melodi och det är något som inte är direkt vana vid. Många nya tuffa banprofiler tillåter inte dessa linjer, men vi anpassade oss bättre och bättre vilket gjorde att vi slog högre och högre serier. Detta samtidigt som hemma laget inte riktigt orkade med att hålla samma tempo. I tredje serien var vi hela 180 pinnar bättre och vann den med 4-1, inför sista serien behövde vi 3-2 för att nå ett oavgjort resultat. Det var precis vad vi orkade med, med Robban i spetsen (299) lyckades vi slita med oss en pinne (10-10) och faktiskt ett nytt hallrekord (7154)!!!!! En riktigt kul match!!
Robban var bäst hos oss med sina 992, bäst i matchen var dansken, Jimmy Dan Mortensen på hela 1011. Själv spelade jag också rätt bra och gick i mål på 967 efter att ha börjat lite klent med 209. Under denna match bytade jag klot rätt ofta, i första serien använda jag C-System 3.5, sedan rullade Break Point i en serie och sista 2 var det Hy-Road som strajkade!!

BKF Falkenberg -TP:
Efter 3 matcher började faktiskt kroppen och kanske framför allt knoppen bli lite seg, men när hallen i Falkenberg började fyllas och det var dags för match igen fanns det lite krafter kvar. Historiskt sett har vi haft det tufft i denna hall och det har gällt mig personligen också, det märktes dock bara på mig i starten. Vi tog den med 4-1 efter att jag tappat ett bord, ja det var bara mitt fel!! Jag spelade med Mattias W och han hade 267, då var det helt klart mina 189 som var för dåliga. Men jag kom tillbaka, tyvärr gjorde Falkenberg också det. Andra serien slutade 5-0 till dem, trots att jag nu var 54 poäng bättre. Våra problem fortsatte i tredje serien, men vi lyckades rädda 2 poäng så matchen var i liv inför sista serien. 9-6 i baken och nu var frågan om vi skulle orka med ännu en stark avslutning för att rädda en pinne eller eventuellt vinna matchen??
Efter halva sista serien var det många som trodde att det inte skulle bli så, vi låg under på flera bord och mer än 100 pinnar i totalen. Men så länge det finns rutor kvar att spela ger vi oss inte, om några spelare i ett lag börja strajka och ett par i det andra laget tömmer ett par rutor kan det bli stora vändningar. Så blev det, vi gav oss aldrig tuggade på och några av hemma grabbarna kanske lättade på trycket lite. Det är farligt, speciellt mot oss. Vi är mycket nöjda med hur vi genomförde båda våra matcher denna dagen, även denna slutade 10-10. En annan likhet var att jag precis som i Ängelholm började sisådär men spelade bra sista 3, totalt 935. 9 pinnar efter vår bästa spelare, Tomas Leandersson som var 5 sämre än matchens bästa spelare, Fredrik Nertling på 949!
Under denna match var det återigen Brunswick C-System 3.5 som gällde för min del, testade lite andra bollar i första serien (tyvärr).

6 poäng på 4:a borta matcher, ett kanon resultat. En riktigt bra helg för oss i svart, för min egen del var det också ett kvitto på att jag är på rätt väg. Totalt ca 500 pinnar över pari på 15 serier, i och för sig på ganska vänliga profiler, men det ska göras! Nu blir det inga fler liga matcher för min del innan det är dags för slutspelet in Jönköping (7-9/5), de sista matcher krockar med tävlingar. 
Till helgen blir det spel ledigt sedan bär det av till Saint Maximin utanför Paris för nästa stopp på Europa Touren.


 

Martin Larsen
2010-03-01

« Tillbaka