Team Sweden Fys/Psyk läger, Halmstad, Sverige
5/2 - 7/2

Denna helg har vi i landslaget plus Terje Lien (mental rådgivare) och Marcus Svensson (fystränare) spenderat i Halmstad.
Det har varit lite olika saker på tapeten:
Rörlighetstester - Anna Staffansson (sjukgymnast från Halmstad Högskola) gick igenom hela kroppen i olika tester för att se vad som behöver förbättras. Det kändes väldigt kul att de flesta hade gjort ordentliga framsteg sedan vi testade detta sist på Bosön.
Fystester - Marcus Svensson lotsade oss igenom de fystester vi genom lidigt ett antal gånger. Det är hopptester, armhävningar, brutalbänk mm. Nytt för den här gången var att vi testade vår maxpuls på cykel, det var ingen dans på rosor. Fasen vad låren blev stela efteråt och för som undrar kan jag få mitt hjärta att slå 200 slag/minut!! 
Mental rådgivning/team building/grupp diskutioner - Terje Lien och Andreas från Halmstad Högskola gjorde lite expriment inom puls området. Vi hade många ganska långa diskutioner om lag- och individuella-mål, dessutom ett antal övningar för att stärka laget!
EMG tester - Tillammans med Lina också från Halmstad Högskola var vi på Rejmes Bowlingcenter och spelade med en massa elektroder fast klistrade på oss. Tre av oss spelade med syfte att testa vilka och hur mycket musklerna i bålen/ryggen jobbar, de andra spelade och mätte upp aktiviteterna i låren och rumpan. Vi hade rätt kul under dessa tester, där elektroderna skulle sitta var vi tvungna att raka oss. Ni kan ju själva tänka er hur det ser ut när vuxna grabbar står och rakar baken på varandra
Dessa test resultat kräver lite efter arbete, det ska bli intressant att se resultaten om ett tag.

Allt detta är såklart inte alltid kanon kul, men vi har bestämt oss för att göra vad vi kan för att komma så bra förberedda som möjligt till VM i München! 
Överlag sett hade vi dock en trevlig helg i Halmstad, stort tack till Högskolan och de personer som ställde upp och hjälpte oss!

 

Martin Larsen
2010-02-08

« Tillbaka