Team Pergamon - Team Malmoe, Frölunda, Sverige
21/2 - 21/2
http://www.bowl.se/

TP - Team Malmoe, 20-0:
Dagens match blev historisk, en positiv historisk dag för oss men absolut inte för Team Mamloe och inte heller för elitserien. Det är min personliga åsikt, matchen slutade nämligen 20-0 och jag kan inte riktigt se att det ska kunna vara något positivt för svensk elit bowling. Visst vi i Pergamon har ett mycket bättre lag, visst vi hade hemma banor, visst Team Malmoe kanske hade en dålig dag, visst det var snö kaos ute mm. Men 20-0!!!??? Dessutom var det nästan 1200 pinnars skillnad, jag vet inte riktigt hur man ska tolka ett resultat som detta, kanske det är för många lag i den Svenska Elitserien?? 
Nog om det, profilen för dagen var 09/10 års Cheetah profil från PBA touren. Den absolut lättaste profilen som används på touren, med ganska hög ratio och marginaler både utåt och inåt om man spelar på rätt ställe i banan!!!! Och det är ingen annanstans än på kanten!
Vi gick ut i ett dundrande tempo, 1928 och följde upp detta med 1900. Sedan tappade vi lite tempo gick i mål på 7403, vi kanske skulle kunnat slå lite högre de sista serierna men viktigast för vår del var att vi äntligen genomförde en bra match hela vägen. Vi ville verkligen vinna alla borden hela tiden!!! 
För min egen del var det en trevlig dag på banorna, spelade stabilt hela vägen. Dock inte riktigt lika stabilt som Herr Ordförande, Pär Svensson, han samlade ihop alla sina serier mellan 246 och 258, den "gamle" gick i mål på 1007. Jag valde att använda Storms urtehane boll (Natrual) de första 3 serierna (762) och sedan bytte jag till en Momentum Swing (ganska sliten). Den rullade dit 258 och totalt blev det hela 1020, härligt!

Nu blir det en veckas träning innan vi ska ut på en ordentlig liga helg med 4 matcher, hoppas på mindre snö då!

 

Martin Larsen
2010-02-21

« Tillbaka