SM kval 2010, Göteborg, Sverige
24/4 - 24/4
http://www.bowlingsm.se/

Kval till SM:
Efter att jag haft enorma problem med att kvala in till SM final (förra året var första gången) verkar jag nu fått kläm på hur man gör, för jag tror verkligen mina 1776 kommer att räcka för att jag ska få chansen att försvara mitt SM Guld!
I början hade jag lite problem, ska jag vara ärlig har jag lite svårt med klot och linje val i Strike & Co. Jag tycker det är svårt att matcha upp hur klotet ska ta sig till fickan med hur jag vill att det ska attackera käglorna (eller föresten, twister plast pinnarna). Med andra ord skulle man kunna säga att jag inte riktigt vet hur mycket jag ska skruva och med vilken boll. Jag räddade i alla fall upp första serien till 195 och i andra serien blev det 208, under dessa serier använde 3 olika klot. Break Point Pearl, Evil Siege och C-System 3.5. Men jag hade hela tiden en annan boll i tankarna och i tredje valde jag att byta till den, en Full Swing som jag borrade i sommras i Detroit. Den är borrade för att vara ganska snäll mot slutet och stanna av lite, vilket fungerade perfekt mot plast käglorna. Det bytet tillsammans med lite mer fokus resulterade i 970 på de 4:a serierna i mitten, då gjorde det inget att det strulade lite på slutet. Jag ville inte exprimentera för mycket, det var nog ett klokt beslut. 198, 200 blev det och som sagt 1776 totlat. Jag var 2:a i vår start, lite komiskt var att bästa man var min ISLÄNDSKE klubbkompis Haftor Hardarsson!! Han spelade grymt bra och gick imål på 1861, alltså ny ledare i SM är en Islänning:-)
Det är givetvis svårt att säga vad som kommer krävas så här tidigt, men någonstans runt 1700-1720 blir det nog. Profilen är inte jättesvår, men det gäller att vara ordentligt vaken om man ska lösa 8 olika banpar, för det skiljer en hel del mellan de olika delarna i hallen.
 

 

Martin Larsen
2010-04-24

« Tillbaka