Lag SM slutspel, Jönköping, Sverige
7/5 - 9/5
http://www.bowlingarena.com/

Banprofilen:
Nu har Svenska Bowling förbundets "oljegrupp" valt oljeprofil för årets SM slutspel och det verkar vara inne med korta svåra profiler just nu (även Super Six). För det blir nämligen WTBA´s 33 fots profil, Sydney, som ska ligga i Jönköping. En väldigt platt kortolje profil som troligtvis kommer hålla siffrorna nere och öka värdet för spärrar!
Pergamon is looking for 8 str-8!!!!

TP - Kulladal, 10-10:
Nu hände det som inte hänt sedan 2003 då vi spelade vårt första SM slutspel, vi tappade poäng. Då förlorade vi en match, nu blev det inte riktigt så illa utan lika, 10-10. Detta tackvare en urusel start från oss, vi tog oss inte ens över 1500 strecket. Kulladal var inte mycket bättre, men de vann serien med 3-2. Min ljusglimt i denna match var dock strajken i sista rutan för att rädda 2-3 istället för 1-4. För annars måste jag säga att min insats var allt annat än bra. Jag spärrade bra, men jag lyckades helt klart inte lösa den luriga Sydney profilen. Jag valde urethane i första delen av matchen och sedan lite små slitna reactiva bollar. Alla serier mellan 193 och 215 (totalt 816). Som tur är vaknade många andra Pergamoner till liv efter 1:a serien, serie 2 blev tuff ändå då Kulladal spelade sin absolut bästa serie och vi fick pisk med 4-1. 7-3 i baken efter 2 då får vi vara ganska nöjda med 10-10, trots att vi hade bra chanser att ta hem segern på slutet. Inte våran dag, vi måste bättra oss då kommer nog flytet också. För det saknades helt klart idag.
 

TP - SIK, 8-12:
Om vi saknade en bra start mot Kulladal och hade en bra avslutning, så var det precis tvärtom i denna match. Efter att ha pratat igenom 10-10 matchen och vi visste att det var seger som gällde mot Sumpan kom vi ut och spelade riktigt bra i första serien. Sumpan var chanslösa och vi vann serien med 4-1, men sedan händer det något som vi inte är vana vid. Motståndarna löser banan mycket bättre än oss, jag vet inte om det är som gör det. Men vi träffar ok utan att fälla alla 10, om det är klot val, linje val eller tempo vet jag inte riktigt. Men deras lösningar var bättre och vi hänger inte med. Matchen slutar 12-8 (vet ej kägel poängen då inte ens jag vet hur man hittar det på Swebowl, kanon system!! Undrar om utomstående journalister hittar det???!!!!) till Sumpan och våra chanser att nå finalen är i stort sett bort. Återigen genomför jag själv en ganska dålig match, tycker spelar bättre än första matchen men landar på nästan exakt samma siffra, 815.

TP - Domino, 16-4:
Inte mycket att orda om denna match, vi var tvungna att vinna stort för att ens på pappret ha en chans. Vi gjorde en ok match med de förutsättningarna, vann med 16-4 mot ett Domino som benen var bortslagna på en vecka innan slutspelet. Då SVBF beslutade spel på en så kort profil, rätt eller fel?? Inget som tänker diskutera här.
Själv höll jag mig precis över pari igen, denna gång 811. Inget slutspel jag kommer lägga på minnet, jag borde löst det bättre!

Efter vår vinst stod vårt hopp till att Sumpan skulle slå Kulladal med 13-7 för att vi skulle få chans att försvara vårt Guld! Det var väl ingen i hela hallen som trodde det skulle hända, speciellt inte när man såg laguppställningen. Då SIK valt att ställa över 3 av sina nyckelspelare i denna för dem betydelse lösa match, kanske dags för en ny Etik och moral artikel på Swebowl?!?!? Jag vet i alla fall vad vi i Team Pergamon gjorde förra året  Kalmar då vi kunde förlorat och på det viset sett till att Sumpan missat finalen, vi mönstrade samma lag igen och vann matchen med 15-5!!! 
Nu är det inte största orsaken till att vi missade finalen i år, vi under presterade helt klart. Framför allt har vi en handfull spelare med stor rutin och mycket kunnande, normalt sett ska i alla fall några av oss kliva fram och ta ansvar. Vilket vi tyvärr inte gjorde så bra denna helg.
Nu får vi tänka till och se vad vi kan lära oss av denna helg, det blev inte 8:a raka, men vi kommer tillbaka!

Grattis till Sundbyberg, som (med A-laget på banorna igen) besegrade Kulladal och vann SM Guldet.
 

 

 

 

Martin Larsen
2010-05-10

« Tillbaka