Istanbul Open, Istanbul, Turkiet
12/5 - 16/5
http://www.istanbulbowlingopen.com/

Kvalpass 1 och 2:
Det finns 2 troliga anledningar när jag är sen med uppdateringar, skit spel eller dåligt med internet. Denna gången beror det tack och lov på det andra.
Den första starten spelade jag på Onsdag kväll direkt efter vi kom till hallen, kände mig ganska pigg då vi för en gång skull hade en direkt flight och allt gick som planerat!
Den 37 fot långa profilen är allt annat än tuff, den är kanske inte den lättaste jag spelat på. Men efter att ha lirat på Los Angeles (ÖIS Super Six) och Sydney (SM slutspelet) så känns det som man har ett "gäng" stav att spela på! Spelet börjar runt ribba 7-8 och flyttar sig som längst in till 3:e pil. Jag har börjat på båda mina starter bra, den ena gången med Power Swing och den andra med Wild Ride. Det som gjort att jag inte fått till någon "mega" score är att jag inte riktigt hängt med och gjort rätt bollbyten i rätt tid. I båda starterna har jag haft mindre perioder där jag inte varit på rätt ställe med rätt material. När man verkligen är ute och letar efter läget och bollen som slår flest strike (9 är inte speciellt bra) och vet att alla spärrar man får kostar, kan det vara svårt att hitta rätt med en gång. På slutet har jag använt klot från Global 900, Break Point Pearl och Break Out.
I min första start fick jag ihop 1448 och i min andra blev det 1390, det räcker just nu till en 10:onde plats. Leder gör den amerikanska motsvarigheten till Niklas Lindholm, Cassidy Schaub, alltså en vänster 2-hands lirare som dundrat in 1591 med en PLASTBOLL!!!! 
I denna tävling kan man få 1, 2 eller 3 bye i finalen om man kvalar in som topp 28, 18 eller 8. Så jag hoppas på att mitt kan räcka till topp 18, men jag har också lite planer på att spela en gång till under Lördagen. Det känns som det finns mer att hämta, jag tycker inte spelet har varit helt 100.

Kvalpass 3:
Detta pass började inte som man hoppats på, startade med ungefär samma linje och klot som innan men resultatet blev inte så bra. Väldigt dåligt täckning och ett par 7-10 på ok träffar. 194 och jag fick tänka om lite, testade då att flytta in spelet lite mer och tidigare än innan, denna gång med Break Out. Det visade sig vara ett bra drag, Tyvärr ett skitslag i mitten av serien som resulterade i ett hål, men de andra 11:a bollarna var mitt i prick!! Spelade fortsatt bra i ett par serier till och hade närmare 940 efter 4:a, men tyvärr fick jag inte loss käglorna i 5:e serien (215) så sista serien blev inte så allvarlig. Landade på 1334, hoppas och tror att jag fick med mig lite info som kan vara nyttig imorgon. Mina 1448 kommer räcka till en plats mellan 19 och 28, vilket betyder att jag får en bye och går in i finalen kl: 10:00. Då spelar man (20 spelare) 4:a serier och 10 går vidare till nästa steg.
Måste ge lite "kred" till landslagkompisen Dempa (som jag spelade med i denna start), hand slog nytt pers på hela 1550!! Då startade han med 12 raska och detta med sin plastboll!! De använde han i 4:a serier för att sedan göra ett mycket bra byte till reactivt och fortsätta kryssa!
 
Final:
Dags att erkänna sitt nederlag, här räckte jag inte till! Vet inte riktigt varför jag inte välter alla 10 käglorna, men helt klart är att jag inte gjorde tillräckligt många gånger!! Det är så himla lätt att ta sig till fickan, det är dessutom nästan lika lätt att slå strike för väldigt många spelare men det är exkl. mig. Mina 864 var hela 45 pinnar för lite, inte mycket orda om. Kanske jag hade lite fel bollar, men mer troligt är att jag inte hitta rätt mix i fart och tilt.
Det krävdes alltså 909 för att gå vidare och i blocket efter krävdes det helt otroliga 942 (undrar hur högt det blir nu när de 8:a bästa kommer in i tävlingen och bara 8 ska gå vidare??)!!
Helt skadade siffror som jag inte kunde matcha, hem och träna lite så får jag hoppas på bättre lycka i Ålborg om 14 dagar!

 

Martin Larsen
2010-05-16

« Tillbaka