BAI 2010, Ålborg, Danmark
27/5 - 30/5
http://www.bai2010.dk/

Kval 1:
Det första kval försöket blev ett pass med många boll byten och väldigt många spärrslag, då förstår man också att slutresultatet inte blev mycket att hurra för. Med sämsta serien på 203 och bästa (sista serien) på 236 landade jag på 1276 och de kommer inte räcka långt, trots att vi spelar på 2 olika banprofiler (dual lane condition) är resultat nivån ganska hög. Det är första gången vi spelar en tävling med 2 profiler som är så pass lika, den ena är 38 fot och den andra 42. Spel mässigt skiljer det inte mycket mer än 3-5 stav vid pil och båda profilerna är medium svåra/lätta. Än så länge känns det helt klart som svårigheten är att lossa alla 10, ta sig till fickan är inte omöjligt.
Det är ingen idé att gå in på vilka bollar jag använde idag, för det var många. Nya tag imorgon!

Kval 2:
Nya tag blev det och mycket bättre spel blev det också!!
Jag började med 237 vilket var bättre än bästa serien i mitt första försök, det lustiga i första serien är att jag satte inte en enda strike på vänster banan under träningen. Men sedan satte jag de 4.a första kanon på den banan, bättre så än tvärtom. I den och de nästa 4:a serierna använde jag Columbia Pure Swing på 42 fots profilen och Power Swing på 38 fotaren. 
I serie 2 hade jag chans att bryta min "våga vägra göra 300" period, men efter 10 raka blev det en 8:a som inte var värd mer heller. 288 och 525 efter 2, jag fortsatte att spela riktigt bra i stort sett hela passet. Det var ett tag sedan jag kände att jag kunde attackera bollen så bra, riktigt skön känsla. Tyvärr blev det 194 i 5:e serien, men spel mässigt var den lika bra som de andra. Fick bara inte loss flaskorna på bana 7-8, en 7-10:a och ett gäng 9:or. Det började även lite tungt i sista serien, men tack vare att jag avslutade med en bingo tog jag över kval ledningen med 2 pinnar! Jag tror dock inte att mina 1447 kommer räcka till kval vinst, men helt klart är att det kommer räcka till 2 bye (topp 12)!! Gött snack!!!!

Final:
Så bra jag spelade i Fredags och så fort det försvann!! Just nu känns det bara skönt att det är EBT Masters och SM final kvar sedan väntar bowling semester! Jag tror i alla fall att det är en av anledningarna till att jag inte fixar att tagga till ordentligt, så fort det tar emot rasar spelet. Jag började med 224, så långt allt ok. Men sedan började strulet, dålig tajming och kort i armen. Då blev det 2 gånger 170 och chanserna var bort blåsta.
Inte alls så som man skulle göra, banorna var nog lite annorlunda men det kändes som det var totalt andra profiler för mig. Då vet man att man inte spelat som man borde, bollarna svängde när de skulle glida och tvärtom när de skulle skruva. Jag sög helt enkelt!!!
Jag avslutade i alla fall med 232, får försöka ta med mig de siffrorna tills imorgon. Helt klart är att jag kommer bli bättre placerad i EBT Masters än jag jag blivit i någon EBT tävling i år, har nämligen inte tagit mig till topp 16 en enda gång och imorgon är vi bara 16

 

Martin Larsen
2010-05-30

« Tillbaka