SM final 2010, Göteborg, Sverige
5/6 - 6/6
http://www.bowlingsm.se/

Topp 48, 6 serier:
SM finalen kunde väl knappast börja mycket bättre, ledning på 1476 med 300 i 6:e serien!!!! Det var riktigt skönt att få sätta dit 300-ing nummer 22, jag har haft en lång period utan några fullträffar och ett antal bra chanser där jag slagit bedrövliga 12:e slag, som i 3:e serien idag. Då började jag nämligen med 11:a kryss och träffade knappt 1:an i sista slaget, 297 blev resultatet då.
Efter mitt spel i Danmark förra veckan är jag i alla fall mycket nöjd med att spela bättre tekniskt sett och då kunde jag också vara med rätt bra i material valet. Under detta passet använde jag först Full Swing, sedan 2nd Dimension och i den avslutande "perfekta" serien var det Hy-Road som rullade. Får passa på att ge Sten-Åke (min tränare) lite cred också, han gav mig några tips innan just den 6:e serien, känns som han har lite koll på mig.
Närmast bakom mig var landlags kollegorna Martin Paulsson (1440) och Robban Andersson (1404). Cuten för topp 24 blev bara 1216.

Topp 24, 6 serier:
Robban, Paulsson och jag fortsatte att spela bra i detta passet, det gjorde att vi rykte ordentligt i listan. Närmast att göra oss sällskap efter riktigt bra spel var ytterligare en VM spelare, Dempa Eklund. 
Banorna kändes lite annorlunda nu och det märktes att några fick problem då, själv måste jag ändå säga att jag höll ihop spelet bra och fick ihop 1392. Nu använde jag mest Break Out och Hy-Road. Inte så mycket Full Swing denna gången, men den använde Robban och som han gjorde det. Jag fick bara vara 2 (300-ingar) före honom i ett par timmar. För i 5:e serien drig han till med sin 21:a fullträff!!  
Cuten för topp 16 blev 2480.

Topp 16, 4 serier:
Tyvärr (sorry nu kommer det lite gnäll) har Svenska Bowling Förbundet fixat till så att det här passet kan vara och ofta är jätte tråkigt för ett antal spelare. Tackvare att alla poäng tas bort efter en hel dag slit, för imorgon är det från noll i det härliga "bäst av 3 lotteri" formatet. Så detta pass var en seg, tråkig och allmänt ointressant historia för oss fyra i toppen. Dempa var den av oss som bet ihop bäst och fick ihop 879, själv var jag väldigt oinspirerad och trött. Bara 787 för min del, det betydde att Robban smet förbi med 26 pinnar och blev 2:a (230 i snitt) och Paulsson 1:a (232 i snitt).
Orkar inte skriva mer om detta pass, blir bara mer och mer irriterad över formatet. Nu är det som det är, imorgon väntar match mot BK Jösse´s Karl-Johan Eliasson för min del. 
Cuten för topp 8:a landade på 3446, 215 i snitt från kl:09:00 till 22:00!

Topp 8, matchspel i bäst av 3 serier:

Paulsson - Markus Jansson 1-2
Robban - Haffi 1-2
Larsen - K-J Eliasson 1-2
Dempa - Mikael Larsson 2-0

Trots att Paulsson, Robban och jag dominerade stort under Lördagens 16 serier tog årets SM slut fort för alla 3, det var bara Dempa som klarade av trycket att vinna matchen som bästa rankad spelare. Dennis spelade verkligen bra hela Söndagen och vann årets SM. Stort grattis till honom, det innebär också att han tog platsen som Sveriges representant för 2010 års World Cup och Europa Cup.
Jag har gnällt så mycket om det som vi elitspelare tycker är ett uruselt format i ett Svensk Mästerskap och det kommer jag fortsätta göra men inte här.
Jag spelade för dåligt i min match mot Karl-Johan, han var stabilare än jag och jag orkade inte stå upp under måste lägena. Då får man stryk, inte mycket att orda om. Kanske saknades det lite "jävlaranamma", men nu väntar en lång bowling semester för min del. Just för att se till att den riktiga viljan och kämpa glöden ska komma tillbaka och vara på plats när det är dags för VM i München!

Grattis till alla SM vinnare och trevlig sommar på er alla!!!
 

 

Martin Larsen
2010-06-07

« Tillbaka