32 Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona 2010, Barcelona, Spanien
15/7 - 18/7
http://www.tbowling.cat/t_barcelona/index.htm

Kval 1:
Då var man igång igen, efter en lång mycket härligt och välbehövlig semester.
Med tanke på semestern och lite väl lite träning innan denna tävling är målet inte vinst till varje pris som det brukar vara, Nu är det viktigaste att få tävlings serier och hitta tillbaka till en bra teknik. Tycker jag lyckades ok första starten, lite väl många slag som jag "klev ut" (inte stod kvar i ballans). Det måste jag jobba vidare på, men med bara 2 dagars träning är jag mycket nöjd med mina 1367 och just nu en 5:e plats.
Som vanligt i denna hallen har de valt att lägga en profil som börjar spelas runt 3:e pil och sedan flyttar man sakta men säkert in mot 5:e pil. De sista åren har jag använt Agent eller Hy-Road nästan varje gång, så blev det nu också. Hy-Road hela vägen, började lite sisådär med 197 men sedan var jag nära att sätta en full poängare. Lämnade 4:an kvar i 11:e rutan för 289, efter det hamnade alla serier mellan 213 och 235. Spärrspelet fungerade riktigt bra, det känns gött.
Det blir minst ett pass till, har inte riktigt bestämt när bara.

Kval 2:
Det blev ingen start under Fredagen (blev en varm trevlig dag i Barca istället), jag valde att vänta tills idag (Lördag). Det verkade vara ett ok val, för trots en lite seg start ökade jag min score med 14 pinnar. Det betyder att jag får med mig 7 pinnar mer till finalen imorgon, för man tar med sig hälften av poängen från kvalet.
Denna gången spelade jag med lite andra bollar, började med Profit, bytade till Hy-Road efter 1:a serien för att sedan byta till Reign i 4:e serien. Det sista bytet blev givande, jag flyttade in till 5:e pil och försökte skruva lite mer. Jag avslutade riktigt bra, 520 sista 2 serierna!! Tekniken kändes fortfarande inte hundra men absolut inte kass heller, det finns hopp i alla fall!

Final:
Tyvärr fick jag inget internet kontakt under Söndagen, det fungerade ungefär som mitt spel - lite från och till.
Jag började riktigt bra i finalen, spelade med min Hy-Road och med 247 tog jag ett bra kliv upp mot toppen. Men sedan hände det som hänt så många gånger i denna hallen, bana 11-12 ställde till stora problem. Det kanske är huvudet som spökar nu, men det är något riktigt skumt med mig och det banparet. Jag spelade inte bra i den serien men det kändes också som att jag fick max skit också, kan det bli ett stort hål så blir det så. Jag testade att byta boll till Reign och fick till en dubbel, men det blev ändå bara 159. Den enda riktiga skit serien denna helgen, men det skulle visa sig vara en för mycket. Efter 222 i tredje hade jag ändå rätt ok chans att fixa cuten till topp 24, jag är också rätt nöjd med hur jag spelade den sista serien. Men det var som förgjort, jag lämnade 4:an kvar 3 gånger, 10:an 2 och 7:an 2 gånger. Så trots i stort sett bara bra slag fick jag inte mer en en dubbel och 208, det var tyvärr 6 pinnar för lite. 
Jag blev 27:a, 25:a var Tore Torgersen, 26:a Mika Koivunemi och 28:a Martin Paulsson, så man kan väl säga att man åkte ut i gott sällskap. Surt som fasen men så är det, jag var ju inte direkt fulltränad. Men nu har jag 3 veckor på mig att se till och förbereda mig ordentligt innan det bär av till VM i München.

 

 

Martin Larsen
2010-07-19

« Tillbaka