VM 2010, München, Tyskland
21/8 - 21/8
http://www.bowling-wm.de/index.php?id=928&L=1

Laget:

Som säkert alla vet är laget som ska försvara Sveriges färger uttaget, detta gjordes redan i December 2009. Det är förbundskapten (Tomas Leandersson) som vill "gå utanför ramen" och testa något nytt, att ge truppen en längre tid att förbereda sig. Helt klart något nytt, framtiden får avgöra om det är något som ger positiva resultat eller ej. Men som man brukar säga, har man inte provat vet man inte om det funkar eller ej!

Så här ser Sveriges trupp ut som åker till München den 10:onde augusti:

Erik Andersin - spelare
Dennis Eklund - spelare
Martin Larsen - spelare
Martin Paulsson - spelare
Mathias Årup - spelare
Robert Andersson - spelare

Tomas Leandersson - förbundskapten
Ulf Josefsson - överledare/sportchef
Sture Pettersson - kotknäckare (de andra orden var för svåra att stava till)
Terje (Pshyco) Lien - psykdoktor
Marcus (Kacke) Svensson - idrottskille

Jag hoppas och tror att det kommer finnas fler blå/gula människor på plats i den nya 52 banors hallen nere i München!! Vi är mycket tacksamma för allt stöd vi kan få. Det är mitt 4:e VM men det första som spelas i Europa, det borde öka chanserna för ett stort publik stöd (hoppas det i alla fall:-)!!
 
Banprofiler:
Precis som under de senaste mästerskapen kommer VM spelas på 2 olika banprofiler, men nytt för i år är att det finns 3 grupper med 4:a profiler i varje som kan komma att ligga under VM. Förut har det varit kort (33-36 fot) och långolja (43-47 fot), nu har man också lagt till medium (38-41 fot).
Det som har sagts innan är att en månad innan VM kommer man meddela vilka 2 grupper som kommer att användas och sedan kommer vi inte få reda på exakt vilka 2 profiler för än dagen innan official practice! Vilket kommer göra det jätte svårt för alla lag som flyger till München, där kommer vi ha en liten fördel då våra klot kommer köras ner i minibuss några dagar innan vi flyger ner.
Som sagt en månad innan var det, men redan nu har jag hört (från ganska säkra källor) att det inte kommer ligga någon kortolja utan det blir medium och lång. Det betyder att det kan bli 38 fot som kortast och 47 som längst.
För er som vill titta närmare på profilerna finns de på www.worldtenpinbowling.com klicka sedan på patterns.

Avrese dags:
Nu är det bara timmar kvar tills vi sätter oss på flyget och det är några timmars sedan våra klot började färden ner till München (Sture kör, känns tryggt!). 
Första dagen kommer bestå av resa, träning och klotvägning. De som väger kommer inte tycka vi är de roligaste grabbarna, ca 80 klot ska vägas.
Det känns verkligen att det snart är dags, mitt fjärde VM! Det är allt lite små spänt och mycket spännande, kan vi matcha Koreanerna? Kan vi piska Dream Team? Kan vi vara bättre än alla de andra väldigt duktiga spelarna?? Om ca 12 dagar vet vi, vad vi vet nu är att vi ska göra allt vi kan för att få njuta av "Du gamla du fira" nere i Bratwürstens land!! 

Träning och banprofiler:
Nu har vi avklarat de inofficiella träningarna och då återstår bara den officiella. Idag har vi också fått reda på vilka banprofiler vi ska spela på, det blir Atlanta (38 fot) och Mexico City (45 fot).
Det är på pappret 2 av de tuffaste profilerna och det borde medföra ganska låga siffror, troligtvis inga världs rekord detta mästerskapet. Nu är det bara några minuter tills vi ska träna och efter det återstår det tuffa valet av klot, nytt för i år är att vi inte behöver bestämma alla 6 med en gång, vi kan checka in 4 alt 5 och sedan lägga till klot emellan passen. Om det blir lättare eller svårare återstår att se. I morgon (squad 1-3, 4-5 spelar Fredag) drar i alla fall spelet igång med singel distansen på Atlanta profilen. Vilka som spelar när får vi reda på ikväll efter invigningen.

Invigningen avklarad:
och den var inte speciellt imponerande, ungefär lika tråkigt som vanligt.
Men nu är det dags, VM börjar på allvar och det blev Martin Paulsson och Dennis Eklund som startar för Sveriges del. De spelar kl: 09:00 Fredag, kl: 18:00 spelar Mathais Årup och Erik Andersin. Själv får jag och Robban börja VM med lite vila, vi spelar squad 4:a Lördag kl: 09:00. 

Klot:
Mina VM klot blev följande:
Globe ball - 900 Global (Spärrboll)
C-System 2.5 - Brunswick 
Stomp - Track
Pure Swing - Columbia 300
Pordigy - Storm
Break Out - 900 Global

Hemma igen:
Jaha, då var man hemma igen och jag kan ju inte påstå att detta VM är någon direkt ljusglimt i min karriär. Visst var det riktigt härligt att se Årup och Paulsson spela hem 2-manna guldet och det räddar ju även lagets heder lite. Men annars var det överlag ett dåligt VM från blå/gults sida. Väldigt tråkigt, speciellt när det fanns så många svenskar på läktaren. Får passa på att tacka alla för stödet nere i München!! 
Det finns lite olika anledningar till varför vi inte löste problemen på banorna och vi har redan börjat diskutera och analysera vad som bör göras för att ta oss tillbaka på banan igen.
Personligen är jag klart besviken på min insats, jag hade mål som infattade både guld och masters slutspel. Nu blev det varken eller, min 26:e plats i All-Event är den sämsta av mina 4:a VM. Det blev också det första VM:et som jag åkte hem utan medalj, det blir tuffare och tuffare men det är nog ändå läge att ta sig en funderare på varför det blev som det blev.
Vill bara avsluta med att be om ursäkt för uppdaterandet av min sida under detta VM, skyller det mesta på internet utbudet på plats. De utebliva resultaten hjälpte väl inte heller till, men siktar på att komma tillbaka, både på nätet och på banan!!



 

 

Martin Larsen
2010-08-23

« Tillbaka