Columbia 300 Vienna Open, Wien, Österrike
30/9 - 3/10
http://www.viennaopen.com/

Snart dags för Vienna Open som i år (som vanligt) spelas på en 39 fots profil. Men formatet är helt nytt för i år, kvalar man in i topp 8 får man en bye. Plats 9-64 spelar 6 serier och 22 går vidare, de plus topp 8 spelar sedan 6 serier från noll. Topp 18 av de 30 tar med sig poängen och spelar 6 serier till, efter de totalt 12 serierna går 3 vidare till stegfinal. Ett format jag personligen tycker är kanon, det är inte så vanligt . En annan detalj som sticker ut i denna tävling är att varje gång man kvalar spelar man 2-manna med någon, som en extra tävling i tävlingen.

Kval start 1:
Trots att jag klantande mig med väckarklockan, ställde den en timma fel och höll på att missa flyget, blev denna dag helt klart lyckad.
Jag spelade med Osku och han började bra men hade lite små problem i ett par serier efter det, men en grym spurt så hamnade han på 1384. Han spelade mest med 2Furious och twister käglorna fick sig några skapliga åkturer!
Själv använde jag mesta dels Prodigy och den rullade grymt bra i början, 737 efter 3 och under de serierna körde jag en gammal EBT klassiker: fötterna på stora pricken och siktade på 3:e pil.
När banan sedan började ändra sig lite mer hängde jag inte riktigt med, men jag höll uppe lägsta nivån till 210 och avslutade sedan med 242 runt 4:e pil för totala 1405 och det betydde ledning i 2-manna tävlingen och 2:a singel kvalet.
Jag testade lite andra bollar (Long Shot, Bank och Hy-Road) under några rutor men gick tillbaka till Prodigy igen, den rullade klart bäst.

Kval start 2:
Eftersom vi kände oss pigga och startavgiften var ganska låg bestämde vi oss för att spela igen direkt efter start 1. Jag spelade då med Tore, tyvärr fick inte den gamle norrmannen till spelet alls. Han försökte allt men det blev "bara" 1236 till slut, lite synd för vi kommer nog missa topp 20 precis. För jag spelade nämligen riktigt bra, speciellt i början. 792 första 3 inklusive min karriärs 23:e 300:a serie!!!!! Alltid lika skönt/kul/fantastiskt att slå 300, i serien efter hade jag chans på 280 men slog ett skit slag i sista rutan så det blev "bara" 258.
Även denna start var det Prodigy som rullade (hela passet) men jag spelade längre till höger. Började vid ribba 12 för att sedan flytta lite mer höger, inte föran i sista serien flyttade jag in till 4:e pil. Då spelade jag också riktigt bra och fick till slut till 236, det blev totalt 1447 och det var exakt lika mycket som Sean Rash gjorde. Men men, kanske är LLLucky Larsen tillbaka för jag hade högre sista serie och det betyder att jag leder tävlingen just nu!!!! Dessutom fortfarande i ledning med Osku i dubbel tävlingen, känns ok att gå och lägga sig idag
 
Kval start 3:
Denna start blev inte riktigt vad jag och Årup hade hoppats på, jag började ganska dåligt och Årup avslutade illa!
Det enda jag har att skriva om i detta passet är att jag testade lita andra klot och mot slutet rullade Hy-Road rätt bra, det kan vara bra att ha med sig till på Söndag. För jag tror inte jag kommer spela imorgon. Tyvärr har jag halkat ner till 3:e plats i dubbel och 4:a i singel kvalet. Hoppas bara mina 1447 håller till topp 8 så jag får en bye i finalen och slipper spela första passet på morgonen.
Jag fick ihop 1353 och Årup 1199.

Kval start 4:
Det blev en start idag (Lördag) också, Dom Barrett ville spela och det var synd.... Jag spelade nte så bra i början men fixade till scoren till 1327, det gjorde inte Barrett. Nu är det i alla fall färdig spelat innan finalen! Just nu ligger jag 5:a så topp 8:a ser ljust ut.

Final:
Bedrövligt illa spelat idag!!! F-n va tråkigt det är att spela så tekniskt illa under en final, jag lyckades verkligen inte hitta min fria sving alls. Jag leta och leta, men fick inte till det alls. När man inte spelar bra får man inte heller strike på de träffar som annars kanske skulle vält alla tio. Jag lämnade 7-10 flera gånger (aldrig under kvalet), 9:an x antal gånger (bara några få under kvalet och dessutom 2-10 en 3-4:a gånger. Då vet man att man inte spelar som man borde, det suger men så är det. Bara att försöka komma tillbaka någon annan gång. Jag fick ihop 1230 och det krävdes bara 1267 för att få spela vidare bland de 18, men det är en bit upp för de som klarade sig precis. Sean Rash leder på 1485, 50 pinnar före Tore som ligger 2:a.
Min dåliga svit på Europa touren fortsätter, 23:a denna gången
 

 

Martin Larsen
2010-10-03

« Tillbaka