Martin´s Mini World Series, Väst Sverige
25/9 - 27/9

Varför Mini World Series?:
Det finns två anledningar till att jag kommer spela 5 tävlingar under 3 dagar.
Det ena är att jag är inne i period med ganska mycket träning och att spela små tävlingar är en bra test för att se och analysera om man är på rätt väg.
Det andra är att jag ser det som en bra träning inför resan till Vegas och PBA World Series, där ska vi nämligen spela 2 x 6 series 5 dagar i rad (totalt 60 serier). Vilket kommer kännas i både här och där.
Så här ser schemat för min Mini W S ut:

Lördag kl: 10:00. Ninas Invignings tävling, Skene.
Den första av fem tävlingar gick rätt bra, jag slutade på 1395 efter 6 jämna serier. Sämsta serien på 222, det var tyvärr den sista serier vilken jag spelade på bana 1. Utmed bana 1 finns en vägg, lite väl nära ansatsen enligt min mening. Jag klarade inte av att slå vettiga bowling slag i början, men avslutade serien med 4:a kryss! Vi spelade på Beaten path (41 fot), en profil som är ganska förlåtande och man kan spela på lite olika ställen i banan. Jag började spela runt 2:a pil med C-System 2.5, efter 2 serier bytade jag till Long Shot (ny boll från Global 900) och den fungerade riktigt bra. Spelade resten av tävlingen med den och det enda som hindrade mig från att ta ledningen i tävlingen var några dåliga slag här och där. Rebecka Jr Larsen var bäst i starten med 1416, men Martin Olsen (1433) och Tore Torgersen (1427) gick förbi senare under dagen. Så just nu ligger jag 4:a.
(Jag slutade 7:a.)

Lördag kl: 14:30. Vätterslaget, Jönköping.
I Rosenlunds-hallen använder man en Pheonix olje maskin och det enda vi visste innan starten var att profilen var 38 fot. Den visade sig vara ganska torr till höger så det var inga bekymmer att få skruv, till en början tyckte jag det kändes som ordentlig tuba. Det var också ganska lätt men inte riktigt själv spelande, jag valde att börja spela med Power Swing runt 3:e pil,  i andra serien bytade jag till Long Shot och flyttade lite innåt. Tyvärr slog jag ett par skit slag då och då vilket gjorde att jag inte riktigt fick till de riktigt höga serierna som helt klart skulle vara möjligt. 
När det blev lite mer nerspelad olja (serie 4:a) bytade jag boll igen, nu till Bank och flyttade ytterligare några stav. Jag avslutade då med 246, 248 för att ta ledningen i både tävlingen (1388) och spurten (494). Får se hur långt det räcker??

En bra start på min mini W S, 1395 och 1388 med endast en serie under 220 och den var på 206. Vi får se om jag orkar hålla uppe det tempot? 

Söndag kl: 10:00. Gbg-touren, Kungälv.
Man får väl säga att jag är ganska jämn än så länge, i Kungälv hamnade jag på 1396 och tog ledningen precis för Martin Olsen (1390). Det enda som skiljde denna tävlingen från de andra var att jag tyvärr brände 10:an 2 gånger, det var det som gjorde att jag inte orkade över 1400 gränsen nu heller. Men ytterligare en mycket stabil tävling, den gången var sämsta serien 215.
Enligt hall folket var profilen 40 fot och den påminde ganska mycket om Rosenlunds profilen. Ganska vänligt att ta sig till fickan, men 10:an kunde bli kvar rätt lätt. Jag bröjade med C-System 2.5, bytte till Long Shot efter 2 serier och avslutade sista 2 med Bank.
Jag tror nog att det kommer krävas en bit över 1400 för att vinna, men vi får väl se, en bra placering blir det nog i alla fall.

Söndag kl: 16:00. Gbg-touren, Frölunda.
När jag kom hem till Frölunda sprack bubblan, trots 470 efter 2 var jag inte nära att bemästra Broadway profilen (37 fot). Efter 203, 267 lyckades jag hålla mig 180 nivån i 3 serier, så klart inte vad jag hoppats på. Jag vet inte vad det är, men jag har väldigt svårt att hålla fokus när jag spelar tävlingar i hemma-hallen. Helt klart för dålig fokus på de vissentliga detaljerna, lyckades inte hålla tillräckligt hög standard på slagen och gjorde dåliga boll och linje val. Jag använde Power Swing, C-System 2.5 och Hy-Road.
I sista serien klev jag över 200 strecket igen (215) och gick imål på 1229, första icke godkända insatsen denna helg.
Nya tag imorgon!!

Måndag kl: 18:00. Rasta Open, Strike&Co.
Back in business!! Jag är inte speciellt nöjd med hur jag spelade rent tekniskt, men jag lyckades ändå slita mig till 1382. En siffra som jag hoppas ska räcka till finalspel nästa Måndag, det är topp 16 från kvalet som får kämpa om segern då.
Profilen för tävling var en 41 fot lång Kegel profil, lite åt det vänligare hållet. Problemet jag hade var att jag inte riktigt kunde bestämma mig för hur jag ville släppa bollen, då blir det heller inga bra slag. Men under passets gång blev det i alla fall bättre och jag lyckades hitta något medium släpp som funkade ok. I början testade jag runt bland ganska många klot, men det blev Hy-Road som fick göra det mesta jobbet.
Nu kan jag bara vänta och se om det blir något finalspel samma dag som jag kommer hem från Europa-tour spel i Wien.

Sammanfattning av min Mini W S:
4 av 5 tävlingar mellan 1382 och 1396 är ju klart godkänt. Det är jag nöjd med, men det finns detaljer som måste bli bättre.
Men först de positiva:
Jag packade en väska med 7 bollar (inkl. spärrboll) och det visade sig vara kloka val, känner inte att jag skulle behövt andra bollar.
Jag lyckades hålla fokus uppe under stora delar av touren.
Lägsta nivån har varit hög. 

De negativa:
Jag klarade inte av att spela i Frölunda, dålig problem lösning och låg fokus.
I två av tävlingarna (Kungälv/Rasta) missade jag kägla 10 totalt 4 gånger, bedrövligt (blir straff träning).
Högsta nivån kunde varit högre, det har varit spel på ganska vänliga profiler jag borde kunnat fått till någon riktigt höjdar score.

Annars kan jag bara konstatera att jag är på rätt väg, bara att jobba vidare på sving och slutposition/släpp. 

 

Martin Larsen
2010-10-04

« Tillbaka