Rasta Open, Strike&Co (Gbg), Sverige
27/9 - 4/10
Placering: 2:a

Rasta Open var den 5:e tävlingen under min Mini World Series, den enda med finalspelet.

Måndag kl: 18:00. Rasta Open, Strike&Co.
Back in business!! Jag är inte speciellt nöjd med hur jag spelade rent tekniskt, men jag lyckades ändå slita mig till 1382. En siffra som jag hoppas ska räcka till finalspel nästa Måndag, det är topp 16 från kvalet som får kämpa om segern då.
Profilen för tävling var en 41 fot lång Kegel profil, lite åt det vänligare hållet. Problemet jag hade var att jag inte riktigt kunde bestämma mig för hur jag ville släppa bollen, då blir det heller inga bra slag. Men under passets gång blev det i alla fall bättre och jag lyckades hitta något medium släpp som funkade ok. I början testade jag runt bland ganska många klot, men det blev Hy-Road som fick göra det mesta jobbet.
Nu kan jag bara vänta och se om det blir något finalspel samma dag som jag kommer hem från Europa-tour spel i Wien.
(Jag slutade 14:onde i kvalet.)

Final:
Killen med den usla svingen som spelade i Wien dagen innan verkade vara som bortblåst!! Den här Måndags killen var helt klart bättre, vi var 16 spelare som spelade 4 serier först. 8 skulle gå vidare och ta med sig poängen tills nästa steg. Då kändes det skapligt att inte ha något ruta som var sämre än 9 spärr!!! Trots en serie med lite svårt att få loss alla blev det hela 1003 för min del och ledningen med ca 55 pinnar före Peter Ljung. 
Jag började spela med Pure Swing, när jag sedan bytte till Reign några rutor in i 3:e serien ramlade det in en 14 raka!! Det räntar på rätt bra.
Efter den lilla pausen (inte omoljning) spelade vi ( topp 8) 3 serier till, då fick jag lite problem men över/under reaktion (väldigt mkt friktion till höger och mkt olja till vänster) och tog först lite fel beslut att flytta in och skruva. Det blev för känsligt så jag gick tillbaka lite till höger och spelade rakare. Det räddade min första plats på stegen (4 spelare)!! Jag fick ihop ca 645-650 på de sista 3 och hade ganska god marginal till 2:an.
Gött, säkrad 2:a plats med 2 chanser att vinna finalen!!
En final som blev mot en stekhet klubbkompis, Ljungen hade först slagit ut Christer Pettersson och sedan Patrick "Putte" Billberg, båda från BK Joker. 
Jag började finalen med dubbel och Ljung med en tomruta, då såg det bra ut. Men men men, vänster släggan hade andra planer. Han smaksade dit kryss efter kryss och medans jag hade svårt att få loss alla 10. Några mindre bra slag, men överlag tycker jag faktiskt att det var lite mot flyt i den serien. Peter tog den med ca 230-210.
Det fortsatte ungefär likadant i 2:a serien, men jag avslutade i alla fall den serien med 4:a kryss för att tvinga fram en täckt ruta från Ljungs sida. Han lämnade 7:an kvar och spärrade den för vinst. 238 mot 247.
Segt att inte vinna när man leder, men så är det. Jag spelade i alla fall riktigt bra stundtals och det kändes skönt efter skit spelet under finalspelet i Wien. 
Under finalen valde jag att flytta in till 5:e pil och spelade då med AMF's nya boll Double Clutch annars var det mest Storm's Reign. 

Till helgen blir det spel i Strike & Co igen, då på helt andra banor mot Joker i elitserien.


 

 

Martin Larsen
2010-10-05

« Tillbaka