PBA WSOB, Cheetah Championship, Las Vegas, USA
25/10 - 25/10
http://www.pba.com/
Placering: 98:e

Serie 1-6, nyoljat:
Vilken stressig start på årets WSOB, jag vet inte om det berodde på att jag var för avslappnad eller vad, men så här startade mitt PBA äventyr:
Precis när träningen börjar ska jag ta på mig skorna, då har jag tagit ut mina 2 väskor till banorna långt innan, men glömt min påse med skorna! Lite lätt stresad fick jag då springa från ena sidan hallen bort till boll rummet 34 banor bort. När jag kommer dit hittar jag inte skorna förän 30 sekunder efter jag kom in, ca 5 meter ifrån där jag lämnat skorna. De 30 sekunder kändes ganska långa och pulsen var väl runt 170!!!! Som tur är det 15min träning här så jag fick väl i alla fall minst 10 och min Natural rullade riktigt bra. Så med pulsen på väg ner började jag passet med att lämna 8:an på en riktig smäll, puls upp igen Skämt å sido, det var inte så farligt, spelet stämde bra efter det och jag började med 269. Bytte sedan sida (32 banor på varje sida i hallen), där svängde det lite mer och jag fick flytta in lite, lämnade då 10:an ett par gånger men 227, 217 var ändå ok. Tyvärr kom det enda plumpen i protokollet i 4:e serien, i denna serien bytte jag boll till Prodigy och flyttade in spelet från kanten till mellan 2-3 pil. 190 i den serien. Över på låga sidan igen avslutade jag passet ganska bra med 256, 225 för en total på 1384.
En godkänd start men inte jätte mycket mer, det är vänliga förhållanden och siffer nivån är verkligen hög. Skönt i alla fall att vara inne i spelet och spela teknisk ok bowling. Nästa pass blir på banor som redan varit spel på, då blir det nog till att skruva lite mer från 3:e pil och ut mot rännan.

Serie 7-12, ej nyoljat:
Efter lite vila och mat var det dags igen, trots att jag började med en trippel blev det inte mer än 206 i första serien, men det var tyvärr inte det värsta. I andra serien fick jag verkliga problem, ett par dåliga slag och med det kommer också lite otur. Endast 174 i den serien, efter det blev det lite bättre men aldrig riktigt bra. Jag hittade inget naturlig spel, ingen boll som fungerade bra utan att jag fick konstra till släppet. Trots att vi spelade på cheetah var spelet innanför 3:e pil, men det gäller att spela ut bollen mot rännan. Det fixade jag inte tillräckligt bra. Ganska många nior och det hade man inte råd med för det fanns många andra som klarade av detta grymt bra!
Jag spelade mest med Hy-Road, men testade också en hel del andra bollar, som sagt ingen som funkade jättebra. De sista 4:a serierna hamnade mellan 214 och 238, 1268 blev det totalt i detta passet och totalt på Cheetah Championship blev det 252 över pari och det räckte inte till en bättre plats än 98! För att nå en plats i topp 16 krävdes det 444 över pari, 237 i snitt! 
Överlag sett ingen katstrof start på veckan, men det krävs bättre spel för att blanda sig i toppen på detta fältet. Imorgon är det 12 nya serier då på Viper profilen. Där kommer nog siffer nivån sjunka rätt ordentligt, hoppas det funkar bättre för mig!!

Jag slutade på 98:onde plats.

 

Martin Larsen
2010-10-27

« Tillbaka