PBA WSOB, Viper Championship, Las Vegas, USA
26/10 - 26/10
http://www.pba.com/
Placering: 20:e

Serier 1-6, ej nyoljat:
Första passet på Viper (38 fot) spelade vi på nerspelade banor eller kanske man ska säga uppspelade, för satan vad torrt det blev. På mitt banpar var vi 3 av 4:a spelare som valde att spela högerbanan framför returen, i första serien!!! Snacka om att iläggen blir torra och bollen vill svänga så fort den träffar banan. Tyvärr tömde jag sista rutan för 200, sedan bytade vi sida och då kändes det som banorna var lite mindre uppspelade. Jag kunde gå tillbaka till full ansats och spelade då runt ribba 26-27, det var i slutet på denna serie jag valde att testa C-System 2.5 efter att ha spelat med 3 olika Storm bollar innan (Hy-Road, Reign och Prodigy). Jag trodde kanske den skulle vara lite för klen men den överreagerade inte så häftigt som Storm bollarna gjorde så det kändes mer safe, 205 i andra serien och 201 i 3:e. Så långt kändes det verkligen tufft och jag var ganska nöjd med 6 över pari, men som tur var träffade jag på ett par banpar som var lite vänligare och i samband med det började jag spelade bättre och bättre! Avslutade passet med 109 över de sista 3 och gick i mål på 1315, en siffra som gjorde att jag var med i racet helt klart.
Spelet blir väldigt långt in banan, det är 6:e pil som gäller till stora delar och i sista serien var det framför returen igen. Ska bli rätt skönt att spela på nyoljat och kunna ta en normal ansats, om det nu finns något normalt här

Serie 7-12, nyoljat:
Efter 45 minuters paus (fasen ingen semester det här) som man ägnade åt att kasta i sig lite onyttig mat var det dags igen, valde att börja spela med Prodigy ganska rakt runt 2:a pil nu och gjorde dte riktigt bra i serie ett. 237 med stabilt spel och sedan var det sidbyte till den sidan som brukar svänga lite mer. Det gjorde det inte nu, nu svängde det mycket mer!! Jag träffa vänster fickan med ett ok skott i första rutan, valde då att flytta in till närmare 4:e pil och byta boll till 2.5:an. Den funkade kanon och hade det inte avrit för ett hjärn-släpp i sista rutan hade den serien också hamnat på 230. Men tyvärr blev det bara 213. med bättre fokus blev det 246, 217 i serierna efter det och jag var med och slogs om topp 16 platserna! Så kom det här med sidbyte igen och det var inte positivt för mig den här gången. Bana 7 svängde som fasen medan bana 8 var jätte flack, de problemen löste jag inte och det blev bara 182. Det kunde mycket väl blivit ännu mindre, skit tråkigt för jag tyckte inte jag spelade direkt dåligt. Men som sagt, jag löste inte problemen.
Inför sista serien var det bara en sak som gällde, fullt ös!! Jag fick också en riktigt bra start med 5 raka kryss!! Tyvärr lämnade jag 4-10 på en lite hög träff i ruta 6 på höger banan och problemen fortsatte på den banan vilket gjorde att jag bara fick ihop 214. Det betydde 1309 och totalt 224 över på Viper Championship, en lite chans för topp 16 men troligtvis ca 40 pinnar för lite. Dock riktigt bra spel och klättring i listan över de totala 60 serier som ingår i PBA World Championship!!
 
Jag slutade på 20:onde plats, 34 pinnar ifrån topp 16

 

Martin Larsen
2010-10-27

« Tillbaka