PBA WSOB, Scorpion Championship, Las Vegas, USA
28/10 - 2/11
http://www.pba.com/
Placering: 6:e

Serie 1-6, ej nyoljat:
Äntligen lite olja på banan, denna profilen är det närmaste vi kommer de profilerna som vi brukar spela på hemma i Europa. Den har lite mer olja i början och mitten vilket gör det lite lättare att klotet att glida och spara energin till käglorna, trots att vi spelade det första passet på uppspelade banor märktes det stor skillnad från de andra profilerna. Jag kunde använda en boll som svängde mer och lite tidigare än jag gjort innan, det blev Track's 505T som rullade de första 5 serierna. Den rullade riktigt bra speciellt på den höga sidan, dit jag kom efter att ha startat med 223, 211 på låga sidan. Höga sidan = höga serier blev resultatet för mig, 255, 250, 257!!! Då är det kul att bowla. Sista serien blev tuffare, den serien räddade jag rikitgt bra efter att ha öppnat med två stora hål- Jag bytte då boll till Wicked Siege och kämpade upp serien till 212 och äntligen fick jag klättrat över 1400 gränsen (1408)!! Så go revansch från kvällen innan då det sket sig på Chameleon i sista serien.

Serie 7-12, nyoljat:
Nu skulle det ske, nu var det dags att fixa finalspel!! Inget mer nära men ändå långt borta eller nära skjuter ingen hare mm.
Nu hade jag verkligen läge och när jag också märkte att samma boll 505T rullade bra på nyoljat också kändes det rätt bra. Jag började med 470 första 2 serierna, i tredje blev det lite mer problem men ändå 212 så ingen fara på taket.
Efter 234 i 4:e kändes allt ganska bra, men eftrsom vi inte visste vad nästa start skulle hamna på i siffer nivå var det ändå tvunget att avsluta ok.
I 5.e serien hamnade jag på ett banpar som varit känt för att ena banan kan vara lite lurig, det var den också och jag lämnade ett stort 5 hål i mitten av serien och hade dålig koll på vad jag jag skulle göra. Men då äntligen klev LLLlucky Larsen in i handlingen, efter en bra strike träffade jag tunt och fick en tur strike (2:an framåt!)!! Verkligen nöjd med mig själv då jag kunde ta vara på den och avsluta serien bra för 212! En serie kvar, då fanns det många tankar att brottas med, den matchen vann jag. Lyckades hålla fokus på varje slag och räddade den serien på ungefär samma sätt som förra (fast inte någon sådan lllllucky strike), det blev 213 och totalt 1341!! Tillsammans med mina 1408 från innan betydde det en 5:e plats och så in i bara den coolt/fräckt/skönt/häftigt det kändes!! 
Fokus och klotet (505T) kändes som nyckel ingredienser till finalplatsen, riktigt nöjd med dagen!!!! Sämsta serien på 211 och bästa på 257, grymt stabil insats!

Träning inför finalen:
Då har jag precis tränat 2 timmar på Scorpion inför finalspelet och det kändes ok. Det blev en del prat med "klotnissarna" om hur de tror att banorna kommer att bli och vad jag skulle kunna behöva borra inför de 9 serierna (8 round robin plus utjämnings serie) vi ska spela. Det gäller att försöka ligga steget före så man har lite olika alternativ om det game plan man har inte funkar, därför kommer jag borra 2 nya bollar inför Tisdagens spel. En Track 715T och en Strom Anarchy, detta borde göra min arsenal lite bredare inför det så spännande finalpasset. Min start kommer vara en "pice of cake", jag börjar mot Mr Barnes!

Final:
Vilket start och vilket j-vla slut.
Jag måste erkänna att det pirrade klart extra när finalen skulle till att börja, jag var i valet och kvalet om det skulle bli 505T eller den nyborrade Anarchy som skulle rulla. Det blev 505T och den lämnade 10:an kvar på första bollen, späär kändes riktigt skönt. Fast inte lika skönt som det kändes att köra över en av de bästa någonsin (Chris Barnes), för jag satte ut för 290!! Vilka underbar start!!!
I nästa serie såg jag till att klippa till en annan Hall of Famer, nämligen Amaleto Monacelli, nästan för bra för att vara sant!
Så länge banorna kändes hyfsat fräscha hade jag inga större problem att ta hyfsat rätt beslut, det var när jag fick spela i låga delen av hallen och när det gått ett par serier problemen började, när de börjar torka upp i mitt delen av banan fick jag problem. Jag testade lite andra bollar men troligtvis var inte kloten problemen utan hur jag attackerade banan, det är verkligen inte att fatta rätt beslut när man är där ute. Det blev lätt att bollen gled för långt och om jag slog lösare svängde det gärna för tidigt. Det finns lite grejer som man gärna skulle spela tillbaka och testa men så är det nog för många.
I 3:e serien slog jag i alla fall en en ung Amerkan trots jag bara slog 199, i 4:e blev det torsk mot en vänsterhänt Korean. Det var på bana 3-4, där hade jag lite provlem och det hade inte han! I nästa serie flyttade jag til andra sidan hallen och kom tillbaka med vinst mot Mike Fagan (229-210) och sedan seger mot Belmonte då han tömde sista rutan för 224-196.
So far so good, nu kom de verkliga problemen jag skrev om innan. Stor stryk mot Paul Moor 167-279 och jag testade 3 olika klot utan att vara nära att lösa det banparet. Likadant mot Devaney i nästa serie, släpp och tjuvnyp avlösta varandra. Givetvis slår man också sämre slag när man inte vet vad man ska göra, trots denna misserabla avslutning låg jag 5:a inför utjämnings serien. Men det var så in i den jämnt, det positiva var att vi 5 minuters inspelning efter den lilla pausen så jag kunde testa lite bollar.
Det blev Tropical Heat som fick vara med och leka sista serien. En serie som inte innehöll någon tur för min del, visserligen vann jag men jag behövde slå runt 230-240 för att gå vidare och med bland annat en 7-10, en 7:an och en 4:an kvar på bra träffar funkade det inte. Jag var givetvis lite nervös, men under omständigheterna är jag ganska nöjd med hur jag spelade den serien (missade inte fickan), tyvärr var inte turen på min sida.
Just nu (en timma efter) känns det förbannat tungt, det går väl över, men som sagt nu känns det jävligt segt!!!!!!

Slutade 6:a, missade PBA ESPN TV final med 35 pinnar.

 

Martin Larsen
2010-11-02

« Tillbaka