PBA WSOB, Shark Championship, Las Vegas, USA
29/10 - 30/10
http://www.pba.com/
Placering: 41:a

Serie 1-6, nyoljat:
Nu är vi inne på den långa profilen, 44 fot och då kanske man kan tro att det skulle vara snabbt. Det var det i alla fall i Detroit förra året, snabbt så in i den! Men ändå så var det bollar som var ganska blanka som rullade bäst och framför allt var det de som slog ner alla 10. Trots att det inte alls var samma Shark profil här valde jag att uppdatera min klot arsenal med 2 blanka bollar igår kväll. Då de andra blanka jag haft med mig inte rullat speciellt bra.
Efter att ha pratat med Storms ballrep. ("klotnisse"), föll valet på Nomad Dagger och Tropical Heat. Kan bara säga att de där klot nissarna har en del koll, spelade hela detta första passet med Tropical Heat och dessutom gjorde jag det ganska bra.
Inför denna sista dagen hade PBA valt att låta seeda fältet efter hur det lågt till i World Championship (hela veckans spel), det blev ganska häftigt att spela med och runt alla stjärnor! Ännu häftigare när jag började riktigt bra, 257 och sedan spärr 4:a raka kryss i nästa. Tyvärr ramlade jag ur mitt fokus lite efter det, det gick väl för lätt, avslutade den serien dåligt för 198. Men jag kom tillbaka, startade nästa serie med trippel, sedan fick jag tyvärr 7-10 på ett ok slag. Men den serien blev ju rätt ok för efter det satte jag strike hela vägen för 266!
Då var det dags för samma misstag igen, dubbel sedan 7-10 och lite annat skit, 190 efter ett par dåliga slag.
När vi sedan bytte sida blev det lite torrare och spelet som börjat runt 4:e pil var nu inne till vänster om 5:e, jag löste det ok och fick ihop 211, 234 sista två! Totalt blev det 1356, 74 efter Oksu som trots 168 i sista ledde starten.
Jag är helt klart med i jakten på topp 16, men kvällens/nattens pass kommer bli tufft. Vi slutade spela närmare 6:e pil, vilket den andra starten säkert kommer göra senare också, så var ska vi ta vägen? Får väl försöka hålla bollen i luften, där svänger den inte!!

Serie 7-12, ej nyoljat:
Det första banparet för detta passet var helt ok precis som det andra, där för är jag ganska besviken på att jag strulade till de serierna till precis över 200 strecket. Här hade jag verkligen chans till höga serier, men 1-2 skit slag per serie kostade mycket. I 3.e serien hamnade vi dock på ett väldigt torrt banpar, precis som i sista serien i Chameleon tävlingen vet jag inte riktigt vad jag skulle gjort. Höger banan var så torr att jag inte var nära att träffa fickan, inte mycket att orda om, 157 var ungefär vad jag förtjänade.
Det kändes ju klart tungt men jag försökte ändå att kämpa på så gott det gick och jag fick chans i både 4:e och 5:e serien att slå riktigt högt. Men det ville sig inte i detta passet, ett slag i varje serie kostade mig säkert ca 50 pinnar eller mer. I slut ändan gjorde det inte så mycket i sjävla Shark tävlingen som jag slutade 41:a i (1356+1216), men det kostade lite i den totala tävlingen. 90 pinnar från topp 16, återigen ganska nära men ändå inte. Det som känns bra är att man är där och hugger ofta, men det krävs lite extra som jag inte lyckades med idag.
Under detta passet spelade jag mest med Nomad Dagger och Tropical Heat, som väntat var det spel till vänster om 6:e pil stora delar av passet. det är inte ofta det händer å vissa banor flög bollen över vänster rännan och träffade 7:e pil! Vissa spelare såg till att bollen flög över pilarna!! Typ Osku och Belmo, men det finns även några andra som man har lite att lära från.

Jag slutade 41:a.

 

Martin Larsen
2010-10-31

« Tillbaka