Elitserie helg, Mellan Sverige
27/11 - 28/11
http://iof1.idrottonline.se/templates/News.aspx?id=5747

BK Domino - Team Pergamon:
Jag vill påstå att jag lärt mig en hel del om klot och det blir mer och mer sällan jag tar helt fel beslut när det gäller klot och spel linje. Men det sker fortfarande då och då, i denna match skedde det verkligen. Jag valde klot som rullade lite tidigare och var halv matta i ytan för det kändes ganska känsligt ute på banorna. Fel, fel, fel, det var känsligt, men det blev inte bättre av mina val. Min reaktion var kass och det gjorde att jag blev osäker och slog dåliga slag, 151 i första efter att ha lämnat ett stort 5 hål i sista rutan som också kostade oss 1 pinne för totalen. Det var nära att jag fick gå ut då (tror jag), men så blev det inte och det ångrade kanske coach efter 4-5 rutor in i 2:a serien för då hade jag 1 tom och ingen dubbel.
Men resten av matchen var han nog nöjd med sitt beslut, för efter jag bytt till en lite blankare starkare boll (Wicked Siege) började jag spela bättre och bättre. ca 140 över sista 2.5 serierna och totalt 874!! Jag spelade med Robban som gjorde 862 och vi tog alla 4:a banpoängen, så lite förlåten för min första serie blev jag nog!!
Det var inte bara jag som började dåligt, som lag gjorde vi den sämsta serien där, 1606 för att sedan hålla oss över 1700 strecket i de resterande serierna. Det gjorde att vi kunde vinna oväntat säkert, 10-5 efter 3 och vinst med 13-7!!
Goo start på helgen!!

BK Force - Team Pergamon:
Efter lite snö-race från Västervik till E-tuna och en god natts sömn var det dags för match mot Force.
Ett lag som drabbats av en del spelar förluster och är ganska sargat i år, helt klart en match som vi skulle vinna även om borta plan alltid kan vara lurigt.
Vi diskuterade på frukosten att det var länge sedan vi slog riktigt högt och det var tydligen det som behövdes! Kanske inte bara det, att profilen/banorna också var resultat vänliga hjälpte väl till.
Force gjorde en ganska bra match (7089), men det känns nog tungt att ändå åka på ordentlig pisk. Eller vad sägs om deras start med 1805 och 0-5 i arslet?? Vi klämde nämligen till med 1975! Efter ytterligare en 1900 sväng i 3:e landade vi på 7424 och vann matchen med 14-6!
I denna matchen valde jag nog rätt klot (Nomad Dagger), för jag tyckte inte jag spelade sådär på topp, men siffrorna visade annat. Match bäst på 995 efter att ha gummi lämnat 7-10 i elfte rutan för 1000 miss.
Skönt med vinst och serieledning!!

Team Mariestad - Team Pergamon:
Vi blev lite sena till Mariestad då väglaget var väldigt snöigt och halt, men vi hann dit och vi kan nog tyvärr inte skylla resultatet på snön.
Men en smokfull hall och med lokal sporten (TV4) på plats såg nämligen Mariestad till att bli historiska, men först några ord om vår insats. Vi rullade in 4:a vändor på 1700 nivån och totalt 6923, det låter väl ok. Men så var inte fallet, för det första spelade jag min sämsta match på väldigt länge. Det var första gången på länge jag hamnade under pari och 779 under dessa omständigheter var allt annat än ok, det finns många anledningar till varför men det pallar jag inte med nu. Dåligt var det i alla fall och det var inte Mariestads spel!!!
De öppnade lite "lätt" med 2024 och 5-0, vi blev kanske lite chockade men trodde nog det skulle komma annat. Det gjorde det också, en riktigt "sketserie" på 1860 nivån gjorde att vi kunde ta 2 pinnar och fortfarande vara med lite i matchen! Nu j-vlar tänkte vi, kom igen nu!!!!! 3 rutor senare var det kört, resterande tid av matchen stod vi bara och tittade/beundrade och blev almänt imponerade!! För i 3:e serien blev det 1967 och i 4:e 1910, nytt inofficiellt Svenskt rekord,  7765!!!! Helt galet, men sjukt bra gjort! Bara att gratulera och åka hem med svansen mellan bena, vår genom tiderna störta förlust (tror jag) var ett faktum, 17-3. Bäst av alla bra i Mariestad var Lars Pejstrup som visade att det finns lite olika sätt att skjuta 279, 3 gånger på match är ju skapligt och totalt 1071 var ju bara 292 bättre än mig

En något annorlunda sista match innan upphållet, men vi tar i alla fall jul-ledigt som serieledare och det känns GÖTT!!!!
 

 

 

Martin Larsen
2010-12-01

« Tillbaka