Potatismaran 2010-11, Alingsås, Sverige
18/12 - 18/12
http://www.klotet.se/index.htm
Placering: 1:a

Årets Potatismara, Lördag 18/12:
Jag tror bestämt att jag gillar Stures (bowlinghallen i Alingsås), för nu blev det 3:e året i rad som jag gör mer än 400 över pari på 12 serier i Potatismaran! För 2 år sedan vann jag och förra året blev jag 4:a, nu har jag chans att vinna igen. Det är i alla fall vad jag hoppas på efter ha genomfört en riktigt stabil och bra start.
Det finns två riktigt kul delar med dagens start, en riktigt bra och en mer pinsam men redigt kul:
Den bra icke pinsamma delen är att jag tog ledningen i tävlingen, spelade 12 serier med sämsta serien på 204 (2 st). 8 serier med 224 eller mer och totalt 458 över pari (2858)!! Bara två spärrmiss och här kommer.....
... den pinsamma delen. Min första tomruta kom i 3:e serien och jag kommer inte att glömma den i första taget. Efter att ha börjat med strike slet sig bollen (minst sagt), 3 käglor i höger hörnet!! Då spelade jag ändå inne vid tredje pil och försökte inte öppna så förfärligt mycket. Det var väldigt länge sedan jag slog ner 3 käglor, men det blev ännu värre/hemskare/sämre eller roligare när jag skulle försöka spärra de 7 som stod kvar. Efter 2 rutor hade jag nämligen strike i första rutan och 20 poäng i ruta 2!! Detta efter att ha slagit ner 2 käglor (1 och 3) i andra slaget!!!! Det kan inte minnas att det har hänt mig någon gång innan, 3, 2 i en ruta, hur f-n är det möjligt när jag dessutom hade 70 över på de första 2 serierna?!?!?! Idiot!!! 
Nog om det, den andra missen var 1, 2, 4, 10 som jag körde 1:an runt 10:an. I övrigt spärrade jag riktigt bra.

Profilen var lite annorlunda i år, det brukar vara kant spel på en ganska kort profil (typ chettah) men nu var det 38 fot med spel från 2:a till 4:e pil för min del. Jag valde att börja spela med AMF's nya boll Shred/IT och i 3:e serien bytte jag till 900 Global's Favorite. Den spelade jag med till serie 7 då jag bytte till Storm Reign som jag sedan använde under de resterande serierna.
I efterhand skulle jag inte vilja göra något direkt annorlunda eller välja någon annan boll, det är en go känsla. När man känner att man spelat bra och att besluten under spelets gång varit bra!! Förra året krävdes det över 500 över för att vinna tävlingen, vi får se vad som krävs i år. men jag är riktigt nöjd och jag kan bara lyfta på hatten om någon/några slår mitt resultat!

Så himla gott att inte behöva lyfta på hatten till någon som slog mitt resultat i årets mara!! Jag var som sagt väldigt nöjd med mitt spel och ännu nöjdare nu när det är klart att jag vann tävlingen!!!! Så nöjd!!!

 

Martin Larsen
2011-01-07

« Tillbaka