Kuwait Open 2011, Kuwait City
18/3 - 22/3
http://www.abf-online.org/index.html
Placering: 3:e

På plats:
Första dagens schema blev lite gym och ett par tränings serier, de dyraste jag betalt för 2 serier någonsin (100kr) i alla fall för träning!! 
Profilen är samma som förra året (säger de) Athen, 40 fot och kan spelas från lite olika delar av banan. Förra året spelade jag den utifrån en del av passen men efter dagens träning är jag osäker på om det kommer att funka i år. Bästa spelet kändes som att det började mellan 2-3 och flyttade sig innåt ganska snabbt.
Tävlingen börjar i morgon och jag spelar A squad, den starten är helt klart den starkaste med namn som Jason Belmote, Sean Rash, Ronnie Russel, Chris Loschetter, Tim Mack, Tore och Ljung. Andra duktiga bowlare som ska deltaga är Andres Gomez, Barret, Moor, Stuar Williams, Osku, Remy Ong med flera.
Helt klart det tuffaste fältet denna tävling någonsin haft, nu gäller det att kasta bort Frankrike liret och ta fram stor släggan!!
Det som gäller först är 3 x 6 serier över 3 dagar, sedan går 38 spelare vidare, men det gäller att vara så högt upp som möjligt då man kan tjäna "byes" till final spelet. Topp 6 är det ultimata!

Min arsenal för denna tävling:
Globe ball (spärrboll)
Columbia OutBurst
Brunswick Alpha-Max
Storm Hy-Road
Storm Victory Road

Pass 1, serie 1-6:
Jag får passa på att tacka Farbror Jansson för att den här starten inte slutade som den började!! Rajjen är här för att hjälpa Ljung att coacha damerna, men ett tips till mig fanns också med i väskan och det är jag glad för!!
Jag började spela med Hy-Road för jag tyckte de lite tidigare bollarna blev sega och svängde för tidigt. Men de var tackvare jag inte hade något utskjut och därmed ingen sving. När jag fick fixat till det så rullade helt plötsligt den boll jag borrade för denna tävling precis innan jag åkte kanon bra!! Det var en C-System Alpha-max (tackar Göran och VBS för den!!), efter jag bytade satte jag 15 av 16 kryss! Det blev 279 i andra och sedan 2 serier runt 230. I 5:e serien började jag få lite problem med den bollen och då bytade jag tillbaka till Hy-Road, den kändes hel rätt då. Speciellt bra blev det när jag fick avsluta på mitt favorit banpar i denna hallen, 13-14. Det banparet var väldigt snällt mot mig, avslutade med min 25:e 300:a serie (lite mylla då jag satte en vänster i 5:e) och 1430 totalt (ledning i vår start)!! Verkligen skönt efter skit spelet i Frankrike förra veckan!!

Pass 2, serie 7-12:
Dagens spelpass blev ganska mycket stabilare än gårdagens, det betyder inte att det blev bättre men ändå riktigt bra!! När man håller sämsta serierna på 222 blir slutresultat inte så illa, landade på 1406 och leder 33 pinnar före Barrett. Dagens spelare så här långt var helt klart Tim Mack, han avslutade skapligt. 299 i 5:e och 290 i sista!!! Totalt fick Tim 1478.
Det var lite fler spelare som valde att spela banan lite närmare kanten idag, jag försökte ett par slag på träningen men det blev Alpha-max runt 3:e pil från start. Den funkade kanon och det flesta bra slag blev strike, efter 3 serier hade jag 694 och halv vägs in i 4:e var det dags för byte till Hy-Road. Klockrent byte och förutom några slag som jag slog med Victory Road rullade den resten av blocket.
Inte mycket mer att orda om, stabilt och bra!! So far so good!!

Pass 3, serie 13-18:
Tillbaka lite till första dagens berg & dalbane spel idag med 2 serier på 270 och en på 165. 
Målet var helt klart att behålla en plats i topp 6 och jag visste att bara ett riktigt dåligt pass skulle göra att jag inte tog en av de 6 platserna. Så när jag började med 204, 213 kändes det rätt ok ändå. Spelet var inte riktigt lika bra som innan och banorna kändes lite tajtare, men när jag fick ställt in handleden för lite mer bakom rull och började svinga lite bättre small det i 3:e serien. 278 och nu kändes det allt ganska safe!! Jag spelade som vanligt med Alpha-max på nyoljat och bytade till Hy-Road inför 5:e serien efter 211 i 4:e. 5:e serien var en typisk serie som kommer när man inte behöver slå så högt, lite innåt eller lite utåt spelade ingen större roll. Det mesta blev strike, 277 och det betydde att jag var mer än 100 före 2:an med en serie kvar!! Helt otroligt faktiskt, testade en annan boll och tappade lite fokus i sista så det blev bara 165. Men vad gjorde det när jag ändå blev 80 pinnar före Barrett på dessa 18 serier och 150 till godo på cuten till topp 6! Min tradition att spela bra här nere håller i sig, mycket roligare än Frankrike.

Tackvare att jag klarade av topp 6 behöver jag nu inte spela alls i morgon (Måndag), utan istället går jag in i finalspelet när det bara är totalt 15 spelare kvar. Vi kommer då spela 4 serier och sedan ett modifierat sätt att spela Round Robin.
3 spelare kommer möta varandra över en serie där vinnaren får 20 poäng i bonus och 2:an 10p. Varje spelare spelar 7 sådana matcher och de topp 5 efter totalt 11:a serier spelar stegfinal.

Final:
Det första passet med 4:a serier hade mer att önska, jag tyckte banorna svängde lite mer än vad det gjorde under kvalet. Det kändes som alla bara slog strike och jag kunde inte få till mer än en trippel här och där. Första 2 serierna landade runt 220 och tyvärr slarvade jag bort möjliga 240-250. Då hade jag ändå koll på banorna och spelet, i tredje fick jag problem och kunde bara inte slå strike. 190 i den serien och jag var långt ner i listan. Jag avslutade passet med 220 igen och fick ihop 860, då var jag ca 70 pinnar efter stegen (topp 5). Alpha-max och Hy-road rullade, men det kändes inte helt rätt.

Inför matchspelet oljades banorna om igen och jag testade OutBurst på träningen, den hade inte rullat alls bra innan i veckan och jag trodde kanske inte riktigt på den. Men tog en chansning och gick mer höger med den bollen, ok chansning kan man säga. 236, 268, 265 och så var man uppe ibland de 5!! Fick sedan problem igen och snubblade in 181 i 4.e serien, inte riktigt överens med det banparet. Men jag flyttade in spelet till innanför 3:e med samma boll och på nästa banpar hittade jag ett kanon lir. Tyvärr lämnade jag 4:an på ett skitslag i sista rutan, det gjorde att jag inte vann matchen på mina 269. Loschetter gjorde nämligen 279! Tungt men ändå grymt bra med 269 i det läget, en bra serie till och jag skulle ha bra chans på 2:a platsen.
Började också riktigt bra i 6:e med 5 kryss, fattade inte riktigt hur jag lämnade 4-6 i ruta 6 för den kändes bara aningen hög i träffen, när jag sedan lämnade 7-10 i nästa försök på den banan kokade det lite i skallen. Det blev 212 i den serien, skulle kunnat vara mycket mer och det var j-vligt segt för många andra slog högt och jag ramlade in i streck striden runt 5:e platsen.
Ingen större fara dock men när jag inte alls klurade ut det sista banparet utan hade lämnat 2-10 två gånger och ingen dubbel efter 5 rutor såg det rätt mörkt ut. Jag valde då att kliva in med Hy-Road och skruva runt lite mer, gissa om den trippeln kom som på posten i ruta 6-7-8?!?! Med 2 täckta rutor efter det klarade jag mig precis, 22 pinnar före Sean Rash (6:a) och 11:a före Osku som tog 5:e platsen.
Så himla skönt att fixa stegen, speciellt efter den tunga helgen i Frankrike för en vecka sedan.
Chris Loschetter var 1:a på stegen före Tore och Helen. Skapligt med 4:a skandinaver av 5!

Stegen:
Första matchen var mot Osku, en som alla vet riktigt tuff motståndare. Men när LLLLucky Larsen var på plats blev det för svårt för Mr Palermaa. Han lämnade ett par olika käglor kvar medans jag strajkade på det mesta. Kan inte påstå att spelet kändes grymt, men rätt boll (OutBurst) och ställe i banan (ganska rakt vid 2:a pil) hjälpte mig till 253 seger mot 207.
Svensk möte i andra matchen och det blev en riktigt nagel bitare, det var ett nytt banpar men jag spelade det precis som det första. Det fortsatte att rulla på för mig, började med 5 kryss och sedan två 9 spärrar satte sedan kryss i ruta 8:a.
När jag sedan gick upp i ruta 9 var jag tvungen att sätta 3 kryss till för att stänga ute Helen (som tidigare spelat hem stegfinalen i dam klassen), hon kunde strajka ut för 263. 
Det finns inte mycket som går upp mot att fixa sådana uppgifter, tre kryss och en 9:a för 267!!
Semifinal dags och då mot en annan klubbkompis, Tore och han hade spelat grymt bra innan under dagen det fortsatte han med. Denna match spelades på det banparet jag spelat mot Osku. Trodde nog det skulle gynna Tore och det gjorde det nog också. Jag var tvungen att flytta in lite och hamnade då lite på mellis, tyvärr lite sämre slag också. Tore gjorde dock inte det, han började med 9 spärr, 9 spärr och sedan körde han bara på. Gick i mål på 277 och och jag rättade till min serie till 227. 
Slut på det roliga, men inte mycket gräma sig över. Jag hade lite mylla här och där i de första 2 serierna i stegen och Tore tog över det i semin men tyvärr var han chanslös i finalen mot Chris Loschetter.

Ska bli skönt att åka hem nu, denna gång med ett bra resultat i bagen!! Överlag sett mycket nöjd med min prestation denna vecka, 3:a i detta fältet känns mycket tillfredställande. Me happy!! 

 

Martin Larsen
2011-03-21

« Tillbaka