EBT Masters 2011, Ljubljana, Slovenien
11/4 - 12/4
http://www.arena.si/bowling/turnirji-tekmovanja/5thqubica/en/ebt-masters/
Placering: 2:a

Årets EBT Masters kommer att spelas på två olika profiler, en 40 fots profil och en 45 fots. Vi (16 spelare) kommer att spela 6 serier på varje och sedan 6 på mix (ena banan 40 andra 45). Efter dessa 18 serier går 8 spelare vidare och spelar Round Robin, alla käglor räknas hela vägen. det kommer vara en mycket värdig vinnare efter de 25 serierna (förhoppningsvis jag)!

Serie 1-6, medium 40 fot:
Denna profil spelades inte alls långt ifrån hur den 40 fots profilen vi spelade på under tävlingen spelades, enda skillnaden för mig var att jag kunde använda lite starkare klot (mestadels 505T). 
Jag började dock med OutBurst igen och hade lite små problem i första serien som blev 210, men efter det var det ett gediget pass. De andra serierna hamnade mellan 226 och 267, totalt blev det 1430. Återigen skall det dock påpekas att banorna, käglorna och profilen gör det väldigt vänligt att skjuta höga siffror. Jag var 5:a på och bäst var Gery Verbruggen på 1480, cuten för topp 8:a var Årup på 1384.
Vi som spelar den här tävlingen/finalen tycker kanske att det är lite väl gynnsamma förhållanden, ett startfält av den här kalibern borde kanske spela på något lite tuffare. Men nu är det som det är och jag ska försöka hålla fokus uppe, för det kan vara det luriga när man spelar på Tuba.

Serie 7-12, lång 45 fot:
Dags för långolja och många såg till att matta ner sina bollar rätt ordentligt, vilket visade sig vara ganska onödigt. För även denna profil var vänlig. Jag började spela med Taboo (2000 abralon yta) runt 3:e pil och det fanns ordentligt med häng innåt. Profilen spelades också upp ganska fort så det tog inte lång tid innan det fanns lite marginal utåt också. Jag höll mig till Taboo i 3 serier innan det var dags för favoriten (Hy-Road) att kliva in matchen, kanske lite snet byte men 279 i 4:e gjorde susen och då var jag i topp med 983. Tyvärr lyckades jag inte riktigt hålla uppe tempot, spelade rätt bra tycker jag men fick inte riktigt med mig käglorna sista 2 (227, 217). Jag blev då omkörd av Osku som gick imål på 1443 (efter att ha börjat med 168!!), själv sänkte jag mig från medium passet med 3 pinnar. Men 1427 är ändå helt ok och efter 12 serier ligger jag 2:a 17 pinnar efter Mika.

En stabil dag på banorna, dags att vila lite så man orkar med ett gäng serier och bilresa till München imorgon!

Serie 13-18, mix 40-45 fot:
Blev tyvärr ingen tid att uppdatera efter spelet, lite brådis till München. Nu är vi alla fall hemma igen.
Detta spelpasset spelades med 45 fots profilen på vänsterbanan och 40 fots profilen på höger, något som verkade passa mig. Jag spelade mitt helt klart bästa pass under denna resan, riktigt nöjd med spelet. Bara några få slag som man skulle vilja slå om. Mina 2 sämsta serier var första och sista, men när sämsta serierna är 230 och 225 blir det rätt bra resultat. 1027 blev det på mitten serierna och totalt 1482!! Det var 19 pinnar mer än Parker Bohn och det betydde också ledning i totalen med 47 pinnar före samma välmeriterade vänster lirare!
Jag spelade 505T på medium profilen och Taboo på lång, ett tag spelade jag nästan profilerna från samma ställe. Men överlag var det lite tajtare linje på den långa. Båda bollarna rullade grymt bra men det hjälpte ju också till att jag verkligen svingade bollen som jag vill och kunde göra lite vad jag ville med den vid övertrampslinjen. Trots att profilerna och käglorna var vänliga så kändes det verkligen skönt att få till ett så bra pass, bra bevis att leda detta fältet efter 18 serier!!
 

Serie 19-25, mix 40-45 fot Round Robin:
I ledning inför 7 serier Round Robin, 20 pinnar bonus för vinst och 10 lika. Det var förutsättningarna. Jag visste att jag skulle behöva fortsätta spela på topp för att kunna vinna, tyvärr började jag inte så. Lite seg start med sämre sving än på förmiddagen och då ville käglorna inte riktigt hjälpa till. Någon 7-10:a och fler enkelkäglor kvar än innan gjorde att skallen blev lite osäker. Tyvärr tog det lite väl lång tid innan jag kom tillbaka i rätt tänk och började spela bra igen, det visade sig senare att jag inte skulle ha råd med det. Inte när man möter en maskin, för Mika Koivunemi känns inte mänsklig just nu. Han gör precis vad han vill och vad han behöver. Han hade lite problem i några av matcherna men räddade upp det i slutet varje gång. I 6:e serien började jag med massa kryss och Mika hade en tomruta och ingen dubbel efter 4:a rutor, en grymt bra chans för mig att komma ifatt och förbi ordentligt. Jag tog chansen och lyckades smaska dit 300:a (26:e i ordningen!), det var bara det att han satte dit ett par kryss mot slutet för 210 och vinst. Jag gick upp i ledningen ändå, ledde med 19 inför sista. Nu var det läge att knäppa honom, trodde jag ja!!!!! Vad hjälpte mina fjuttiga 246 när f-nskapet visade vem som bestämmer, maskinen ville tydligen göra 300:a i sista så så blev det.
Det är väl bara att bocka och buga, som sagt mina första 3 serier i RR kostade mig segern. Tvåa är helt klart bra i detta mycket tuffa startfält, få stryk av (enligt mig) världens just nu bästa bowlare är väl inget att skämmas över, men fasen va kul det hade varit att slå honom!
En kul grej (tycker kanske inte Osku, men i alla fall) är att Osku hade det lite tungt (minst sagt) i sina sista 3 matcher under Round Robin spelet. Han fick 35 av 36 möjliga strike i mot sig!! Gery gjorde 266 med en tomruta sedan slog jag 300 mot honom samma sak gjorde Mika, halv tungt eller. Så kan det gå när bra bowlare bjuds på gynnsamma förhållanden. 
Precis som förra passet använde jag bara Tracks 505T och Hammer's Taboo.

En helg bowling ledigt väntar!! Då med dop för vår lila söta Isabella och sedan blir Super Six gånger 2!

 

 

Martin Larsen
2011-04-12

« Tillbaka