Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, Barcelona, Spanien
13/7 - 17/7
http://www.etbf.eu/
Placering: 1:a

Ber om ursäkt för denna sena uppdatering, måste erkänna att jag glömt av data biten lite. För mycket semester känsla här nere i härliga Barcelona!

Start 1:
Det tog 2 serier och 8 rutor innan jag slog min första dubbel, egentligen skulle jag kunna sluta skriva om denna starten här.
Men jag får väl dra till med några rader till, en blandning av ganska lite träning och fel val av klot gjorde att jag inte började så bra. Jag testade min 505T ibörjan och den såg bra ut när jag slog perfekta slag, men inte om det var 98%-iga slag. Sedan testade igenom lite bollar innan jag hittade min Victory Road i serie 4:a, den rullade rätt bra. Men överlag sett blev denna start en tränings start och en möjlighet att testa klot. Missade pari med några pinnar, var bara att hoppas att jag lärt mig något.

Start 2:
Jag hade nog lärt mig lite, både spel- och klot-mässigt. Det blev Hy-Road som rullade i början nu, 227 i första efter att jag slutade med 5 kryss. Skön start men tyvärr blev det problem i andra serien, 188 efter att jag lämnat 2-10 två gånger och inte hittat något bra sätt att strajka. Men under den serien bytte jag boll till Victory Road, mycket på grund av att spelet blev ganska långt in och den bollen klippte till lite hårdare än min Hy-Road. Jag spelade med en i resten av detta passet och spelet var då från 4:e till 5:e pil för min del.
I det stora hela är jag nöjd med hur jag spelade dessa serier, men tyvärr har jag en ruta per serie som drar ner siffrorna ordentligt. I serie 4:a hade jag chens att skjuta en hög, men en 5 bubbla i ruta 9:o drog ner den till 214. I nästa serie satt hålet i sista rutan istället, 232 när jag hade 258 chans. "Bara" 85 över inför sista serien och jag behövde en hög avslutnings serie, började med trippel!! Men återigen blev det en bubbla, denna gång i ruta 5. Kanske var det bra att den kom så tidigt, för då hade jag chans att reparera det. Känslan man har när man fixar en sådan grej är så gooooo!! Jag satte kryss hela vägen fram till sista slaget som blev en 7:a, ska tillägga att krysset i 9:onde rutan var lite turlig, riktigt tunn men alla föll!! 
Som sagt riktigt skönt att fixa det, klar för final på mina 1335!! Nu är bara frågan om man ska spela igen, man tar nämligen (som vanligt här nere) med sig hälften av kval poängen till finalspelet och just nu leder Mika på 1435. Ganska mycket att att lämna 50 pinnar i hcp till sådana gubbar.

Start 3:
Det blev en start till, tyckte jag kunde behöva spela lite till och försöka minska glappet till de i täten. Det visade sig vara ett bra val, trots en mycket seg start med 2 hål och 18 i ruta 2 blev det ett lyckat pass. Jag spelade faktiskt riktigt bra, bara ett fåtal slag eller lite flyt ifrån 1400. Det blev 1368 och det betyder att jag får med mig 17 pinnar mer till morgondagens finalspel. 
Denna start valde jag att börja spela med min Nomad Dagger efter att ha tagit lite 1000 abralon på den, helt klart något som jag kommer försöka imorgon också. På slutet var det Victory Road som rullade igen.

Första final passet är 4:a serier och det ihop med hälften av kvalresultatet visar vilka 24 som får spela ytterligare 4:a serier.

Final:
De första 4:a serierna började lite gnetigt, spelade ok men fick inte med mig käglorna. Det gick dock över ganska fort för i serie 2 lämnade jag 9:an en gång resten kryss!! 279 (Nomad Dagger) satt som en keps, tyvärr löste jag inte bana 11-12 (som många gånger innan) efter det. 197 där men jag var nästan mer irriterad över att jag inte gjorde mer än 214 på bana 1-2. Det banparet gillade jag och spelade bra också, men 2 gånger 9:an på propp drog ner siffrorna. Men 896 räckte lätt för att få spela 4:a serier till och ändå bara 45 pinnar efter 3:e platsen.

Nästa 4:a seriers block blev ett av mina bästa på bra länge, äntligen bra spel en Söndag!! Att klämma dit alla serier mellan 234 och 257 i det läget kändes bara så gott!! Denna gången var den gamla trotjänare Hy-Road som gjorde grovjobbet, för först gången på länge kände jag att jag hade ett par olika bollar att välja på. Victory Road, HyRoad och Nomad Dagger funkade bra alla 3 och det är inte ofta man har 3 bollar att välja på som rullar så bra.
Inför sista serien var det verkligen jämnt om plats 2 och 3, Mika hade redan beslagtagit 1:a platsen. Men vi var 5 spelare som kämpade om de andra två platserna till TV finalen, Robban visade tidigt i serien att han ville ha en av dem. Jag därimot passade på att missa 10:an i ruta 2, för tredje gången denna dag!!! Bedrövligt illa och det borde kanske kostat mig chansen att vinna, men jag lyckades stänga ute de dumma tankarna och strajkade på ordentligt efter det! Vilken grymme känsla att sätta dit de sista kryssen och veta att man är klar för semifinal och dessutom emot Robban!!

TV-final:
Alltid kul att få spela stegfinal, extra roligt och spännande när det är TV sändning. Denna gång sändes finalen på Eurosport 2, hoppas några där hemma fick se den!
Första matchen var som sagt emot Robban, vi har möts i semifinal i denna hallen en gång förut, då vann Robban så jag hade revansch att utfodra! Stegfinalen spelades på bana 5-6, ett verkligen otrevligt banpar. Många hade haft problem på just detta banpar då bana 6 var mycket flackare (svängde mindre) än bana 5, kanske var det ännu större skillnad under finalen än tidigare under dagen. Jag stog 2 ribbor längre höger på bana 6 och valde att ta lite hårdare med 1000 abralon på min Nomad Dagger, den kändes bättre än Hy-Roaden som jag spelat så bra med innan. Det visade sig vara ett bra val, jag började med 4:a kryss men lämnade sedan 2-10 på bana 6. Ingen större fara på taket ändå, för Robban hittade inte riktigt det liret han haft innan. 2-10 visade sig vara en tillfällighet för resten av mina slag hamnade bra i fickan och jag strajkade alla utom en gång i resten av serien. Skönt med revansch, 245 mot 192!
Final mot major Mika, fasen va trevligt!!
Han hade ju snittat nästan 250 under hela dagen, men jag kände ändå att jag hade fördel av att ha spelat på detta banpar en serie innan. Jag trodde dock inte i min vildaste fantasi att det skulle gå så illa för The big Finn, hade hittade inte alls spelet och skillnanden mellan banparen ihop med en fotograf som hade lite dålig tajming gjorde att han slog sin sämsta serie på väldigt länge. 146 var ju siffror som han brukade ha efter 6 rutor och inte efter 10!!! Man kan väl säga att LLLLLLLucky larsen var tillabak iform av att min motståndare underpresterade grovt! För min egen del valde jag att spela vidare med Dagger trots att jag slog ett par tränings slag i mellan matcher med min Victory Road som kändes grymt bra. Den slog bättre men Daggern visste jag vad jag hade, hade dock Victory Road i bakfickan om det skulle behövas en chansning. Nu blev det ju inte så, kanske inte det roligaste sättet att vinna på, men jag ber inte om ursäkt!!! Mina 203 räkte till seger och jag kan inte beskriva med ord hur kul och skönt det känns att vara tillbaka i vinnar cirkeln igen!!!! Så underbart!!!!
Jag åkte ner till Barcelona med familjen och var inte direkt fulltränad, ville givetvis prestera men hade inga högre krav på mig själv. Kanske det hjälpte mig denna gång, när man minst anar det smäller det!!!
Jag är så tacksam för att få spela så bra under en Söndag, speciellt med ett sådant startfält och med min underbara tjejer på plats!!! Stort tack till dem, de andra släktingarna och alla andra svenskar som var på palts och hejade fram mig!!!

Me soo HAPPY!!!!!

 

Martin Larsen
2011-07-18

« Tillbaka