Europa Mästerskapen, 2-manna, München, Tyskland
13/6 - 15/6
http://www.emc.bowling-em.de/
Placering: 3:e

Serie 1-6, kortolja:
Morgonen började som en rookie med lite fel ställning av alarmet, inte van att spela så tidigt helt enkelt! Tyvärr kom känslan av att vara nybörjare tillbaka även i spelet. Jag började spela ok med OutBurst, strike och 10:an. Kändes ok med 210 i första, sedan kom problemen. Började slå dåliga slag och kom alldeles på mellis, drog till bollen när jag ska spela tajt och tappade av den när jag öppnade lite. Den blandingen är inte att rekommendera, det 154 i tredje serien och jag ville helst bara sjunka under jorden och försvinna!! Men det är i 2-manna jag var ju tvungen att försöka komma tillbaka och hjälpa en starkt kämpande Robban. Han hade 40 över efter 3 och jag detsamma under. När jag sedan började med 2 tomma de första 3 rutorna var rullgardinen rätt långt nere kan jag lova! Gissa om det kändes gött att sätta 6 kryss och avsluta med 720 totalt de sista 3?! Ännu bättre då Robban åkte på hårdare ändå, 740 på honom sista 3!! Så ifrån att vara nattsvart efter 3, ljusnade det ordentligt och vi slutade 2:a i starten!! Det var våra kära Hy-Roads som hjälpte oss upp, den använde vi båda två och var då inne mellan 2:a-3:e pil och skruvade!
Robban landade på 1382 och jag på 1277, det känns helt otroligt men vi ligger faktiskt 3:a efter dag 1!!! Det är dock väldigt jämnt, bara Norge som ryckt lite (90 före oss).
Nu gäller det att ladda om och ställa klockan rätt

Serie 7-12, långolja:
Denna morgonen gick lite mer som planerat, inga försovningar eller andra klantigheter, kasnke var det därför spelet stämde lite bättre också?!
Men starten var allt lite skakig ändå, lite stel i kroppen och svingen inte riktigt fri. Men ju längre spelet gick ju bättre kändes det, Robban spelade återigen stabilt och har bara en serie under 200 av dessa 12. Den började han med idag, 194 är ju lite bättre sämsta serie än min sämsta igår! Men den var glömd idag, min sämsta för dagen var också första serien (200). Efter det spelade vi som sagt bättre och bättre, det syntes inte hela tiden i resultat då det var ganska segt att få loss sista käglan många gånger. Men vårt tålmodiga gnet betalde sig till slut, 1290 på Robban och jag 1321. Båda två använde Hy-Road i stora delar av passet (skräll:-)
Nu leder vi och hoppas starkt på att det ska räcka för en plats i topp 4!!! Nu blir det en stads utflykt och sedan får vi se hur långt vårt resultat räcker!!!

Visst räckte det, vi blev 2:a efter suveräna Norge (Tore och Mads). Inte nog med att vi blev 2:a, Kalle och Dempa gjorde en helt enrom insats och klättrade upp till en 3:e plats. De blev därmed våra motståndare i semifinalen på Torsdag.
Trots detta slutade dagen sorgligt för Sverige, så nära en jackpot!! Paulsson och Johan missade 4:e platsen på sämre sista serie, 24:a serier och lika!! Helt otroligt, lider verkligen med Paulsson och Johan, så tungt.

Semifinal:
Det blev en väldigt jämn och välspelad final fram tills jag skulle avsluta! Alla fyra spela ok och det var inte många bollar som var utanför fickan, kanske hjälpte det till att vi valde kortolja som vi spelat på hela dagen innan.
Då jag inte är på något strålande humör gör jag storyn kort, efter att Robban lämnade 10:an i sista rutan behövde jag kryssa för att säkra vinst. Spärr hade räckt för att tvinga Dempa och dubbla, men tyvärr känns det som denna veckas uppförs backe fortsätter. Jag missade lite innåt och lämnade 3-4-6-7 kvar, tog två och gick av banorna som en redig loooooooser!!!
En klen tröst med en brons peng, fast skönt att grabbarna spelade hem Guldet mot norrmännen! Det var en härlig stämning på den blå/gula läktaren när Sverige återigen tog Guld i denna hallen!!

 

Martin Larsen
2011-06-16

« Tillbaka