Europa Mästerskapen, 5-manna, München, Tyskland
16/6 - 17/6
http://www.emc.bowling-em.de/
Placering: 3:e

Serie 1-3, kortolja:
Dags för den roligaste distansen, lagspelet. Det blev ett något udda pass, speciellt för att några spelare blev tagna på bargärning då de inte kunde låta bli att ta en rökpaus mitt under spelet. Det är inte tillåtet och straffet blev 0 poäng i nästa serie, det har hänt förut men då har det bara varit spelare som inte spelat någon större roll. Nu var det bland annat en finsk spelare, det gjorde att Finland tappade 200 pinnar och nu har en bit upp till topp 4:a.
För Svensk del var det en kanon start, speciellt bra spelade Dempa och Paulsson! Vi gick ut med ca 80 över i första serien, nästa serie blev lite seg då både jag och Kalle gjorde 170. De andra boysen räddade oss och vi fick ändå ca 40 över pari.
Då såg det ok ut, när vi sedan dunkade in en kanon avslutning med hela 180 över betyder det att vi leder med nästan 120 pinnar för Tyskland!! En grymt bra start helt enkelt!
Tyvärr känns det fortfarande inte speciellt bra för egen del, jag kämpar och sliter men spelar inte tillräckligt bra. Segt, men skönt att det än så länge räcker bra. Hoppas jag kan hjälpa till lite mer imorgon!

Serie 4-6, långolja:
Man skojar inte bort vår start denna dagen!! ifrån att ha haft lite problem på långolja var vi helt plötsligt 1 pinne ifrån att snå åt oss mästerskaps rekordet. Folk säger att vårat bör räknas då finnarna slog rekordet i Moskva där det var olika käglor i maskiner, men så blir det nog inte.
1250 var i alla fall en sju h-lvetes bra start, Kalles hard boll rullade grymt och vår Rookie var nära att dundra in en 300-ing, bara 10:an stod kvar sista slaget. Till och med Mr Larsen fick till en bra serie, jag tog fram Marvel och det är ju inte illa att man efter en veckas spel får fram rätt boll. 279 gjorde mig glad, men jag är ändå bedrövad av att jag inte tagit rätt beslut tidigare.
Den starten gjorde i alla fall att vi var så långt före alla andra att de andra serierna var ointressanta för lag spelet, vi gjorde strax under pari sista 2 och var 250 före 2:an och 350 före Finland som knep 4:e platsen trots sitt 200 pinnars rök avdrag!
Det enda som spelade roll på slutet var resultaten för All-event spelet. Många i laget hade platser och medaljer att spela för och den som lyckades var Robban, tack vare sin dubbel i sista rutan knep han brons pengen, riktigt bra jobbat!
Så klat hade vi hoppats på att få möta FInland i en final men nu blev det redan i semin, tackvare Salonens förbannade ciggarett!!!

Semifinal, långolja:
Det hela kändes som en dålig story för vår del, leda med så mycket efter kvalet och som bonus få möta det absolut bästa laget (efter oss:-)!! Vi valde i alla fall att spela matchen på långolja, då vi tyckte att finnarna hade några spelare som var bättre på kort. Dessa spelare lyfta sig ordentligt, samtidigt som flera av våra inte spelade på normal nivå. Det gjorde att det inte blev någon riktigt match, tyvärr var det bara jag och Robban som spelade på godkänd nivå. Hos finnarna var det Kimmo som hade problem, med en spelare har man råd med. Vi gjorde 1007 och finnarna ca 60 pinnar mer, då ska tilläggas att vår avslutning var ganska bra, så det var egentligen större skillnand. Så tråkigt när vi dominerat hela tävlingen innan, men så är det ju i bowling, ALLA SKA KUNNA VINNA!!! ÄVEN OM MAN RÖKAR LITE DÅ OCH DÅ!!!!!!!! Skriver det med risk för att låta j-vligt bitter, men det kommer aldrig att kännas bra att få brons när man varit bäst under hela tävlingen!
Ännu ett brons till samlingen, åååå vad glad jag känner mig!!!!

 

Martin Larsen
2011-06-17

« Tillbaka