BCN Open, Bratislava, Slovakien
18/8 - 21/8
http://www.bncopen.eu/
Placering: 5:e

Kvalstart 1:
Första starten för mig någonsin detta landet kunde både gott sämre och bättre. Men överlag sett får jag vara nöjd att jag skrapade ihop ett resultat som räcker för final när man spelar resdagen, speciellt då klockan ringde 04:20. Jag fick ihop 1274 och det kommer säkert räcka för att få spela på Söndag, men jag hoppas på en ökning under dagens spel (Fredag) så jag också kan få stå över någon runda på Söndag morgon.
Banorna var lite luriga, jag måste erkänna att jag blev lurad. Det är en 39 fots sportprofil (Winding Road) och i början är den helt logisk, började med OutBurst runt 10 ganska rakt. 430 första 2 men då tömde jag bägge sista rutorna, sedan bytte jag boll till en ny borrad Prodigy och flyttade lite innåt. Också logiskt och allt verkade rulla på fint, gjorde nämligen 266 i den serien! Sedan kom raset, tyckte den bollen började ta lite för tidigt och bytte då till Hy-Road som så många gånger annars. Men denna gången var det fel, banorna började kännas över/under (svängde lite för mycket när jag missade höger och inte alls när jag missa vänster). Dessutom lämnade jag många fler enkelkäglor, testade lite andra klot och sänkte fart men löste inte problemet. Ska väl erkänna att jag inte spelade min bästa bowling heller och slutade med 3 serier runt 190.
Har lite nya planer inför dagens start, ska försöka hålla spelet lite rakare hela passet. Så får vi också tro att jag kan spela lite bättre överlag. 
Får väl tillägga att det är en väldigt trevlig 16 banors hall här nere i Bratislva, med båda hotell och fin restaurang i samma byggnad!

Kvalstart 2:
Spelade lite bättre denna starten, men ändå blev det bara 18 pinnar ökning. Försökte överlag sett spela lite rakare linjer och det gick helt ok i början. Nästan 100 över efter 3 serier, ungefär som i första starten. Sedan börjar banorna verkligen ändra sig, det blir mycket carry down (nerspelad olja) och mina klot slutar strajka. Jag får inte loss den sista käglan, antingen tar jag får lång väg till fickan eller för kort. Hittar inte den gyllene medelvägen, kanske inte spelar tillräckligt bra för att hitta den sista fin justeringen. 1292 räcker just nu till en 16:onde plats, men tyvärr kommer det väl inte att hålla, men en plats bland de 32 och en bye i finalen blir det.
Jag tror nämligen att det blir vila under idag (Lördag) istället för att spela mer.

Final:
Dagen började sisådär, jag fick något konstigt skit i ryggen. När jag skulle börja spela gjorde det skit ont i övre delen av ryggen, tackvare lite linnex och Kalles hjälp fixade det till sig hyfsat. Jag trodde inte det skulle bli mer än 3 serier, men på något sätt löste det sig och det blev mera spel. Nivån på de 32 som spelade var kanske inte världsklass, jag gjorde 628 och cuten blev 593. Efter pausen blev det lite bättre och för varje slag jag slog senare blev det bättre och bättre, men aldrig riktigt bra.
Inför pass 2 oljades banorna om igen och jag tyckte första passet kändes lite tajtare än under kvalet men nu blev betydligt tajtare. Jag hade nästan bara använt OutBurst och Prodigy innan, men nu blev det Hy-Road från start. Det visade sig vara ett bra val, 708 på de tre serierna kändes riktigt bra, speciellt när vi nu skulle ta med poängen till nästa steg. Det krävdes nu 609 för att spela vidare i topp 16 och 3 nya serier efter ytterligare en omoljning. Jag hade då ganska gott om pinnar till godo och behövde inte jaga några super siffror för att ta en plats i topp 8. Gjorde 627 på 3 serierna och blev 5:a, fick då möta Heidi Thorstensen i matchspelet.
En match över 2 serier total slagning, den blev väldigt jämn ända fram tills 9:onde rutan i sista serien. Där hade jag världens chans att ta greppet, men istället slog jag dagens skit slag, fattar inte hur jag kunde få iväg det pisset just då!! Lämnade 3-6-10 och klippte sedan av 3:an. God natt!!
Om man tänker på hur spelet och kroppen kändes får jag nog vara glad åt en 5:e plats, men på det sättet känns det tungt. Dom Barrett slog Brian Voss i finalen, helt klart ett värdigt finalpar!
Nästa EBT tävling blir i Wien i månads skiftet September-Oktober, fram tills dess gäller vila/träning/liga och Super Six.
 

 

Martin Larsen
2011-08-22

« Tillbaka