9th Columbia 300 Vienna Open 2011, Wien, Österrike
29/9 - 2/10
http://www.viennaopen.com/
Placering: 5:e

Start 1:
Vad ska man säga, ibland blir det bara bra mycket bättre än man kunnat förställa sig!
En tidig flight från Götet och ca 4 timmar sömn under natten innan var tanken, men Isabella fixa till det så det blev 2 timmar, efter flyg resan och taxi trippen till hallen mådde jag verkligen skit. Gick och vilade 30 min på hotellet (den tid som fanns) och chansade på att mat skulle hjälpa mig må bättre. Kände mig bättre men inte bra, tog ändå chansen att spela ett pass då man alltid är spel sugen när man kommer fram. Spel partnern i dubbel tävlingen (varje start man spelar är också start i dubbel tävlingen) var nye klubbkamraten från Finland, Perttu Jussila. Jag sa till honom att jag inte var helt 100 och att han skulle förbereda sig på att dra det tunga lasset.
Han tog också ansvar och startade med 723 första 3 serierna, jag kände att det fanns marginaler men jag slog lite för många skit slag för att ha en höjdar score efter 3, men jag slapp tomrutor så allt var ok. Under spelets gång kändes kroppen bättre och bättre, ihop med att bollen (Outlaw) rullade kanon och Perttus spel kände jag att det var läge att verkligen bita ihop! Detta kunde bli bra, och det blev det också! Perttu lirade fint och fick ihop 1370 med en lite seg sista serie på 192. Min sista serie var allt annat än seg, 277 och det satt ju super fint efter mina 504 på serie 4:a och 5. Totalt blev det hela 1453 och ledning i både kvalet och i dubbel tävlingen!!! Jag spelade Roto-Grips nya boll Outlaw hela vägen och Perttu använde Ebonite 250K, Marvel Pearl och Hy-Road.
Nu är man bra seg så hoppas nu bara att Marty inte börja skrika mitt i natten så man kan sova lite mer

Start 2:
Andra starten är normalt sett den bästa, när man kollat av banorna och är lite extra utvilad mm. Men denna gången hade jag lite svårt att bättra mig. Trots det var starten inte onödig, jag spelade med kille från USA som jag träffat en del både här och i USA, Chris Klerk. Han hade dock inte den bästa av sina dagar utan gnetade ihop 1239, när man då lägger till att jag hade 2 serier strax över 180 tror man ju att det var en start utan chans för en topp placering i dubbel tävlingen. Men men, mina 4:a andra serier var mellan 244 och 279 så just nu ligger vi 3:a!!! 
Jag gjorde 1412 och använde Prodigy första delen av passet sedan Outlaw för att avsluta sista serien med 11:a kryss och en 4-9:a i mitten med Bandit!!
En dag till har gått och ur Larsens synvinkel ser resultat listan mycket trevlig ut!! 

Start 3:
Dagens start var ju givetvis lite speciell, det hör inte till vanligheterna att man får den äran att spela med Chris Barnes. Det brukar ju ofta vara mot honom och inte med!
Vi började på samma banpar som Barrett och Stuart, kan lova att det var skillnad mot de andra starterna jag spelat med spelare som inte skruvat så mycket. Jag flytta mer under uppvärmningen och den första serien än jag gjorde på 4-5 serier innan. Det kändes också som att banorna var lite tajtare idag, vi båda spelade ok men fick inte riktigt till höjdar serierna de första 4:a serierna. Barnes hade sina serier runt 225 och jag ungefär 10 sämre. Men i 5:e hade jag jätte chans att klämma dit en kanon serie, tyvärr ett skit slag i sista och 247 istället för möjliga 279. Vi hade ändå ok chans att ta 2:a platsen i dubbel tävlingen med en bra sista serie. Barnes behövde också en hög serie för att nå topp 8 och få en bye i finalen, då visade han också vilken bra spelare han är och avslutade den serien starkt för 256 och totalt 1379. Jag behövde bara täcka sista rutan för att vi skulle ta 2:a platsen, då slog jag ett riktigt skit slag och lämnade 1-2-10 kvar, men lyckades rädda situationen med en skön spärr!!! 1329 på mig och 2:a med 3 pinnar i dubbel tävlingen!

Nu är det färdig kvalat och det har ju varit ett skapligt kval för min del, 1:a och en bye i tävlingen. 1:a (med Perttu Jussila), 2:a (med Chris Barnes) och 5:a (med Chris Klerk) i dubbeltävlingen!!

Final:
Söndag kl: 12:00, 22 går vidare från finalsteg 1 och topp 8 går in. Vi spelare 6 serier (1 spelare/bana) och 18 går vidare, sedan är det 6 serier (utan omoljning, 1 spelare/bana) till, poängen följer med. Topp 4 efter 12 ser till stegen!

Här kommer en liten sammanfattning av finalen nere i Wien, bättre sent än aldrig.
Jag fick en kanon start på första passet med 257 (Outlaw), spelade då med Mattias Olsson (vänsterhänt) och kunde göra vad jag villa med banan under uppvärmningen. Hade ett riktigt bra läge precis innanför 3:e pil, men när jag sedan skulle flytta till låga delen av hallen där Kalle Wahlgren och Osku hade börjat var det inte lika kul. När jag hade flyttat klart stod jag 10 ribbor väntser med fötterna och sikta 6 ribbor vänster om vad jag gjorde i första serien! Då kan man kanske förstå hur mycket det är möjligt att ändra på en nytvättat/oljad banan på ca 30 minuters spel! Jag strulade iallafall ihop pari på serie 2-3 innan jag bestämde mig för att flytta höger om det mesta spelet. Spelade sedan 2 serier riktigt rakt runt ribba 11-12 (med Prodigy) och trots någon dyr ruta gjorde jag 60 över dessa 2 serierna. I sista serien valde jag ändå att byta boll, då till Bandit och flyttade in i banan igen. En chansning som gick hem, 240 med mersmak och totalt 1359. Det räkte till en 5:e plats, en bra bit efter en riktigt stark topp trio (Barrett, Barnes, Osku) som alla hade runt 1445, men bara 20 pinnar efter 4:e platsen som var Pasi Uotila. Ganska nöjd med tanke på allt flyttade och boll bytande.
Det krävdes 1268 för att ta sig vidare till nästa 6 serier som alltså spelade direkt efter utan omoljning, då visste vi i alla fall att spelet kommer bli långt in i banan och min Bandit rullade kanon där inne så jag hade goda förhoppningar om att nypa den 4:e platsen! Efter 3 serier var de förhoppningarna inte mindre, 237, 238, 258 var ju en skaplig start allt kändes kanon bra! I 4:e serien hade jag till skillnad från i 3:e otur, bra spel med inte alls den utdelningen jag haft innan. 196 i den men ändå var läget under kontroll tyckte jag, banan var lite torrare men klart spelbar. 
Sedan var det som om någon tryckte på en knapp och all olja var som bort blåst, de sista 2 banparen jag spelade på (för övrigt samma som Pasi, 160,190) var så torra och svåra att jag vet fortfarande inte vad jag skulle gjort för att få bollen till fickan. Jag borde nog med facit i hand gått höger tidigare och bara försökt att skicka bollen hårt och rakt upp mot fickan, men man tror ju inte att det ska bli så lågt som det blev. 160 gånger 2 och då hade jag inga spärrmiss, men träffar man mitt på 1:an 50% av slagen blir det ju ett och annat hål!!! Missade stegen med 26 pinnar efter att Kalle spurtat in 264 i 5: serien, blev 5:a med ett helt gäng spelare hack i häl. En mycket tung stegfinals miss, men lärorik Söndag ändå. Jag måste träna lite mer på detta spelet innan det bär av till Vegas i November.
Finalen spelades mellan Osku och Barnes, Min finska vän såg till att Chris inte fick vinna Vienna Open "back-to-back"! Stort grattis Osku!!! 

 

Martin Larsen
2011-10-04

« Tillbaka