Cash Back Tour, Partille, Sverige
10/10 - 10/10
http://www.cashbacktour.se/
Placering: 1:a

CB Tour:
Min första start i Cash Back Tour slutade lite i varken eller känsla. Jag började riktigt illa, var inte alls vän med Broadway profilen. Kanske är det för att vi spelat mycket på den ganska snabba och tajta Tokyo profilen eller berodde det kanske på att jag"trodde" att profilen skulle vara lättare. Jag började i alla fall med 169, dock ingen större skada då man nu kan försäkra bort sin sämsta serie mot sin näst sämsta. Min näst sämsta blev 204, men tyvärr var det för många serier runt 210 och ingen riktig höjdare. 
Totalt hamnade jag på 1760 och vi får väl se hur långt det räcker, vem vet det kanske blir re-entry också. Det kändes i alla fall som nyttiga serier innan det är dags för Super Six och EBT tävling i Wien. 
Klotet för dagen var en gammal trotjänare, Storm Reign, jag spelade med den i stort sett hela tiden. 

För övrigt hoppas jag att fler (helst många fler) tar beslut att spela Cash Back tävlingar, det är en väldigt bra idé som gör att fler pengar går tillbaka till oss bowlare!

Re-entry's:
Vilken Måndag det blev!! Jag bestämde mig för att spela en start redan på eftermiddagen, planen var att eventuellt spela kvälls starten också, för att tävlingen verkligen är bra och för att jag behöver få lite mer serier i kroppen.
Jag startade (182) ungefär lika illa som i första starten (169). Men när min näst sämsta serie hamnade på 215 så gjorde ju första serien ingen skada. 
I min första start valde jag att skruva ganska mycket, denna gången var planen att spela lite rakare. Banorna kändes dessutom snabbare nu, det gjorde saken lite lättare. Men jag var ändå inte helt nöjd med min reaktion på banan, använde Prodigy (pinnen ovanför). Efter några serier funkade den dock fint och sedan fungerade min Hy-Road ännu bättre de sista serierna, speciellt i serie 6 då jag gjorde 279 och skaffade mig ett bra läge att ta ledningen i tävlingen. Lyckades också fixa det med några pinnars marginal tackvare jag valt att försäkra bort min sämsta serie. Gjorde 1846 "rent", 1879 med försäkringen!!

Med ledningen i tävlingen och bara en start kvar kanske inte alla hade valt att spela direkt igen, men jag hade en go känsla i kroppen och kände som sagt att jag behövde få lite fler serier i kroppen.
Det visade bli ett val som dock inte ändrade utgången i tävlingen, men det är inte varje dag man slår personligt rekord!!! Som jag skrev ovan spelade jag med Prodigy i början av förra passet, det gjorde jag nu också, fast denna gången en annan som är borrad med pinnen under fingrarna. Den rullade så perfekt, som bowling nörd blev jag ju nästan upphetsad. Jag spelade med den i 4:a serier innan det var dags för Hy-Road att göra det sista jobbet. 7 serier mellan 245 och 290, en liten dykare på 218 i 5:e när jag bytte boll och passade på att bränna en enkel kägla. 2039 är nytt personligt rekord på 8 serier, då i och för sig på Europeiskt spel sätt. En helt makalös kväll, allt strajkade, magiskt kul att bowla då!!!! 

Min första Cash Back Tour titel!! Hoppas inte det blev den sista, nästa CB tävling blir i Norrköping innan Super Six i Nyköping.

 

 

 

 

 

Martin Larsen
2011-10-11

« Tillbaka