Qatar Bowling Open Tournament, Doha, Qatar
26/11 - 29/11
http://www.qatarbowling.info/q11/index.html
Placering: 8:e

Kvalstart 1:
Förra året missade jag denna tävling, då var det en medium profil med väldigt lite olja. Detta efter ett par år med ganska liknade profiler, medium åt alla håll. I år har de valt att gå åt andra hållet, 45 fot med ganska mycket olja.
Jag kände mig ganska seg i kroppen efter flygresan hit och sedan lite krångel med hotell rummet mitt i natten, men det blev rätt ok ändå 1375 och klar för final!
Man skulle kunna säga att jag fick till en riktig junior start, massa strike och alldeles för många miss! Jag spärrade som de blinda slåss, bedrövligt illa. Tur då att jag hade ett par bollar med mig som orkade slå ner alla flaskorna, jag började med Outlaw gick sedan till Marvel Pearl för att avsluta med favorit bollen (Hy-Road). När jag bytte till Hy-Roaden i slutet på 4:e serien satte jag 4:a kryss och sedan började jag 5:e serien med 10 kryss, tyvärr blev 10:an kvar i 11:e slaget. Men 289 satt fint, sedan vet jag bara inte var min grymme reaktion tog vägen. Som bortblåst och jag var illa ute men räddade 194 med 3 kryss på slutet.
Som sagt, skönt att fixa final med en gång men så illa som jag spärrade borde jag skämmas.

Dagen avslutades med födelsedags middag där vi firade gubben Andersson, Robban har äntligen klivit upp och blivit vuxen (30!!).

Kvalstart 2:
Spelade en gång till för att känna lite mer på banorna och kanske ha chans att fixa en bye. 
Blev tyvärr ingen bye, men bra att jag spelade ändå, banorna var tajtare och jag fick spela ett par serier med lite lägre tempo. De första tre serierna (599) kunde jag inte strajka, men sista tre gick fint (726). Det blev en del test av klot och totalt 1325, bra träning inför finalen.

Final:
Första finalsteget innehöll 39 spelare och 19 skulle gå vidare efter 6 serier, på något sätt kändes det aldrig som det skulle bli ett problem att fixa det och trots att jag var nära gränsen nästan hela tiden blev det ändå en ganska god marginal till 19:onde platsen. Jag gjorde 1349 (8:a) och cuten blev 1271. Då avslutade jag med 226, 247 och spelet kändes ok, men inte direkt nära de 1468 och 1440 som Ronnie Russel och Wetterberg hade.

Nu var det dags, 28 spelare, 6 serier och 4:a till final!!! Ett skapligt tufft format, allt eller inget! Det blev faktiskt något där i mellan, jag hade aldrig något jättebra spel och kände att jag skulle behöva många medgångar för att kunna blanda mig in i striden för någon av de 4:a final plasterna.
Det första banparet blev kanon efter jag och killen från Bahrain öppnade upp det på träningen och jag fick en kanon start med 268! Serie 2-3 blev de serierna som kom att kosta mig mycket, jag hade 2 dubblar i båda dessa serier och lyckades på något dåligt sätt få till 192 i bägge serierna. 
När jag sedan drog in en ny 268 serie i 4:e kom chansen tillbaka, men tydligen ville (läs kunde) jag inte ta vara på en andra chans hellertråkigt, tungt och dåligt men återigen ramlade jag ner på siffror runt 190 och man har inte råd med 3 sådana serier i detta sällskapet!! 229 i sista för 1337 och en 8:onde plats, 40 pinnar ifrån en final plats!! Med tanke på hur min reaktion varit här nere känns det rätt ok, men det känns inte bra när jag väl fick eller spelade till mig chansen att inte kunna ta vara på den. Inte mycket att tjura över, enda man vet att det kommer nya motgångar:-)
Mina bollar för dagen var Outlaw och Hy-Road.
Mika K, Sean R, Dom B och Fagan var de som tog chansen, tyvärr missade Osku med sämre sista serie. Barrett visade återigen vilken stjärna han är när han slog Mika i finalen, stort Grattis till Europa, Storm och Dominic till ytterligare en seger!!

 

 

Martin Larsen
2011-11-29

« Tillbaka