AIK International Tournament, Stockholm, Sverige
4/1 - 6/1
http://www.aiktournament.se/dynamic/start.asp
Placering: 6:e

Start 1:
1311 blev resultatet i mitt första försök, kanske inte skit illa men heller inte bra. Det var framför allt starten som var nybörjar klass på, efter att ha pratat med farbror Stenis (min tränare sedan nästan 10 år tillbaka!) och ha testat några saker blev spelet bättre och bättre. Jag hade väldigt svårt att komma igång, det blev lite segt kan man säga och då kunde jag heller inte komma ner i en bra slut position, framför allt kunde jag inte spela av bollen utan att rycka och slita i den. Det blir helt enkelt väldigt svårt att välja rätt boll och ställe i banan, även en lätt profil känns svår. Jag bara 25 över pari efter 3 serier, men sista 3 spelade jag helt ok och det var bara ett par slag ifrån att jag sköt 750 de serierna. Mina 1311 kan nog räcka för att få spela vidare, men då i semifinalen, jag hoppas på att slå lite högre så jag tar en plats ibland de 32 som går direkt till finalspelet på Fredag morgon.
Mina klot val för dagen var Outlaw mesta dels i ca 2 1/2 serie sedan var det Hy-Road i stort sett hela tiden, tog chansen och testade också några andra bollar som kan bli aktuella i nästa start (Marvel Pearl och Bandit).

Start 2:
Detta blev inte den start jag hoppats på, det blev alltså inte den sista utan den näst sista. Tackvare att jag inte spelade tillräckligt bra och att frustrationen rann över lite, Mälarhallen har den inverkan på några av oss att humöret kan rinna över kanten lite. Mycket tackvare att vissa banpar är verkligt mycket tuffare än andra och bland känns som bara jag får spela där. Jag lyckades i alla fall inget bra med denna starten, efter mycket testade fram och tillbaka blev det någonstans runt 1240 och det är ju inget skriva hem om!! Jag lärde mig några saker, vissa bollar som kan ligga kvar i väskan, fick några fler serier i kroppen precis som jag ville ha och dessutom fick jag ut lite ilska!!

Start 3:
Efter en matpaus och lite omorganisering i väskorna var det dags igen, nu tog jag lite 2000 abralon på några bollar och bestämde jag för att flytta lite vänster och försöka skruva lite mer. Mest för att jag då måste dra till bollen lite hårdare och då kan jag inte göra så mycket olika saker som jag hittills gjort. Det blev Marvel Pearl som kändes bäst och min taktik kändes ganska bra redan från början, men mälarhallen är mälarhallen och trots att jag spelade rät bra de första 3 serierna blev det inte mer än 3 stabila resultat precis över 220. Hela tiden var det något som strulade antingen lämnade jag 9:an kvar (2 gånger i första serien) eller så blev det 7-10 (1 gång i både 2:a och 3:e serien), men som sagt det kändes rätt bra spel mässigt. När jag dessutom inte behövde flytta på mig när vi bytta sida kändes det som jag hade min chans. Den tog jag också!! 760 sista 3 och då kom turen tillbaka, spelet var inte 100 pinnar bättre än första 3, men lite flyt gör susen!! 1429 och äntligen vidare till topp 32! Jag behövde faktiskt aldrig byta boll detta passet, det är inte fota det händer men idag hade jag aldrig någon anledning att byta bort Marvel Pearl!

Kan tyvärr inte låta bli att ge hallen en liten känga, kägel uppställningarna (som är den stora anledningen till att humöret rinner över ibland) är bedrövliga på ganska många banor, tycker det är alldeles för dåligt av en hall med en sådan här stor tävling att inte kunna ha bättre standard på den fronten!!! 

Final:
Vilken tuff start jag åkte på denna tidiga morgon, första 2 slagen var två olika typer av 6 hål och lite senare dök 7-10 upp, man kunde ju hålla sig för skratt. Jag hade ju kvalat med Marvel Pearl hela blocket och kanske var lite väl intställd på att den skulle rulla i finalen också, men jag bytte i alla fall till Nomad Dagger och den kändes lite bättre. 171 är inte vad man vill börja med när alla siffror följer med hela dagen! Ett final format som för övrigt känns som det bästa på väldigt länge!! I nästa serie visade sig Daggern vara helt rätt, jag ökade med 95 pinnar och var med i matchen igen. 234 i serie 3, men sedan kom nästa problem, sidbyte och jag hittade inget bra spel men tyckte jag spelade rätt bra. Då känns det starkt att kunna rädda serien med 5 kryss på slutet för att precis komma över 200 gränsen och sedan tog jag verkligen vara på nästa banpar som kändes mycket bättre för mig och sköt 278 där!! Avlsutade blocket som i serie 4:a, problem men räddade 200 och var 11:a (1355) när 24 (1288) gick vidare.

Nästa pass började om möjligt ännu tyngre för min del, för visso 12 pinnar mer än starten innan men denna gången lämnade jag den frustrerande 7-10:an 2 gånger varav den ena gången var i sista rutan!!! Gissa om jag var irriterad?? Det kokade i skallen, ångorna syntes troligtvis ur öronen!! Sådan ilska kan få en att tappa allt och bara skita i det eller så kan det vara tändvätska och göra att man slappnar av lite och spelet bara börjar sitta. Som tur var blev det det sist nämnda för min del, jag sköt 749 de sista 3 serierna. Jag var precis runt 12:e platsen (cuten) inför sista serien men lyckades då kryssa in 265, trots en enkel miss tidigt i serien. Låg nu 6:a och vi skulle spela ytterligare 4:a serier innan just 6 skulle spela vidare, nu det var ju "bara" att bevaka den platsen. Med blåbär som Mika och Osku precis bakom mig kändes det ju tryggt , skojar bara, i detta startfältet var det en mycket svår uppgift.

Men för en gångs skull började jag detta passet bra, 237 i första och 755 de första 3 serierna, då hade jag till och med råd att få problem med 10:ans kägla i sista serien och landade på 192 efter att ha lämnat just 10:an 5 gånger av de 6 sista slagen. Det blev 42 pinnars marginal ner till Kalle som var första spelare utanför topp 6, därimot hela 200 upp till Barnes som spelade grymt bra.

6 serier Round Robin (alla möter alla med 30 poängs bonus) kvar, då kan mycket hända och det var mycket nära att allt hände också. För min egen del började det bra med en hög serie och seger mot Tomas, sedan en ok serie med seger mot Tommy Jones. Tyvärr sprack allt under en ruta mot Magnus Johnson Jr, jag fick 7:an kvar på en bra smäll och samtidigt som Magnus lyckades trolla dit en vänster strajk. Det avgjorde den matchen och sedan kom jag aldrig tillbaka, tyvärr strulade spelet efter det och jag slutade 6:a. För Magnus del var det dock inte över, han spelade grymt bra, detta medans Barnes hade problem och det blev jätte tajt till slut. Trots hela 20 serier var det sista rutan som avgjorde och då var den rutinerade Barnes starkast, men en jätte prestation av Jr!!! Det var även tajt mellan Tomas och Glenn Morten om 3:e plasten, norrmannen knep till slut den plasten med 1 pinnes marginal. Så ytterligare en gång är det bevisat att man inte behöver ha korta distanser för att få spänning i detta spelet!! Tack till AIK för en bra tävling, hoppas fler kan ta efter!!

 

Martin Larsen
2012-01-08

« Tillbaka