USBC Masters, Henderson, USA
23/1 - 29/1
http://www.pba.com/

Träning: 
Då var 90 minuter träning över, denna vecka spelar vi på en 40 fots profil. Den verkar ganska platt alltså inte speciellt lätt till en börja men om man har turen att följa efter bra spelare tror jag det kan bli ok. Det gäller att ställa om både skallen och kroppen efter den tuban vi spelade förra veckan. Efter träning var det dags att borra lite klot (som vanligt här borta), jag borra Modern Marvel, Marvel Pearl och Crossroad. Dessa klot hoppas jag ska fylla de luckorna jag hade i arsenalen innan.
Imorgon börjar kvalet med 5 serier på nyoljat för vår del och på Onsdag blir det 5 nya serier, då efter B squad spelat utan omoljning (burn).

Kval, serie 1-5 (nyoljat):
Tidig morgon, lite stel i kroppen, stor tävling, svår profil, det blev tydligen lite för mycket för mig. Jag startade allt annat än bra, tveksam i allt jag gjorde. Det är inte bra, speciellt inte på sådan här profil. Trots en dubbel med en gång blev det bara 177 i första serien, inte så konstigt när man bränner 4-7 med en halv meter, ställer dubbelslussen spärrar 10:an i resten av serien. Kände mig inte som stjärna direkt!
I nästa serie valde jag att byta boll från Crossroad till Hy-Road, men efter en stor bubbla i ruta 2 kändes det inte heller som en lösning. Det visade sig ändå vara ett bra val, 229 i serie 2 och jag började känna mig lite lugnare. Då bytade vi banpar och det svängde bra mycket mer, strul igen och denna serie var på väg att bli riktigt dålig. Lyckades sätta en rad med kryss på slutet för 199, 170 var inte långt borta. I serie 4:a kom vändningen på denna dagen, efter lite snack med en av Storm killarna (Jim Callahan) fokuserade jag på att verkligen svinga rakt och hålla armbågen nära kroppen. Detta ihop med att banorna började bli lite vänligare gjorde susen!! De sista 15 rutorna lämnade jag 10:an 2 gånger och resten var kryss, ska erkänna att några av dem var lite mylla men många bra slag också!! Känns väldigt skönt att gå imål på 104 över pari efter den starten!!
Jag var 9:a i våran start och totalt 31:a när alla spelat 5 serier, resultaten var ordentligt mycket högre i B starten. Nu hoppas vi bara att de grabbarna kan lämna över banorna till oss i samma fina skick som de verkade vara när de fick gå och spela idag! Många av oss var runt ribba 22 på slutet, så imorgon blir det spel långt in i banan.

Kval, serie 6-10 (burn):
Dessa spelpass är alltid annorlunda från det vi är vana vid, det känns alltid lite konstigt att gå på banorna när andra har spelat på dem. Jag känner inte samma kontroll som när det är nyoljat. Det enda man kan vara säker på är att det blir torrt och spel långt in i banan. Det absolut svåraste tycker jag är att man måste spela av bollen så mjukt av handen men ändå ganska hårt, drar man för mycket med fingrarna svänger bollen med en gång.
Jag lyckades med detta riktigt bra i första serien, 263 efter att ha börjat med spärr och sedan ett stort hål. Resten av passet blev inte lika kul dock, ett evigt gnetande och tyvärr en riktig skit serie i 4:e (173). De andra serierna låg strax över 200 och det blev 1060 totalt idag. Efter 10 serier har jag 164 över par och klarade cuten (topp 77) med 65 poäng. Men nästan 200 pinnar efter Barnes som toppar listan, klart man skulle velat vara lite högre upp men denna tävling är det inte jätte viktigt, det viktigaste är att hålla sig i topp 63 efter 15 serier. Det är någonting spelare som Mika, Sean Rash, Patrick Allen, Pete Weber, Andres Gomez, Barrett och förra helgens vinnare McCune inte kommer vara för de och många fler missa cuten till topp 77.

Kval, serier 11-15 (nyoljat):
Ville verkligen försöka att göra bra ifrån mig detta passet för att klättra några placeringar och framför allt inte blanda mig in i streck striden. Gissa om jag kände mig nöjd efter 3 rutor när jag hade 30 poäng då??? 
9 strike senare kändes det okej, 240 kändes nog bättre än en 300-ing i det läget! Serie 2 och 3 var också riktigt bra, 245, 255 och jag klättrade som en raket i listan. Jag var nog upp i topp 10 innan Virtual gravity Nano bollen slutade strajka och jag var tvungen att börja testa lite andra klot. Det blev ganska mycket testande sista serierna och bägge hamnade runt 190. Nästan 300 över på dessa 15 serierna och en 18:onde plats kändes helt ok! Det krävdes 148 över pari för att nå topp 63.

Matchspel, omg. 1:
Första omgången fick jag möta en vänster hänt kille som inte spelat speciellt många finaler innan, alla sa att han måste jag bara slå!! De matcherna är alltid svåra mentalt, jag började också ganska dåligt och inför sista serien (3:e, alla matcher är 3 serier total slagning) låg jag under med ca 20 pinnar. Då kändes det ganska skönt att dra dit 289 och till slut vinna ganska stort! 

Matchspel, vinnarsida omg. 2:
Denna matchen mot Kurt Pilon spelades på ett banpar som jag bara inte kunde lösa, jag testade flera olika bollar och försöka ändra tempo och linjer men det enda jag gjorde var att träffa för tunt (lämnade 2-8 flera gånger) eller mitt på 1:an. Pilon hade också problem men han löste det ändå lite bättre än jag, inte mycket att säga den förlusten. Kändes som jag torskade mer mot banan än mot Kurt.

Matchspel förlorarsidan omg. 2:
I vinna eller försvinna matchen ställdes jag mot kval 1:an Rick Steelsmith, en duktig gammal rutinerad räv. Detta banparet kändes bra mycket lättare, tydligen för lätt för Rick som öppnade med 266. Jag hamnade ca 50 back med en gång och lyckades aldrig hämta igen det. Hade chansen att göra matchen spännande i andra seriens sista ruta, men tyvärr lämnade jag 4:an kvar och plockade bara in ca 10 pinnar. När jag sedan lämnade 10:an kvar alla slagen på vänster banan i sista serien var det god natt.
Slutade 33:a och det är ju inget att skämmas för, fast jag tyckte det kändes som jag skulle kunnat vara med ett tag till.

 

Martin Larsen
2012-01-28

« Tillbaka